HC Energie Karlovy Vary

Takhle musíme pokračovat i v play-off, hlásí Skuhravý

Z posledního derby s Plzní v základní části si energetici berou všechny body. O velkou parádu se postaral kapitán Václav Skuhravý, který zapsal dva góly. ,,Dnes jsme podali dobrý týmový výkon. Byli jsme hodně oslabení, ale plnili jsme přesně pokyny. Takhle musíme pokračovat i v play-off," hlásí karlovarská čtyřiatřicítka.

Václave, výhra v posledním západočeském derby základní části. Předpokládám, že jste s výsledkem spokojeni...
Spokojeni jsme. Vyhráli jsme, máme tři body, takže super.

Zápas jste dokázali otočit díky čtyřem brankám ve druhé části, jaké to pro tým bylo?
Bylo to dobré. Chvíli poté, co jsme dostali tu druhou branku se nám podařilo vstřelit kontaktní gól, a pak jsme dokázali odskočit.

Do této kanonády jste vy osobně přispěl hned dvěma zásahy, což se vám podařilo po 93 duelech, jak ty situace vznikly?
U toho prvního jsem se vracel a Dalda Mikyska vyhazoval puk, který prolétl až ke mne. Já jsem pak jel skoro sám na bránu ze strany. Řekl jsem si, že musím vystřelit a nakonec to tam prošlo dobře. No a v té přesilovce jsem nemohl hrát na modrou na Lukáše Pulpána, ani krosem na Libora Zábranského, tak jsem zkusil vystřelit přes hráče.

Evidentně jste pomýšlel na hattrick? Na něj se vám naskytla šance poté, co jste opustil trestnou lavici, co tam chybělo k proměnění?
Viděl jsem, že tam jedeme dva a říkal jsem si, že to spíše nahraji, protože Martin Osmík tam byl výborně najetý. Při snaze to na něj protlačit se mi puk vrátil, tak jsem to o brusle protihráče poslal na Šenkyho. Ten to ale nedostal úplně ideálně, takže jsem to měl udělat nějak jinak.

Po sedmi utkáních je to pro vás konečně výhra za plný počet, jak důležité jsou pro vás ty body chvíli před začátkem vyřazovacích bojů?
Každá výhra je důležitá. Dnes jsme podali dobrý týmový výkon. Byli jsme hodně oslabení, ale plnili jsme přesně pokyny. Takhle musíme pokračovat i v play-off.

Skvěle vás zase podržel Filip Novotný, který si zapsal další bod díky asistenci na vaši první gólovou akci...
Filip nás drží celou sezonu. Mohu k němu říct jen chválu.

Do lajny se k vám po Dominiku Rymonovi připojil Robin Sapoušek, který si tak odbyl extraligovou premiéru. Co na jeho konto?
Myslím, že se toho zhostil dobře. V první třetině tam měl i šanci, kdy si krásně prošel plzeňskou obranou, škoda, že to neproměnil. Bylo by krásné, kdyby dal v prvním extraligovém zápase gól. Zatím všichni mladíci, kteří nastoupili, nedělali žádné chyby. Je skvělé, že tu máme o budoucnost postaráno.

Jak vnímáte tyto zkoušky mladíků v ostrém provozu?
Je to jenom dobře. Kdy jindy vyzkoušet hráče, když se letos nepadá. Máme už nejspíše zaručené předkolo, takže nevidím důvod je nezkusit.

Na konci hrála Plzeň bez brankáře, nehecovali vás spoluhráči, abyste si pro ten hattrick došel?
Hecovali. Já jsem se tomu smál. Ale bylo to o dva góly, takže jsem si dovolil vyjet z pásma, kdyby to tam náhodou vypadlo. Bylo to takové ležérnější. Určitě to ale bylo něco jiného, než kdybychom vedli jen o jeden gól.

Související články