HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Rachůnek se vrací do Karlových Varů!

Energie posiluje ofenzivu, po půl roce se do její sestavy totiž vrací útočník Tomáš Rachůnek! Devětadvacetiletý forvard podepsal v Karlových Varech smlouvu do konce dubna 2023.

„Jsme moc rádi, že se naskytla možnost, že by se Tomáš mohl vrátit zpět k nám. V posledních sezonách patřil k pilířům našeho mužstva, a tak jsme s jeho příchodem neváhali ani minutu. Na jaře se naše cesty rozešly v takovém duchu, že netrvalo ani třicet vteřin a dohodli jsme se na jeho návratu do Karlových Varů,“ uvedl k Rachůnkově comebacku hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Zlínský odchovanec se vrací do známého prostředí. V dresu Energie působil posledních pět sezon a vypracoval se v jednu z klíčových postav týmu. V nejlepší sezoně 2019/20, kdy nastupoval v elitní formaci s Jakubem Flekem a Dávidem Grígerem, posbíral 52 bodů a v kanadském bodování soutěže skončil čtvrtý. Parádní výkony mu tak po sedmi letech přinesly pozvánku do národního týmu, ale také laso z konkurenčního Liberce. Z něj se Rachůnek nyní opět vrací do známých míst!

„Věříme, že opět bude produktivní jako v minulých sezonách a znovu se zařadí mezi tahouny mužstva. Spoléháme i na Tomášovu pomoc v přesilových hrách, které se nám poslední dobou příliš nedaří a věříme, že se díky jeho přínosu opět zvednou,“ vyzdvihuje další faktor, který s Rachůnkovým návratem do Varů souvisí.

V únoru třicetiletý forvard v letošní sezoně v dresu Liberce posbíral ve 24 zápasech 10 bodů (4+6), na západě Čech by ale opět rád navázal na předchozí úspěšné sezony v Karlových Varech.

„V Liberci jsem dostával čím dál méně prostoru a já potřebuji hrát. Začal jsem nad tím přemýšlet a dohodli jsme se na ukončení smlouvy. Výhradně jsem řešil Vary, hrálo se mi tu dobře. Mám tu důvěru od vedení, trenérů i spoluhráčů, tak jsem nic jiného neřešil,“ říká k návratu Tomáš Rachůnek.

Útočník, který v minulosti oblékal také dres Sparty či pražského Lva, podepsal na západě Čech smlouvu do konce sezony 2022/23. V Karlových Varech Rachůnek doposud odehrál 311 utkání s bilancí 83 branek a 143 nahrávek, celkových 226 bodů ho řadí na čtvrté místo historických tabulek klubu.