HC Energie Karlovy Vary

Tři body? Věříme, že skvělý dárek pro fanoušky, říká Dávid Gríger

Náročné derby před vyprodanou KV Arenou energetici zvládli. Hattrickem k němu přispěl útočník Dávid Gríger.

Dávide, co říkáte na dnešní zápas, dodatečný vánoční dárek nejen pro vás, ale i pro fanoušky?
Bylo to super, přišlo mnoho lidí, vyprodaný stadion, atmosféra byla skvělá. Konečně se nám povedlo vyhrát za tři body, super výhra, musíme se o ní odrazit a zároveň zůstat nohami na zemi, za dva dny nás čeká další náročný zápas a my teď potřebujeme body jako sůl.

První gól padl velmi rychle, ale rozhodčí si nebyli jisti, dobře sehraná přesilová hra..
Bylo to skvěle sehrané. První moment jsem si byl jistý, že to gól je, ale jakmile šli na video, tak jsem si zas tak moc jistý nebyl, protože to bylo na hraně, ale vyšlo to a opět pomohlo štěstí..

Vám dneska do brány spadlo vše, co šlo a je z toho druhý hattrick v extralize...
Dneska byl přesně ten den, kdy mi vyšlo všechno, ale není to jen moje zásluha, ale zásluha celé lajny, že to funguje. Já jsem tam dnes slízl smetanu, měl jsem kopu štěstí při prvním i druhém gólu, samozřejmě jsem za to rád a moc si toho vážím, hlavně těch tří bodů, které jsme potřebovali.

Letos se vám bodově velmi daří, jste druhý nejproduktivnější hráč extraligy. Dnes jste tady neměl vašeho parťáka Tomáše Rachůnka, ale nebylo vůbec znát, že v lajně chybí..
Moc si toho vážím, ale sezóna je ještě dlouhá a je to zásluha všech spoluhráčů, nejen mě. Rachna nám chyběl, je to náš top hráč, je velmi těžké ho nahradit, bojovali jsme i za něj a chvála bohu to vyšlo, doufáme, že se co nejdříve vrátí.

Tým podržel i Dominik Frodl, co říkáte na jeho výkon?
Skvělý týmový výkon, který byl právě podpořený fantastickým Frodem.

Jak se vám dnes hrálo před vyprodanou KV Arénou?
Samozřejmě bylo to úžasné, vždy když přijde kupa lidí, má to tu správnou atmosféru a my jsme moc rádi, že jsme fanouškům mohli dát dárek v podobě tří bodů ještě v derby s Plzní, takže fantazie.