HC Energie Karlovy Vary

Týmový úspěch je prvořadý, říká střelec Koblasa

Je potřeba vstřelit vítězný gól? Dejte na led Petra Koblasu. Karlovarský útočník vstřelil během čtyř dnů dvě vítězné branky, obě navíc do sítě nováčka z Českých Budějovic. Zůstává ale nohama na zemi, na prvním místě je pro něj týmový úspěch a zisk důležitých bodů.

Petře, vyhráli jste druhé utkání s Motorem během čtyř dnů. Je to váš oblíbený soupeř?
Vzhledem k tomu, že máme zatím odehráno sedm zápasů a z nich jsme dvakrát porazili Budějovice, tak určitě. Nutno ale podotknout, že jsme se ještě neutkali zdaleka se všemi soupeři.

Vy osobně jste obě utkání rozhodl, to určitě potěší...
Samozřejmě, že to potěší. Každá vstřelená branka je fajn, ať je vítězná nebo ne. Já ale řadím individuální úspěchy až za ty týmové. Proto jsem hlavně rád, že se zápas podařilo vyhrát a máme důležité tři body.

Úvod utkání vám nevyšel. Měli jste třeba ještě v hlavách neúspěch z utkání s Třincem?
To určitě ne, Třinec jsme z hlav úplně vytěsnili. Byl to velmi kvalitní soupeř, který rozhodl v úvodní třetině. My se snažili s utkáním ještě něco udělat, ale soupeř si to už zkušeně pohlídal.

Jak tedy vypadala příprava na Motor?
Na Motor jsme si naopak věřili a šli do zápasu s tím, že vyhrajeme. Bohužel nám opět nevyšel úvod a museli jsme zase otáčet. Tentokrát to vyšlo, za což jsme rádi. Do budoucna se ale musíme v tomto ohledu zlepšit, protože nelze každý zápas otáčet. Stojí to nervy a hlavně síly, které ještě budeme potřebovat. Program je totiž velmi nabitý.

Děkuji za rozhovor.

Související články