HC Energie Karlovy Vary

Koblasa znovu ve formě? Hattrick mi hlavou probleskl, škoda

V loňské sezoně se mu střelecky dařilo a formu si přenesl i do přípravných zápasů. Během čtyř utkání zaznamenal hned šest kanadských bodů, v posledním utkání se trefil hned dvakrát. Dle Petra Koblasy je ale důležitý především týmový výkon a možnost nacvičit rozhodující faktory, jako jsou třeba přesilové hry.

Petře, čtyři zápasy a šest kanadských bodů, to je celkem úspěch, že?
Jsem rád, že nám to zatím jde. Výsledky týmu zatím nejsou špatné, i naší lajně se celkem daří, boduji nejen já ale i ostatní. Zatím jsme celkem spokojení.

Týmově se daří, ale čtvrtfinále zatím jisté není. Je to ten cíl, nebo pomýšlíte výš?
Když turnaj začínal, tak samozřejmě cíl byl postoupit ze skupiny. Trošku jsme doufali, že už to bude jisté po tomhle zápase. Nedá se nic dělat a musíme uhrát alespoň bod v Liberci.

Až na jeden zápas se týmu daří střelecky, čím tomu tak je?
Nám se povedlo dát hned první zápas sedm gólů, takže si myslím, že i to bylo důležité. Hned od toho prvního zápasu jsme do toho útoku dostali nějaký klid a to se potom hned hraje jinak, když člověk nějaký gól dá, nebo nějakou dobrou nahrávku.

Tentokrát jste vstřelil dvě branky, v oslabení a z nájezdu. Přemýšlel jste nad hattrickem? Šance jste tam ve třetí třetině měl.
Samozřejmě mi to v hlavě blesklo, když jsem dal ten druhý, věděl jsem, že je ještě celá třetina. Chtěl jsem dát gól za každou cenu, nejen kvůli hattricku. Škoda, že se to nepovedlo, hattrick by byl hezký.

V přesilovce jste se na ledě mihl i s oběma nováčky, stihli jste se vůbec sehrát?
My tu přesilovku máme hrát s Davidem Kašem a Kubou Flekem, takže to jsme se jen tak mihli. Přípravu jsme do teď měli směřovanou hodně do fyzična, takže příležitostí sehrát se jsme ještě tolik neměli. Furt je to ale příprava, takže věřím, že se ještě stihneme víc sehrát. Snad to bude lepší, protože v úterý nám přesilovky moc nevyšly.

Máte formace na přesilovky už nějak ustálené, nebo se to pravé ještě hledá?
Jak jsem říkal, tak my jsme je ještě moc netrénovali, už jenom protože David Kaše a Jakub Lauko se k nám přidali až teď, takže jsme si to teď zkusili s Kašounem asi jednou na tréninku. Těžko říct, jestli s tím budou trenéři míchat, to je na nich, my do toho moc mluvit nemůžeme.

Když ještě porovnáme první zápas s Boleslaví a ten nynější, byl tam nějaký rozdíl? Předtím nastoupili za soupeře především hráči širšího kádru.
Rozdíl tam určitě byl, hlavně tou sestavou a i tím, že v Boleslavi to byl pro oba první zápas po hrozně dlouhé pauze, skoro pět měsíců bez ostrého zápasu, takže bylo jasné, že kvalita toho zápasu nebude nijak valná, jako byla teď. Jsme už trochu rozehraní a i to tempo bylo trochu jiné.

Celý zápas se hrálo dost tvrdě, na konci se to docela zvrhlo. Není to na přípravný zápas trochu zbytečné?
Nemyslím, že je to zbytečné. Samozřejmě do těchto zápasů nějaké zákeřnosti, nějaké zranění, ale nějaká hra do těla, která tam dnes byla, tak do toho podle mě patří.

Související články