HC Energie Karlovy Vary

Opět Motor! Energii v KV Areně čeká odveta s Českými Budějovicemi

Ve středu čeká karlovarské hokejisty další domácí zápas. Do KV arény přijedou českobudějovický Motor. Tedy soupeř, se kterým se svěřenci trenéra Pešouta utkali nedávno, konkrétně před čtyřmi dny. Z Budvar arény si energetici odvezli všechny tři body a rádi by na to navázali i v domácí odvetě. Podaří se jim to? Utkání startuje v 17:30.
Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Instagram stories | Hokejka

Z kabiny soupeře

Motor hrubě nezvládl nedělní utkání s karlovarskou Energií. Zejména jeho závěr. Zápas měl přitom dobře rozehraný. Ještě šest minut před koncem sahali svěřenci trenéra Prospala po všech třech bodech, ale pak přišly dvě chyby, které zkušený soupeř nekompromisně potrestal. Další utkání čekalo jeho hráče v pondělí. To na led Budvar arény přijela Mladá Boleslav. Utkání tentokrát nenabídlo tolik branek, ale průběh a vývoj byl obdobný. Domácí šli na začátku druhé třetiny do vedení. Následně byli aktivnější a vytvořili si další slibné šance. Ty ale zůstaly nevyužité, proto se opět ozvalo nepsané sportovní pravidlo "nedáš - dostaneš". Nejzkušenější hráč Boleslavi, Martin Ševc, sedm minut před koncem vyrovnal. V základní hrací době další gól nepadl a oba soupeři si rozdělili po bodu. Ten druhý si odvezli hosté z města automobilů. Hned v úvodní minutě prodloužení o tom rozhodl David Šťastný. Jihočeši tak po sedmi odehraných utkáních stále čekají na první vítězství.

Po posledním zápase s Boleslaví se k výkonům svého mužstva vyjádřil hlavní trenér Prospal.,,V závěru jsme vedli 1:0 a dostali jsme pětiminutovou přesilovku. Místo, abychom přidali další hřebíček do soupeřovy rakve, tak se necháme dvakrát vyloučit, dostaneme gól a potom prohrajeme v prodloužení. Kluci na tréninku i v zápasech poctivě makají, ale zatím za to nejsou odměněni. Bod je z takového utkání málo." Dočká se Motor prvního vítězství na karlovarském ledě? Energie letos vozí body z venku, doma ale prohrála třikrát v řadě.

Prolomí Energie šňůru třech domácích proher??

V prvním kole Mladá Boleslav, následně dvakrát třinečtí Oceláři a pražská Sparta. To je výčet soupeřů, se kterými se energetici doposud střetli na svém domácím ledě. V úvodním kole porazili bruslaře z Mladé Boleslavi. V dalších třech případech ale odcházeli poražení. Pravda, jednalo se o velmi kvalitní soupeře, favority na titul. Ani tak ale nemohou být karlovarští trenéři s domácí bilancí spokojeni. Ve středu budou moci vše změnit. Utkají se totiž se soupeřem, který ještě nevyhrál. Navíc s ním mají bohaté zkušenosti. Kromě nedávného zápasu, který vyhráli 5:4, se s Motorem potkali také v přípravě. Tehdy vyhráli vysoko 8:3. A právě na tento výkon a výsledek by jistě rádi navázali. Výkony Motoru jsou ale zápas od zápasu lepší a je proto jasné, že energetiky nečeká nic jednoduchého.

O utkání s Tomášem Mariškou

Proti Třinci dostal poprvé od první minuty v brance důvěru Jan Bednář. Byť sedmkrát inkasoval, jeho výkon na vině rozhodně nebyl. ,,Honza dochytával utkání v Budějovicích, kde nesmírně podržel a pomohl k vítězství, proto nastoupil i proti Třinci. A i když dostal sedm branek, tak jsme o jeho střídání neuvažovali. Za ty góly totiž nemohl, naopak několik dalších třineckých šancí pochytal," vrací se karlovarský lodivod k výkonu mladého gólmana a dodává, na čem je potřeba zapracovat.,,Musíme zlepšit hlavně hru dozadu. A to není jen o obráncích, ale obranné hře celého mužstva." A jak se připravit na Motor? ,,My hlavně musíme co nejdříve hodit za hlavu zápas s Třincem. Ve středu nás s Motorem čeká úplně jiný zápas. Pohlídat si potřebujeme vstup do utkání. V ofenzivě hrajeme dobře, jen potřebujeme být produktivnější. Uděláme všichni maximum pro to, abychom vyhráli a zlomili domácí nepříznivou bilanci," uzavírá povídání Tomáš Mariška.

Související články