HC Energie Karlovy Vary

Už je to nějaký ten rok. V kabině zatím bloudím, směje se navrátilec Dlapa

V Karlových Varech působil během svých mládežnických let. V jiné roli se teď ve svých devětadvaceti letech vrací na západ Čech urostlý bek Ondřej Dlapa. Nejen o tom, jak se změnilo zázemí v lázeňském městě, se rozpovídal ve svém prvním rozhovoru.

Ondro, vítejte v Karlových Varech. Jak jste se dozvěděl o zájmu Energie?
Nějaký čas už mi volal trenér, takže jsme byli v kontaktu. V Boleslavi mi končila smlouva a už to dopadlo tak, jak to dopadlo.

Měl jste více nabídek? Co rozhodlo pro Energii?
Měl jsem více nabídek. Rozhodl trenér a že trošku znám to mužstvo. Myslím, že se tu udržel ten zdravý základ a půjde to nahoru. Trenéra znám také z Brna, takže ví, co ode mě očekávat. Proto padla volba na Vary.

Právě trenér Pešout vás hodlá vytěžovat v těch nejdůležitějších defenzivních pasážích. Jak se poslouchá, že na vás bude takto spoléhat?
Já mám tu hru stavěnou na defenzívě. Asi každý mě v tomto zná, že do útoku se moc nepoženu, ale tyto důležité momenty a odbránit to, na to snad budu. Poslouchá se to dobře, jsem rád, že to takto třeba bude, ale ještě si to musím zasloužit.

Vracíte se do známého prostředí. Jak vzpomínáte na ta svá mládežnická léta tady v Karlových Varech?
Už je to také nějaký ten rok... Ještě jsem tady bydlel na intru, byly to zajímavé věci, co se tam dělo (smích). Určitě se sem s rodinou těšíme.

Už jste stihl projít zázemí? Jak se případně změnilo od vašeho posledního působení v lázeňském městě?
Teď jsem to stihl projít a bloudím tady. Ještě to tady budu muset zkontrolovat.

Byť vám je 29 let, budete patřit k těm zkušenějším a starším. Jak se těšíte do toho mladého kolektivu?
Je dobře, že to je mladší tým. Všude se teď omlazuje. Když to řeknu blbě, tak už taky patřím k těm starším jak se to posouvá. Těším se na to. Doufám, že tady bude fajn parta, že to bude zdravě naburcované, užijeme a hlavně to dotáhneme co nejdál.

Vloni jste s Mladou Boleslaví skončili na čtvrtém místě. Jak na tu sezonu vzpomínáte?
Ono to skončilo nedávno. Těžko se mi na to vzpomíná, ten sedmý zápas v Třinci mohl dopadnout jinak. Nedopadl. Bohužel je z toho brambora, kterou nikdo nějak asi neocení. Nedá se nic dělat, život jde dál a snad to vyjde tady lépe.

Teď je před vámi nová výzva. S čím na západ Čech přicházíte?
Já mám za sebe ty cíle dojít co nejdále v play-off, pak už se může stát cokoliv. Ať tým hraje v základní části jakkoliv, tak se může stát něco úplně jiného, než by člověk čekal. Play-off je ta nejlepší část sezony a každý to chce hrát. Nikdo nechce po základní části skončit, nebo ještě hůře příští rok.

🔄 | Zadní řady Energie hlásí poslední posilu. Do Karlových Varů se po dlouhých 12 letech vrací takřka dvoumetrový obránce Ondřej Dlapa. Vítej zpět, Ondro! 💪 ℹ bit.ly/dlapa-HCE

Zveřejnil(a) HC Energie Karlovy Vary dne Sobota 1. května 2021