HC Energie Karlovy Vary

V neděli do Boleslavi. Energie chce napravit domácí zaváhání

Po skalpu lídra naši borci šlápli vedle ve školním utkání s Motorem. Puk sice kroužil kolem branky Jihočechů chvílemi hodně těsně, ale cestu si do ní nakonec našel pouze jednou. A ačkoliv si žáci středních a základních škol našeho kraje utkání užily, tak děkovačky se nakonec nedočkaly a bonusový bod putoval do Českých Budějovic. Zda se energetici vrátí na vítěznou vlnu zjistíme v neděli 27. října od 16:00 hodin, kdy je čeká utkání na ledě Mladé Boleslavi.

Kde utkání sledovat:
Online přenos

Z kabiny soupeře

V posledních utkáních se nedařilo ani hokejistům z města automobilů. Ti nejprve podlehli Pardubicím 0:2 a všechny body zůstaly rovněž v Olomouci. Tam sice Petr Gewiese ve třetí třetině srovnal skóre, ale do konce utkání olomoučtí skórovali dvakrát a na inkasované branky už žádný ze střelců Boleslavi neodpověděl. Boleslavští se tedy po třech venkovních duelech vracejí na domácí půdu s bilancí jedné výhry a dvou proher a je jasné, že budou chtít své fanoušky potěšit vítězstvím.

To ostatně po zápase v Olomouci pro klubový web potvrdil střelec jediné boleslavské branky Petr Gewiese. Doma se hraje úplně jinak. „Doufám, že do toho vlezeme dobře a ne jak tady, že jsme nedali ten gól, ale že dáme ty góly a i ten zápas samotný pro nás bude vypadat jinak. Vary jsou takový hodně bruslivý soupeř. Olmík taky bruslí, ale je spíše tvrdý. V Olmíku to vždycky bolí oba týmy a Vary jsou bruslivější, takže si myslím, že to bude trošku rychlejší zápas,” dodává přímo k nadcházejícímu duelu boleslavský obránce.

A na koho by si měli karlovarští hokejisté dát pozor? Určitě na Dominika Lakatoše, kterému jak se zdá přesun z Vítkovic sedí a je s devíti body nejproduktivnějším hráčem týmu, a to i přesto, že v posledních zápasech vyšel naprázdno. Vyplácí se i finská posila, která do Boleslavi přišla před začátkem soutěže. Julius Junttila má na kontě pouze o bod méně (3+5). Bruslaři neprohloupili ani s brankářem Dominikem Furchem, jehož úspěšnost je aktuálně 92,8 %. Ještě stále bude asi utkání s Energií speciální pro obránce Tomáše Havlína, který ve Varech strávil tři sezony a do Boleslavi odešel před tou letošní. I když otázkou je zda vůbec nastoupí, protože poslední duel odehrál 6. října s Litvínovem.

Utkání na Kladně nedohrál útočník Tomáš Fořt, který chyběl i v následujících dvou zápasech. Do duelu s Pardubicemi naskočil poprvé od zápasu s Třincem boleslavský talent Vojtěch Hradec, který ale chyběl v Olomouci. Také Bruslaře trápí marodka a tak uvidíme v jaké sestavě proti Energii nastoupí.

Po tom, co s Dynamem sváděl boj o vedoucí pozici, je aktuálně tým Mladé Boleslavi na pátém místě s dvaceti čtyřmi body. Stejný počet ale má i čtvrtý Mountfield a Sparta a Litvínov na druhém a třetím místě mají shodně o dva body víc.

Z kabiny Energie

Dvě prodloužení v řadě a zatímco proti Dynamu, aktuálnímu lídrovi soutěže, to energetikům klaplo, tak v utkání s Motorem byl šťastnější soupeř. Stejně jako v týmu Mladé Boleslavi byl jediným střelcem posledního kola obránce, a to Dalimil Mikyska. Právě díky jeho prvnímu gólu v sezoně nakonec Energie brala bod, ale mladý obránce by byl raději za týmový úspěch. „Za mě je to super, že jsem se konečně trefil a už mi tam nesvítí ta nula. Doufám, že v tom budu dál pokračovat. Hlavně ale musíme vítězit za tři body.“

K výhře bohužel nepomohla ani parádní atmosféra, kterou vytvořily žáci a studenti základních a středních škol Karlovarského kraje, kterým byl duel s Motorem věnovaný. Historicky první extraligový školní utkání vidělo 5520 diváků. Parádní atmosféru si pochvalovali nejen hráči, ale v hodnocení utkání ji zmínil i asistent trenéra David Moravec. Ten v souvislosti s výsledkem zápasu chválil speciální týmy na oslabení, ale ty přesilovkové mu už, stejně jako divákům, takovou radost nedělaly.

Zápasy jdou nyní opět po sobě ve velmi rychlém sledu, a tak je důležité vše vyladit do posledního detailu, aby se bodové konto Energie rozrůstalo. Pozitivní je, že v posledních utkáních byl obraz hry takový, jaký by ho trenéři chtěli mít a bavil i fanoušky. A co si budeme povídat, den blbec má občas každý z nás, a naši borci ho měli holt v duelu s Motorem. Je možné, že na tom měla podíl opět se rozrůstající marodka. I když tu už opustil bojovník Filip Koffer, a jen málem na ní neskončil útočník Vojtěch Čihař, který inkasoval tvrdý faul od Williama Reillyho, pro kterého tímto zápas skončil.

Každopádně před reprezentační pauzou čekají energetiky poměrně těžcí soupeři z čela soutěže a to Mladá Boleslav, Sparta a Litvínov a tak budou kluci potřebovat nejen výborný recept, který jim na jednotlivé soupeře namíchají jejich trenéři, ale i podporu fanoušků. Co se týče nedělního duelu s Mladou Boleslaví, tak v loňské sezoně byla bilance ze vzájemných zápasů vyrovnaná. V té letošní první zápas vyšel lépe Bruslařům. Uvidíme, zda zafunguje pravidlo z předchozího ročníku a tentokrát se budou z výhry radovat energetici. V jaké sestavě o další body zabojují se dozvíme již tradičně po rozbruslení.

Do sestavy energetiků se v pátek po zranění vrátil útočník Filip Koffer, na marodce ale dál zůstávají obránci Ondřej Dlapa a David Moravec, a také útočník Arttu Ilomäki.