HC Energie Karlovy Vary

Vary v repre: Sapoušek debutoval na MS, Záhejský opět bodoval

Vánoční svátky sice alespoň na chvíli zastavily mládežnické soutěže, naplno však probíhají mezinárodní střetnutí. A bohaté zastoupení v národních týmech má i karlovarská Energie.

Čtvrtek 29.12.2022 | Dvacítka přehrávala Švédy, nakonec ale padla

Česká reprezentační dvacítka po dvou výhrách na MS poprvé padla. Se Švédy sehrála další skvělý zápas, nakonec ale prohrála 2:3 po prodloužení. V elitním útoku opět nechyběl útočník Jiří Kulich, premiéru na MS zapsal karlovarský odchovanec Robin Sapoušek.

Čtvrtek 29.12.2022 | Šestnáctka porazila Němce, Záhejský opět nahrával

Třetí výhru v řadě zapsali hráči národního týmu do 16 let. Po Švýcarsku a Finsku totiž porazili i Německo, a to poměrem 4:1. Bod za asistenci zapsal karlovarský útočník Vít Záhejský.

Čtvrtek 29.12.2022 | Sedmnáctka potřetí Finy neporazila

Reprezentační sedmnáctka po dvou výhrách nad Finskem napotřetí severskému soupeři podlehla. V posledním z trojice přípravných utkání padla ve Vierumäki 2:5. Ve výběru karlovarského kouče Václava Eismanna opět nechyběl útočník Energie Matěj Zeman.

Čtvrtek 29.12.2022 | Osmnáctka padla se Švýcary, v Zuchwilu ale vyhraje

Národní tým do 18 let na Turnaji pěti zemí ve švýcarském Zuchwilu sice poprvé prohrál a s domácím výběrem padl 2:3 po nájezdech, s 9 body ale s jistotou turnaj vyhraje. Poslední duel na turnaji odehrál rovněž i karlovarský bek Matteo Kočí.

Středa 28.12.2022 | Šestnáctka nasázela Finsku pět branek, Záhejský dvakrát asistoval

Reprezentační šestnáctka v úvodním duelu nasázela pět branek Švýcarsku, totéž se ji povedlo i ve středu proti Finsku. Na jasné výhře 5:0 se opět podílel i energetik Vít Záhejský, který znovu zapsal dvě asistence.

Středa 28.12.2022 | Sedmnáctka podruhé zdolala Finy

Národní tým do 17 let i napodruhé porazil v přípravném duelu Finsko, tentokrát poměrem 3:2. Svěřenci trenér Eismanna opět dokázali zvrátit nepříznivý stav a po úvodním gólu Finska kontrovali třemi brankami v řadě. Do utkání opět zasáhl karlovarský forvard Matěj Zeman.

Středa 28.12.2022 | Osmnáctka opět vítězně, odnesli to Slováci

Reprezentační výběr do 18 let dál jede na vítězné vlně. Na turnaji pěti v Zuchwilu totiž vyhrála i svůj třetí zápas, když porazila ve federálním derby Slovensko 5:2. Utkání odehrál v první obranné dvojici karlovarský bek Matteo Kočí, který zapsal asistenci na posledním pátém gólu českého výběru.

Úterý 27.12.2022 | Dvacítka smázla Rakouska, Kulich se blýskl hattrickem

V pondělí senzačně porazili Kanadu, o den později si hráči reprezentační dvacítky smlsli na Rakousku. Na výhře 9:0 se výrazně podílel i bývalý energetik Jiří Kulich, který nastřílel hatrrick a byl vyhlášen nejlepším hráčem českého výběru v utkání.

Svěřenci trenéra Radima Rulíka mají po dvou zápasech plný počet šesti bodů, skóre 14:2 a na čele skupiny A přeskočili Švédy na prvním místě. Co je ale hlavní, už nyní mají jistý postup do play-off. Další utkání čeká národní tým do 20 let ve čtvrtek, kdy od 19:30 SEČ vyzvou Švédsko.

Úterý 27.12.2022 | Šestnáctka porazila Švýcarsko, Záhejský dvakrát asistoval

Úspěšně zahájili další reprezentační okno i hráči šestnáctky, kteří si poradili se Švýcarskem. Na výhře 5:2 se dvěma asistencemi podílel i karlovarský útočník Vít Záhejský.

Úterý 27.12.2022 | Sedmnáctka po famózním závěru porazila Finsko

Z výhry nad severským soupeřem se radoval i národní tým do 17 let. Svěřenci karlovarského trenéra Václava Eismanna zvládli úvodní přípravný duel s Finskem ve Vierumäki, ačkoliv ještě v 58. minutě prohrávali. Jenže vyrovnání Svozila a vítězný gól Jecha čtyři sekundy před koncem znamenaly výhru pro Česko. Na křídle třetího útoku národního týmu nastoupil energetik Matěj Zeman.

Úterý 27.12.2022 | Osmnáctka srazila i Finy

Po výhře v úvodním utkání Turnaje pěti v Zuchwilu zvládla česká osmnáctka i druhý duel, když dokázala otočit duel s Finskem a zvítězit 3:1. V prvním obranném páru odehrál utkání i karlovarský bek Matteo Kočí .

Pondělí 26.12.2022 | Dvacítka zahájila MS vítězně, senzačně srazila Kanadu

Mistrovství světa do 20 let začalo v Halifaxu obrovskou senzací a postarali se o ni právě čeští hokejisté. Ti ve svém úvodním duelu před vyprodaným hledištěm totiž porazili domácí Kanadu 5:2! Do utkání nastoupil v elitním útoku i bývalý energetik Jiří Kulich.

Pondělí 26.12.2022 | Osmnáctka otočila s Německem

Turnaj pěti zemí rozehrála ve švýcarském Zuchwilu reprezentační osmnáctka. V úvodním duelu s Německem už sice ztrácela dvě branky, jenže v závěrečné powerplay dokázala srovnat a o vítězství 3:2 rozhodla v prodloužení. Do utkání nastoupil i karlovarský obránce Matteo Kočí.