HC Energie Karlovy Vary

Ve stopách otce. Energii posílí mladý obránce Kowalczyk

Vedení karlovarské Energie hlásí příchod mladé krve do defenzivních řad. Z brněnské Komety přichází mládežnický reprezentant Daniel Kowalczyk, který v Karlových Varech bude působit formou ročního hostování.

Po předčasném konci kariéry Ondřeje Šafáře a návratu Dalimily Mikysky do Komety Brno hledalo sportovní vedení klubu obránce, který by mohl působit na pozici sedmého či osmého obránce v klubu.

„Hledali jsme obránce, který by splňoval parametry mladého hráče, který bude na rozhraní třetí a čtvrté obrany. Jsem rád, že nám Brno vyšlo vstříc a Daniela Kowalczyka nám na celou sezonu uvolnilo,“ říká o nejnovější obranné posile hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Daniel Kowalczyk
obránce
Chance liga
Z 32
G 1
A 6
B 7

Kowalczyk je tak po příchodu obránců Lukáše Pulpána a Oldricha Kotvana třetí defenzivní posilou klubu v aktuálním přestupním období. Vedení klubu však i nadále jedná o příchodu dalšího obránce.

Kowalczyk v Karlových Varech

Příjmení Kowalczyk není pro zaryté karlovarské fanoušky neznámé. V sezoně 1999/2000 totiž v dresu tehdejší Becherovky nastoupil ke třinácti utkáním také Danielův otec Pavel, který v nejvyšší soutěži odehrál přes čtyři sta utkání. Na svém kontě má rovněž bronz z juniorského MS do 20 let v roce 1993 či mistrovský titul ze slovenské extraligy, kterou vyhrál se Zvolenem.

Profil Daniela Kowalczyka (23.6.2000)

Talentovaný obránce Daniel Kowalczyk je rodákem ze Zlína, kde s hokejem začínal stejně jako jeho otec Pavel, který v extralize odehrál přes čtyři sta zápasů.

Bez deseti centimetrů dva metry vysoký bek se ze Zlína do Brna přestěhoval v průběhu sezony 2016/17 a postupně prošel starším dorostem i juniorkou brněnského klubu, se kterou v ročníku 2017/18 vyhrál juniorskou extraligu a v loňské sezoně ji vedl jako kapitán.



Kowalczyk patří ke stálicím mládežnických reprezentací, kde postupně prošel všemi výběry od šestnáctky až po devatenáctku a za národní tým tak dosud odehrál více než padesátku utkání. V sezoně 2017/18 vybojoval s českou sedmnáctkou cenné stříbro na Memoriálu Ivana Hlinky v Břeclavi.

Do dospělého hokeje poprvé nakoukl v sezoně 2017/18 v dresu Třebíče, za kterou v loňském ročníku odehrál 32 utkání s bilancí jednoho gólu a šesti nahrávek. Na ledě trávil v průměru takřka 14 minut na zápas, s 61 střelami ale patřil k vůbec nejaktivnějším střelcům Třebíče. Na premiéru v nejvyšší soutěži Kowalczyk doposud čeká, zapsat ji může již v následující sezoně, tentokrát již však v dresu karlovarské Energie.