HC Energie Karlovy Vary

Velká makačka. Kluci to nemají zadarmo, hlásí fanoušci o tréninku

Otevřený trénink energetiků si nenechalo ujít na pět desítek karlovarských fanoušků, hned několik z nich si zkusilo fyzickou dřinu přímo na vlastní kůži. Martin Bartoš a Tomáš Marek vyrazili s hráči A-týmu přímo do posilovny, kde je nečekalo nic snadného.

Jak velká je to makárna?
Martin: Je to makačka. Kluci to nemají zadarmo, musí dřít a já věřím, že takovýmto tempem to dotáhnou do první desítky. Kdyžtak jim pomohu. (smích)

Vyzkoušeli jste tři cvičení, které bylo nejnáročnější, nebo překvapilo vás něco, i když vám to celkem šlo?
Tomáš: Na první pohled se to tak zdá, ale musím říci, že například lana jsou opravdu těžká. Už jen, když je člověk uchopí tak cítí, že to opravdu něco váží. U kluků po každodenním tréninku je určitě vidět progres.

Oba vypadáte, že občas navštěvujete posilovnu, dokážete si představit zde nějaký delší trénink?
Martin: Ano, já mám hokej rád a občas si jdu také zahrát a věřím, že mi to hodně pomohlo.

Co říkáte na tento formát akce?
Tomáš: Je to něco nového. Člověk dokáže více pojmout a poté, když sedí na tribuně tak ho napadají chytré řeči, ale když pak vidí co za tím je, jaká práce za tím stojí, tak si uvědomí, že hráči jsou také jen lidi a že dělají chyby jako všichni ostatní.

Jaký je pro vás zážitek z návštěvy kabiny?
Martin: Vždy jsem si říkal, kde si hráči nechávají brusle. Je to super pocit tam stát a vědět, že tady se motivovali, když bojovali o postup do extraligy.

Děkujeme za rozhovor!