HC Energie Karlovy Vary

Venkovní trip zahájí Energie na ledě Sparty

Svěřence trenéra Pešouta čeká série tří venkovních utkání v řadě. Náročný trip zahájí karlovarští hokejisté na ledě pražské Sparty. Utkání startuje v 18:30, přímý přenos lze sledovat na kanále ČT sport.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

O soupeři

Sparťané se aktuálně pyšní šesti zápasovou sérií výher. Naposledy našli přemožitele sedmadvacátého září, kdy prohráli na ledě hradeckého Mountfieldu. Ve středu tak bude v O2 aréně k vidění souboj dvou mužstev, které hrají ve velké formě. Energetici totiž drží sérii čtyř výher. V posledních dvou utkáních, hraných na svém ledě, se však svěřenci trenéru Kruppa radovali až po prodloužení. V souboji s Litvínovem zvítězili 5:4, s Pardubicemi pak 2:1. Oba středeční soupeři se již v letošní sezoně utkali. V rámci sedmého kola vyhrála Sparta v Karlových Varech vysoko 5:2.

Od sedmého kola se však, kromě aktuální formy a postavení v tabulce, změnily i kádry obou mužstev. Pražský velkoklub posílil mladý útočník David Tomášek, jenž se do české extraligy vrátil z neúspěšného angažmá ve Finsku, konkrétně z týmu JYP Jyväskylä. Ke změnám ale došlo i v defenzivě. Sparťanské vedení nejprve oznámilo pokračování produktivního obránce Marka Ďalogy, který si prodloužil svůj kontrakt do listopadové reprezentační pauzy. A na stejnou dobu získalo zkušeného obránce Milana Jurčinu. Urostlý slovenský zadák, který má na kontě přes čtyři sta startů v NHL přišel na zkoušku jako volný hráč.

Nejproduktivnějším hráčem Sparty je kapitán Michal Řepík (4+8). Na záda mu dýchá Miroslav Forman (5+5), který nedávno odehrál svůj 400. zápas ve sparťanském dresu. Nejlepším střelcem je slovenský útočník Andrej Kudrna. Osmadvacetiletý forvard vsítil již 6 branek. Nejproduktivnějším obráncem je osmibodový Jan Košťálek (4+4), který se střelecky prosadil již v prvním vzájemném utkání obou mužstev na karlovarském ledě. Mezi tyčemi dostává více prostoru Matěj Machovský, který odchytal i poslední zápasy. Pyšní se úspěšností zákroků 91,10%, což ho v rámci extraligy řadí až na desáté místo.

Z karlovarských řad

Že bude venkovní trip složitý, ví moc dobře i asistent Tomáš Mariška. "Čekají nás tři náročná venkovní utkání v rychlém sledu. Navíc s extrémně silnými soupeři. Sparta hraje doma velmi dobře a moc neprohrává. My se ale chceme soustředit sami na sebe. Máme formu a pokud budeme pokračovat ve výkonech z posledních zápasů i nadále, můžeme rozhodně pomýšlet na body. Dokázali jsme si, že když dodržujeme stanovenou taktiku, můžeme bodovat úplně s každým."

Trenérský štáb postrádal v utkání proti Vítkovicím Adama Rašku. Útočník s šestašedesátkou na zádech byl mimo sestavu kvůli zdravotním problémů a zatím není jisté, zda ve středu zavítá s týmem do hlavního města.

Sestavy z předešlého utkání

Sparta Praha: Machovský – Košťálek, Polášek (A), Kalina, Blain, Ďaloga, Jurčina, Dvořák – Forman, Pech (A), Řepík (C) – Kudrna, Růžička, Říčka – Černoch, Sukeľ, Buchtele – Rousek, Tomášek, Smejkal.
Karlovy Vary: F. Novotný – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, Eminger, Kubka – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Hlava, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

Související články

Ohlasy k zápasu | st 23.10.2019

Rozhodla druhá třetina, přemítá Bednář