HC Energie Karlovy Vary

Vondráček: Do příštích zápasů musíme mít hlavy nahoře

V pátečním utkání 37. kola Tipsport extraligy přivítala Energie na svém ledě Mladou Boleslav. Energetici prohrávali 0:2, ale dokázali srovnat. Impuls dal týmu pět vteřin před koncem druhé periody Tomáš Vondráček, jenž skóroval navíc ve vlastním oslabení.

Tomáši, ze začátku zápasu se vám nedařilo prosadit, čím vás soupeř zaskočil?
Myslím, že ničím, jen byla za naší straně vidět určitá nervozita. Po první části jsme si k tomu něco řekli, v té druhé už se to zlepšilo. Bohužel z našeho tlaku jsme zničehonic prohrávali 0:2. Zápas jsme dotáhli, na soupeře jsme tlačili. Museli si vzít oddechový čas a hru uklidnit. Bohužel jsme z protiútoku dostali třetí branku a nedokázali srovnat.

Na konci druhé třetiny jste v oslabení vstřelil branku, myslíte, že to byl impuls, který jste potřebovali?
Nejspíš ano, soupeře to vždy zaskočí. Zbývalo pět vteřin do konce, hosté chybovali. Václav Skuhravý mi krásně přihrál a jejich chyby jsme potrestali. Bylo to vidět, že jsme k úvodu třetí dvacetiminutovky byli lepší a chybělo nám trochu štěstíčka, abychom na 3:2 odskočili my. Bohužel nám to moc nelepí, ale musíme mít na příští zápasy hlavy nahoře.

Co jste si řekli před třetí třetinou?
Že musíme hrát pořád stejně, tu druhou jsme neodehráli špatně a nebylo nic, co bychom měli měnit. Bohužel jsme udělali nějaké ty chyby a soupeř to potrestal. I tak jsme si říkali, že musíme hrát naší hru, jenomže to nevyšlo a body bere soupeř.

V posledních zápasech se trochu míchalo se sestavou a po zranění jste si zahrál i ve třetí lajně, teď jste zpět ve čtvrté, hraje se vám v ní nejlépe?
Už jsme zpátky s Václavem Skuhravým a Petrem Koblasou nějakou tu dobu, v první polovině sezony jsme tak hráli, než jsem se zranil a Václav dostal nějaké ty tresty. Lepilo nám to, skoro každé utkání jsme dali gól. Teď se s tím muselo trochu zamíchat, těch gólu už tolik nebylo. Ale máme na to právo, jsme mladé mužstvo, tak si nějakou tu krizi dovolit můžeme. Věřím, že se z ní dostaneme a vyhrajeme ve Vítkovicích.

Související články

Preview k zápasu | čt 16.1.2020

Nastartuje se Energie proti Mladé Boleslavi?