HC Energie Karlovy Vary

Výzva pokořena, hráči ročníku 2010 oběhli extraligu. Teď míří na MS!

Zvládli to! Hráči ročníku 2010 oběhli za devět dní všechny extraligové stadiony. Původní trasu 1878 kilometrů navíc ještě pořádně přetáhli, když svými aktivitami uběhli takřka ještě o dvě stovky více. Ale není malých výzev, kluci nyní míří až na Mistrovství světa do Lotyšska!

O co v původní výzvě šlo? Hráči ročníku 2010 Matěj Žák a Hugo Koncz pro své spoluhráče připravili parádní výzvu, během které měli oběhnout všechny extraligové stadiony. Trasu dlouhou 1878 km se startem i cílem v KV Areně by hráči obíhali asi hodně dlouho, v dnešní nejisté době plné zákazů by to navíc nemuselo být úplně snadné. Společně to ale zvládli trochu jinak, stále totiž mohli běhat, chodit, posilovat, střílet puky či jezdit na kole či koloběžce. A díky těmto aktivitám nakonec naběhli celkem 2052 kilometrů!

Za každý den pak hráči zaslali přes WhatsApp nasportované kilometry a ty se odečetly z celkové trasy. Na trať se vydali 7. dubna, a do cíle v KV Areně se vrátili již ve čtvrtek 15. dubna.

Jenže ani po takové štrece kluci ještě pořád nemají dost. Už dnes vyráží na cestu do Lotyšska na Mistrovství světa, které začíná za pět týdnů. Musí navštívit všechny státy ze skupiny, ve které bude hrát Česká hokejová reprezentace, takže je čeká trasa dlouhá 8000 km. Zvládnou to do 21.5., kdy šampionát začíná?