HC Energie Karlovy Vary

Vzpomínkové fotbalové utkání skončilo prohrou, o výsledek však nešlo

Na fotbalovém stadionu v Ostrově se odehrálo vzpomínkové fotbalové utkání k uctění památky zesnulého příslušníka VS ČR a fotbalisty SK Kladna Filipa Suchého. Během zápasu se pořádala také sbírka pro rodinu tragicky zesnulého a vybralo se neuvěřitelných 17 110 Kč.

Že nešlo o skóre na konci duelu napověděl již začátek. Před samotným výkopem promluvil komentátor o vzpomínce na Filipa Suchého, který zemřel 2. května 2019 při výkonu služby v tragické nehodě eskortního autobusu. K uctění památky se držela minuta ticha. Následně poslali diváci do nebe ještě velký potlesk.

Samotné utkání pak za doprovodu deště začalo výkopem karlovarské mužstvo. Hned od první minuty však hrozil především Ostrov. Zajímavou střelu nedokázal zachytit brankář a kapitán v jedné osobě - Václav Skuhravý. Na poslední chvíli celou situaci zachránil odkopem z brankové čáry Jaromír Kverka. Gól ale přeci jen energetici inkasovali, neuběhlo ani šest minut a po tlaku se ujali vedení Ostrovští. Do poloviny poločasu se hra přelévala ze strany na stranu, ale jak po zápase řekl Ondřej Šafář, bylo znát, že soupeř se tomuto sportu věnuje častěji. „Bylo vidět, že to hrají častěji než my.“ Ve 22. minutě se dočkali také hokejisté. Aktivní Ondřej Beránek se prosadil po přihrávce Tomáše Mikúše a skóre bylo srovnané.

Utkání pokračovalo v přátelském tempu i nadále, obloha se vyjasnila a komentátor vyzýval diváky k fandění. Dostalo se mu opětování a z tribuny bylo slyšet například i jméno kapitána a odvážného brankáře první půle Václava Skuhravého, jenž pět minut před koncem poločasu vytáhl zákrok, za který by se nemusel stydět ani Petr Čech v nejlepších letech své kariéry. Ovšem čarování gólmana nepomohl a mužstvo z Ostrova jeho svatyni pokořilo v rychlém sledu ještě dvěma brankami.

Na začátku druhého poločasu už slunce pařilo a ze hřiště, na kterém nebyl žádný stín, se stala pěkná výheň. „Je to hodně náročné v tomto počasí odběhat 90 minut,“ přiznal Martin Kohout. Ani únavné horko nesesadilo celek vězeňské služby z koně, ten totiž vstřelil opět dvě rychlé branky za sebou a rázem vedl 5:1. Ovšem poté si vzal míč Sebastian Gorčík, přihrávkou našel Ondřeje Beránka a hokejový reprezentant dokázal snížit. Ostrov poté znovu odskočil do vedení 6:2 a vypadalo to, že je o vítězi rozhodnuto. Sebastian Gorčík se s tím však nesmířil a Václavu Skuhravému, který se na druhý poločas přesunul do útoku, předložil třešničku na špičce dortu a kapitán zelených s klidem uklidil míč do prázdné brány - 3:6. Ruku k dílu přidal Nicolas Hlava a dělovkou snížil na 4:6. Karlovy Vary už ale na srovnání nedosáhly. Jako poslední rozvlnil ostrovskou síť Tomáš Mikúš a určil tím konečný stav na 5:6. Konec přátelského souboje doprovázelo tradiční gesto fair-play, oba týmy si podaly ruce a nechyběla ani společná fotografie.

Hokejisté A-týmu podruhé v rámci zpestření letní přípravy nazuli kopačky. „Je to sranda, určitě je to lepší než jenom běhat někde v lese, kopce... takhle si člověk může dát ten gól jako na ledě, je to trošku zábavnější,“ hodnotil s úsměvem po zápase obránce Michal Plutnar.

Nápad k uskutečnění fotbalového utkání vznikl na vedení věznice. „Hrajeme každoročně nějaký fotbal, samozřejmě teď jsme to chtěli uspořádat jako vzpomínkovou akci pro kolegu. Hrálo se nám proti hokejistům nepříjemně. Je vidět, že jsou mladší a trénovaní, byl to nepříjemný soupeř, ale je vidět, že to jsou hokejisté,“ dodává z ostrovského pohledu kapitán Tomáš Kalán.