HC Energie Karlovy Vary

Za diváky jsme hrozně rádi. Litvínov zaslouženě vyhrál, hodnotí Plutnar

Nevydařilo se to. Energetici se v pátek sice snažili, na soupeře z Litvínova ale neměli. Šancí měli dost, puk do branky však dostali pouze jednou jedinkrát, s čímž se vyhrát nedá. Zápasu panovala skvělá atmosféra, bylo takřka vyprodáno a fanoušci si snad zápas i tak užili.

Nebyl to úplně váš zápas. Čím to bylo, že jste Litvínovu podlehli?
Myslím, že Litvínov hraje hrozně jednoduše. Góly, které padly, tak byly dobře zacloněné střely, Frodlík neviděl vůbec nic, to jsme měli zahrát líp. Nějak nám to tam napadalo. Litvínov hrál jednoduše a my jsme tahali za kratší konec.

Jak s vámi zamával start, kdy jste brzy prohrávali o dvě branky?
Tak zamával. Naštěstí jsme snížili na 1:2, ale pak je to hrozně těžké se dostat do zápasu, když takhle prohráváte. Snížili jsme, trochu jsme se zvedli, ale bohužel poté další branka. Situace dva na jednoho, šel jsem podpořit útok a nějak jsme se nedomluvili a oni to potrestali. Poté už hru kontrolovali.

Nezabalili jste to, měli jste více než 40 střel na bránu. Je to signál, že jste chtěli bojovat?
Měli jsme spoustu šancí, nedali jsme ale góly. Svázalo nás to, gólman chytal výborně. My jsme ale spoustu šancí promarnili. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že zkusíme dát co nejrychleji branku a zkusím to stáhnout. Ke konci už bylo jasné, že to nezvládneme.

První třetina byla ale v této sezoně asi nejhezčí hokej. Jak jste to viděli z ledu?
Hrozně tomu pomáhají diváci. Jsme rádi, že tady za první tři zápasy bylo tolik lidí, dneska pět a půl tisíce. Myslím, že to všichni hráči mají rádi a proto byl zápas, jaký byl.

Co to rozhodlo, byla to druhá třetina, kdy jste místo proměnění šancí inkasovali?
Myslím, že ano. Byli efektivní, měli čtyři šance, dali dva góly, my jich měli šest a nedali jsme ani jeden. Hokej se hraje na góly a my jich dali míň.

Byl to letos nejtěžší zápas?
Neřekl bych, že nejtěžší, ale Litvínov letos předvádí kvalitu. Když mají náskok 3:1, je těžké se proti nim prosadit, pohlídají si to. Řadil bych to k jednom z těch těžších, ale letos je těžký každý zápas.

Trenéři vždy říkají, že chcete hrát vlastní hru. Dostali jste se dnes vůbec ke své hře?
Měli jsme šanci, ale nevyužili jsme žádnou z přesilovek. Pokud si tímto nepomůžeme, je těžké to hrát. Měli jsme prvky z naší hry, ale Litvínov si s tím poradil a zaslouženě vyhrál.

Související články