HC Energie Karlovy Vary

Za šanci jsem moc rád, říká Rymon po premiéře za Sokolov

V pouhých šestnácti letech si odbyl premiéru ve druhé nejvyšší soutěži. Karlovarský útočník Dominik Rymon má za sebou úvodní dva zápasy v Chance lize za Sokolov.

Mládežnické soutěže s ohledem na pandemii koronaviru a s ní související vládní nařízení bohužel stojí, mladí energetici ale dostávají šanci si zahrát i v této nelehké době. Útočník Dominik Rymon tento týden poprvé nastoupil v Chance lize za Sokolov, kam má z Energie vyřízené střídavé starty.

„Jsem moc rád, že jsem dostal šanci. Bylo to hodně rychlé, ale byla to paráda. Byl jsem sice trochu nervózní, ale kluci mi říkali, ať jsem v pohodě, že si na to jen musím zvyknout,“ hodnotí úvodní minuty ve druhé nejvyšší soutěži.

Zatímco do úvodního duelu na ledě Litoměřic odjel jako třináctý útočník a odehrál jen střídání, při druhém startu za Sokolov proti Jihlavě nastoupil ve druhém útoku a jeho ice time vyletěl k patnácti minutám.

„Na první zápas jsem jel s tím, že mi trenér řekl, že bych si mohl i zahrát. Bylo to hlavně o tom, abych si vyzkoušel, jaké to v Chance lize je,“ říká Rymon ke své premiéře.

Při již zmíněném druhém startu proti lídrovi Chance ligy nastoupil ve druhém útoku s Tomášem Vildumetzem a také nejlepším střelcem loňského ročníku druhé nejvyšší soutěže, zkušeným Martinem Kadlecem.

„S Martinem to bylo výborné. Říkal nám, co a jak máme hrát, byla s ním parádní domluva a myslím, že se nám docela dařilo,“ pochvaluje si spolupráci šestnáctiletý útočník.

Rymon navíc nechyběl ani na nedávném kempu národního týmu do 18 let ve Vyškově, po jehož skončení se hned dozvěděl, že absolvuje premiéru v Chance lize. Přidá další start už v sobotu proti Třebíči?

Zveřejnil(a) Karlovarský mládežnický hokej dne Neděle 3. ledna 2021