HC Energie Karlovy Vary

Zápas jsme oddřeli. Smekám před celým týmem! říká Rachůnek

Těžkou bitvu s Libercem energetici zvládli. V Liberci přitom vše hrálo proti nim. Vyloučení kapitána do konce zápasu, zranění hráči. Naši borci ale zápas nezabalili, naopak! Po parádním týmovém výkonu vezou ze severu dva body, ke kterým výrazně přispěl skvěle hrající Tomáš Rachůnek, autor vyrovnávacího gólu Energie.

Do zápasu jste nevstoupili dobře, inkasovali jste hned v první minutě...
Příjemné to určitě nebylo, ale poučili jsme se z toho. Možná je to ale trochu lepší takhle v úvodu, máte pořád dost času něco se zápasem udělat.

Jak byste popsal váš vyrovnávací gól z přesilovky?
Přesilovku jsme hráli dobře, dali jsem si tam kříž, Honza Hladonik mi ho parádně vrátil a já už jsem puk jen uklidil do brány.

Hodně důležité se v dnešním zápase ukázaly přesilové hry pět na tři, chybělo jim něco?
Měli jsem tam sice dvě prázdné branky, které se bohužel nepodařilo trefit, ale myslím si, že to nebylo sehráno špatně, chyběla tomu jen třešnička.

Opět vás podržel opět Dominik Frodl, který by si taktéž zasloužil titul nejlepšího hráče zápasu stejně jako vy..
Samozřejmě. Frodlík chytá výborně od začátku sezóny, je to velká opora, můžeme se na něj spolehnout, i když se nám nedaří on nám stále dává šance na výhru.

Jak jste viděl bitku na konci první třetiny, chyběli vám poté hráči?
Neviděl, jelikož jsem šel pár vteřin předtím střídat. Samozřejmě Iikka chybí hodně, měří 170 centimetrů a někteří hráči jsou oproti němu mnohem silnější...

Tři hráči z vašeho týmu nedohráli, Iikka Kangasniemi, Tomáš Bartejs a Jiří Černoch. Myslíte si, že jste se po takové ztrátě ještě více semkli?
Určitě ano, zápas jsme odedřeli a musím smeknout před celým týmem. Dvě třetiny jsme dohrávali na tři lajny a zvládli jsem to skvěle.