HC Energie Karlovy Vary

Zápasu už se nemůžeme dočkat, hlásí nažhavený Redlich

V sobotu čeká karlovarské hokejisty konečně ostrý zápas. Zápas, na který se čekalo skoro měsíc. Čtyři týdny se energetici připravovali na suchu a následně využili možnosti ledové plochy v německém Sasku. Jak konkrétně tréninky probíhaly a jak hráči trávili volno? Na to jsme se zeptali útočníka Tomáše Redlicha.

Po čtyřech týdnech vyjeli svěřenci trenérského dua Pešout – Mariška ve středu konečně na domácí led. V KV aréně se sešel kompletní tým, včetně předsezónní posily z Kladna, Tomáše Redlicha. „Těšili jsme se už moc. Výjezdy do Německa byly strašně náročné a zabraly nám plno času. Nejvíce nám ale chybělo zázemí KV arény, kde máme de facto všechno potřebné. A hlavně tu chodíme ze šatny hned na led, což je strašně příjemné,“ hodnotí člen čtvrtého útoku tréninkový proces posledních týdnů.

Energetici dojížděli za ledovou plochou až do Saska, konkrétně do Schönheide a následně do Altenbergu, který je od západočeské metropole vzdálen 112 kilometrů. Kromě vzdálenosti a času stráveného dojížděním chyběl vytáhlému útočníkovi také potřebný komfort a zázemí, kterým je KV Arena pověstná.

Program byl nabitý, karlovarští trenéři udržovali hráče v maximálním zatížení, aby byli připraveni kdykoliv naskočit do ostrého zápasu."Trénovali jsme dost i individuálně. Když bylo odpoledne volno, využil jsem ho na procházky po Varech. Ono se nic jiného stejně moc dělat nedalo a nedá. Rád chodím do kina, ale ta jsou nyní bohužel zavřená, takže si na hezký film ještě musím počkat. Volné ale byly víkendy, na které jsem jezdil domů a strávil čas s rodinou,“ přidává Redlich a potvrzuje, že osobní život profesionálního hokejisty je současnou situací ovlivněn úplně stejně, jako život normálních lidí .

🏒 | Po dnešní videokonferenci APK je definitivně jasno, Tipsport extraliga se o víkendu naplno rozjede! 🤩 Více: bit.ly/restartTELH-041120

Zveřejnil(a) HC Energie Karlovy Vary dne Středa 4. listopadu 2020

A jak se kladenský odchovanec těší na sobotní utkání?“Těšíme se všichni strašně moc. Tréninků už bylo dost a zápas je zápas. Ještě jsem zvědav, co všechno okolo budeme muset, v rámci hygienických nařízení, absolvovat a splnit. Ale věřím, že to nebude nic, co by se nedalo zvládnout a vzalo nám to chuť do hokeje."

V sobotu se Energie představí na ledě českobudějovického Motoru a asi každý hokejový příznivec doufá, že se následně extraligový kolotoč rozjede v normálním módu a odehraných zápasů bude přibývat.„Doufám, že už se bude normálně hrát. Doposud to bylo strašně zvláštní. Odehráli jsme dva zápasy, pak byla karanténa a pak další dvě utkání. Po nich jsme věřili, že budeme pokračovat, ale bohužel. Přišlo vládní nařízení a skoro měsíc se nehrálo. Mrzí mě to o to víc, že jsme se konečně dostávali do herní pohody a formy.“ Kladenský odchovanec stále čeká na první extraligový kanadský bod v dresu Energie. Zapíše si ho hned v sobotu na ledě Budvar arény?

Konečně zpátky doma! 🖤

Zveřejnil(a) HC Energie Karlovy Vary dne Středa 4. listopadu 2020