HC Energie Karlovy Vary

Změny v brankovišti, Tomáš Závorka posílí Sokolov

Sestava karlovarské Energie hlásí výrazné změny na pozici brankáře. Do druholigového Sokolova odchází na hostování Tomáš Závorka, na pozici druhého gólmana se budou střídat talentovaní karlovarští mladíci Ondřej Kuchař a Jan Bednář.

„Tomáš Závorka posílí náš partnerský klub v Sokolově, který má ambice postoupit do první ligy, z toho důvodu jsme k tomuto přesunu přistoupili. Nově budou krýt záda Filipu Novotnému karlovarští mladíci Ondřej Kuchař a Jan Bednář,“ uvedl k brankářské rošádě hlavní kouč a sportovní manažer klubu Martin Pešout s tím, že Tomáš Závorka ale může v případě potřeby za Energii nastoupit.

Tomáš Závorka odchytal za devět let v Energii 264 utkání, během kterých vychytal pět čistých kont. V loňské sezoně byl jedním ze strůjců návratu Karlových Varů do extraligy, když v závěru sezony skvělými výkony pomohl týmu v náročné baráži. V letošní sezoně naskočil Závorka do dvou extraligových utkání. Na třicetiletého gólmana nyní čeká další výzva, když se o další postup do vyšší soutěže pokusí v černožlutém dresu Baníku.



Místo zkušeného brankáře klub vsadil na talentované mládí své brankářské líhně. „Ondřej Kuchař se uvedl výborně během působení v prvoligové Kadani, Honza Bednář patří k velkým talentům české brankářské školy. Oběma bychom rádi dali šanci,“ doplnil na adresu dvou mladíků, kteří budou krýt záda Filipu Novotnému.

Kuchař odchytal v aktuální sezoně 14 utkání v prvoligové Kadani, která se v průběhu sezony prezentovala zlepšujícími se výkony. V posledním zápase v dresu Trhačů si jedenadvacetiletý gólman připsal životní výkon, když 55 zásahy přispěl k překvapivé výhře Kadaně 4:3 na ledě Kladna.

O pět let mladší Jan Bednář patří k oporám karlovarské juniorky, ještě víc se mu ale daří v národním týmu do 17 let, kde si po pěti zápasech drží úspěšnost zásahů přes 95% a zúčastnil se i nedávného World Hockey Challenge v Kanadě.

Jeden ze dvojice mladíků bude v sestavě už v následujících víkendových zápasech. V sobotu 24. listopadu se energetici od 16 hodin utkají doma před kamerami O2 TV Sport s mistrovským Brnem, o den později přivítají rovněž doma od 15:30 Vítkovice.