HC Energie Karlovy Vary

Znovu na led lídra, Energie jede do Pardubic

Podruhé v krátkém sledu míří energetici na led extraligového lídra. Dynamo má již jisté vítězství v základní části, bojuje ale o překonání rekordu v počtu získaných bodů. Energie naopak usiluje o ukončení nepříznivé série a jistotu předkola play off. Utkání startuje v úterý od 18:00.
Kde utkání sledovat:
Online přenos

O soupeři

Pardubické Dynamo válí. Je na prvním místě, vstřelilo nejvíce branek a inkasovalo jich nejméně z celé extraligy. Je již jistým vítězem základní části a překonalo klubový rekord v počtu získaných bodů. Ve hře je ještě překonání extraligového rekordu v počtu získaných bodů, který drží Liberec. K tomuto milníku potřebují svěřenci Marka Zadina získat ještě 4 body. Vzhledem k aktuální formě se to zdá být reálné. Vždyť Dynamo vyhrálo všech šest posledních zápasů. Prohrálo naposledy na ledě Olomouce začátkem února.

V tabulce jsou Pardubice na 1. místě se 114 body.

Nejproduktivnější hráči:
Lukáš Radil: 43 bodů (20+23)
Lukáš Sedlák: 42 bodů (22+20)
Tomáš Hyka: 42 bodů (14+28)

Z kabiny Energie

Energetici pokračují v krizi. Prohráli pět posledních duelů, naposledy v neděli podlehli doma českobudějovickému Motoru 0:3. K jistotě předkola potřebují uhrát ještě tři body. Podaří se to už v úterý na pardubickém ledě? Před šesti dny tam svěřenci Václava Eismanna padli, ještě v pětačtyřicáté minutě však byl výsledek vyrovnaný. Energie podala srdnatý výkon a pokud ho zopakuje v úterý, může určitě pomýšlet na dobrý výsledek.

„Nacházíme se v nelehké situaci, kdy nejsme v nejlepším rozpoložení. Máme pět porážek v řadě a jedeme na led prvního týmu tabulky. V minulém utkání jsme s nimi dokázali hrát vyrovnanou partii a myslím si, že jsme schopni na to zítra navázat. Hledáme cestu z toho dna poctivou prací a nějakým procesem zlepšování naší hry. Všichni členové realizačního týmu společně s hráči hledáme cestu, abychom ten závěr sezóny měli lepší než je ta atmosféra teď,“ říká před úterním zápasem asistent Vojta Šik.

Karlovarští jsou v tabulce na 12. místě s 55 body.

Nejproduktivnější hráči:
Dávid Gríger: 33 bodů (16+17)
Tomáš Rachůnek: 27 bodů (12+15)
Ondřej Procházka: 21 bodů (10+11)

V sestavě Energie budou pravděpodobně nadále chybět zranění Lukáš Pulpán a Lukas Zetterberg, utkání s Motorem vynechal také Joona Huttula.

Související články