HC Energie Karlovy Vary

Junioři stáhli náskok Dukly a bonusový bod v nájezdech vystřelil Vojtěch Steklý

Poslední dva nadstavbové zápasy mají tento víkend na programu junioři. Prvním soupeřem byla juniorka Dukly Jihlava. V roli pátého obránce do utkání naskočil Oskar Magner z karlovarské šestnáctky, pro kterého šlo o první start v juniorském hokeji. Poprvé ve vzájemných duelech si hráči Dukly zařídili více gólové vedení. To však energetici dotáhli a zápas nakonec došel až do nájezdů. V nich byl jediným úspěšným střelcem Vojtěch Steklý, který tak byl autorem prvního a posledního gólu Energie v tomto duelu.
DHL Extraliga juniorů, 27. kolo, pá 1.3.2024, Náměšť nad Oslavou, Zimní stadion
HC Dukla Jihlava
HC Energie Karlovy Vary
3:4sn
1:1, 2:2, 0:0 – 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 12:29 Katolický (Peš, Rauš; 5/5), 24:57 Niederhafner (Nosek, R. Váňa; 5/5), 28:33 Číhal (Modl; 5/5) – 14:34 Steklý (Novotný, Zeman; 5/5), 34:48 Varvařovský (Pastor, M. Váňa; 5/4), 38:09 Galnor (Adámek, Pastor; 5/5), rozh. náj. Steklý. Rozhodčí: Kohoutek, Schenel – Smetková, Holub. Diváci: 158. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Střely na branku: 40:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3.
Rozhodčí: Kohoutek, Schenel – Smetková, Holub
vyloučení7:4
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci158
HC Dukla Jihlava: Sigmund – Löffler, Vildomec, Topol, Jeletz, Vovsík, Vandas, Číhal – R. Váňa, Coufal, Katolický, Nosek, Peš, Rauš, Chlubna, Niederhafner, Klapica, Modl.
HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit – Bulka, Postl, Vogel, Magner, Dorot – Novotný, Galnor, Pastor, V. Váňa, Šmajda, Zeman, Steklý, Varvařovský, Šilhan, M. Váňa, Adámek, Vojáček.

Komentář k utkání

Energetici do utkání nastoupili pouze s pěti obránci a do branky se po delší době postavil Adam Ebenstreit. První gól padl až ve třinácté minutě, kdy karlovarského gólmana překonal Šimon Katolický. Vedení jihlavským mladíkům vydrželo zhruba dvě minuty. V čase 14:34 zakončil souhru Matěje Zemana a Matěje Novotného přesnou střelou Vojtěch Steklý. Do konce třetiny se žádný ze střelců neprosadil a tak se oba týmy rozešly za stavu 1:1. Ten vydržel pouze do dvacáté páté minuty, kdy své spoluhráče rozjásal Tobiáš Niederhafner, který vrátil Jihlavě vedení.

Ještě před polovinou druhé třetiny stihl vedení Dukly navýšit Lukáš Číhal. Snahu smáznout náskok svých hostitelů si energetici v čase 33:48 vylepšili početní výhodou. Tu přesně v její polovině využil David Varvařovský, který udělal gólovou tečku za kombinací Matyáše Váni a Tobiáše Pastora. V čase 38:09 bylo skóre srovnáno poté co Tobiáš Pastor a Matyáš Adámek připravili šanci pro Jakuba Galnora, který poslal puk do jihlavské branky - 3:3. Během poslední dvacetiminutovky nedokázal ani jeden z týmů překlopit zápas na svou stranu. Jihlavští hned v úvodu této části získali dvě téměř navazující početní výhody. Energetici se však zvládli ubránit. To se ostatně povedlo i hráčům Dukly, kteří svou trestnou lavici také nenechali zahálet.

Zápas tak pokračoval prodloužením. To energetikům ve druhé minutě zkomplikovalo oslabení, ale ani tentokrát nedokázali jihlavští přesilovku využít. Oba gólmani své týmy podrželi. Adam Ebenstreit zastavil v tomto utkání třicet sedm ze čtyřiceti střel a Filip Sigmund dvacet šest z dvaceti devíti. Poslední vzájemný duel mezi Duklou a Energií v nadstavbě tak nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy. Hned v první sérii za Energii uspěl Vojtěch Steklý. Během následujících sérií se žádný ze střelců už neprosadil a tak Energie získala bonusový bod.