HC Energie Karlovy Vary

Energie prožila remízový víkend

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:2 (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
K a r l o v y  V a r y - Po remíze ve Vsetíně hostili karlovarští hokejisté soupeře z Třince, jenž čtyřikrát v řadě na cizích ledech vyhrál. V utkání Energie dvakrát vedla, ale zápas do vítězného konce dovést nedokázala. Proti byl zejména famózní brankář Ocelářů Biegl. Nejproduktivnějším hráčem domácích se stal Michal Dvořák, jenž asistoval u obou gólů. Radost z vítězství však na konci nepřišla, týmy se rozešly smírně a potvrdily své shodné bodové zisky v tabulce.
Tipsport Extraliga, 25. kolo, ne 20.11.2005, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Oceláři Třinec
2:2p
1:1, 1:0, 0:1 - 0:0.
Branky a nahrávky: 14. Košťál (Pech, Dvořák), 37. Řezníček (Dvořák) - 18. Hašek (Chmelíř, Kudrna), 54. Výtisk (Skořepa, Paroulek). Rozhodčí: Rejthar - Čížek, Paděvět. Vyloučení: 3:10, navíc Skuhravý 5 minut a do konce utkání - Peterek 10 minut. Bez využití. Diváci: 3000. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2.
Karlovy Vary: Mensator - Ptáček, Duben, Řezníček, Němec, Krajíček, Polák - Kumstát, Hurtaj, Nedorost - Skuhravý, Alinč, Selingr - Dvořák, Pech, Košťál - Milan Procházka, Bednařík, Pavelek.
Oceláři Třinec: Biegl - Tesařík, Výtisk, Hunkes, Pácal, Kroupa, Jurdič, Chmelíř - Kudrna, Peterek, Hašek - Huna, Skořepa, Tomas - Pištek, Martynek, Paroulek - Bordowski, Polanský, Zbořil - Vítek.

Komentář k utkání

Stejný počet bodů, umístění na hraně postupu do vyřazovacích bojů, výborné výsledky v posledních kolech a také vzpomínky na vyhrocený úvodní vzájemný duel byly před nedělním soubojem Energie s Třincem tou nejlepší zárukou kvalitního hokeje.

A předzápasové prognózy tentokrát nelhaly. Alespoň v první třetině se totiž hrála hra s parametry žádaného exportního artiklu. Přestože se už ve druhé minutě natlačil až do brankoviště Hašek, hlavní roli hráli v úvodní části jednoznačně domácí. Tedy až na jednu zásadní výjimku, kterou byl třinecký brankář Biegl.

Maskovaný moravský matador totiž v průběhu utkání vytáhl několikrát naprosto neuvěřitelný zákrok, jímž udržel svůj tým ve hře. Hned ve třetí minutě napálil křižnou přihrávku v přesilovce k tyči Nedorost, Biegl hbitým betonem střelu vyrazil a ještě stačil na brankové čáře ze svých chráničů vystavět nepropustnou hráz pro následující dorážku. Po chvíli vykouzlil nečekanou zadovkou Duben jasnou šanci pro Hurtaje, jenže i druhý slovenský kanonýr mohl jen nevěřícně zakroutit hlavou. A když už Bieglovi nemohly pomoci běžné prostředky, zastavil puk maskou tak, jako při průniku Skuhravého. Aby byl výčet tutovek první desetiminutovky úplný, musíme připomenout i další Hurtajův trik u zadního mantinelu, po němž odpaloval puk z brankové čáry Martynek.

Karlovarští se zaslouženě dočkali vedoucí trefy ve 14. minutě. Po ubráněném oslabení se přes celé hřiště rozjel Pech, zachoval chladnou hlavu a místo střely s chabou nadějí na úspěch počkal na najíždějícího Jana Košťála, kterému do druhé vlny naservíroval čtvrtou branku sezóny.

Těsný náskok ale energetiky trochu ukolébal a rázem se začali prosazovat i hosté. Hunou způsobené zmatky ani atak Martynka v oslabení Mensatora zaskočit nemohly. Obrovská skrumáž v 18. minutě už ale trochu nezasloužené vyrovnání skutečně přinesla. Po několika dorážkách zvedl ruce nad hlavu jako první Jiří Hašek.

Oceláře stav 1:1 a následná přestávka uklidnily a od druhé části tak začali praktikovat mnohem důslednější hru ve středním pásmu. Zdálo se, že i po bruslařská stránce Moravané značně ožili. Dokonce se mohli dostat i do vedení, jenže Peterek ve vlastním oslabení zakončil svůj samostatný nájezd jen do chráničů dobře postaveného Mensatora.

Zpět na domácí stranu se skóre převrátilo ve 37. minutě. Dvořák na sebe navázal dva obránce i pohled hostujícího brankáře a překvapivě se mu podařilo v tísni přesně načasovat také přihrávku na úplně volného Josefa Řezníčka. Zkušený bek prázdnou branku pohodlně trefil.

Důležité chvíle se odehrály na začátku třetího dějství. V přestávce nejprve odstoupil nedoléčený Alinč a po minutě hry jej do sprchy následoval Václav Skuhravý. Důrazný útočník se mimo hlavní dění srazil s Jiřím Haškem. Ten zůstal dlouho nehybně ležet na ledě a nakonec jen těžko odjížděl do kabin a následně do nemocnice na vyšetření s naraženými zády. Skuhravý byl za zákrok potrestán pěti minutami a automatickým trestem do konce utkání.

Energetici se sice v dlouhém oslabení ubránili, rozjetý Třinec ale pokračoval v důrazném obléhání domácí svatyně. Ze zaslouženého vyrovnání se Oceláři těšili v 54. minutě. Na modré napřáhl Jan Výtisk a puk se zatřepetal v síti u levé Mensatorovy tyče. Úzkostlivé obrany si pak bez zbytečného rizika počkaly na prodloužení.

V něm se velké věci děly až v posledních dvou minutách. Za podražení usedl k trestoměřičům bývalý karlovarský hráč Chmelíř a po dvou dnech si tak mohla Energie vylepšit reputaci při přesilovkách v prodloužení. Jenže proti stál opět neuvěřitelný Biegl. Z vrcholu kruhů pálil dvakrát Řezníček. Poprvé byla vítězem brankářova vyrážečka, podruhé lem lapačky. A vůbec největší příležitost spálil v poslední vteřině úplně osamocený Duben, jenž opět ztroskotal na gólmanově výstroji.

Fotogalerie

Související články