HC Energie Karlovy Vary

Důstojná domácí rozlučka se sezónou

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

K a r l o v y V a r y - Nejlepším možným způsobem se rozloučila Energie se svými fanoušky v posledním domácím utkání sezóny a udržela si svou sportovní čest. Omlazený karlovarský kádr opět předvedl pohledný výkon podložený příkladnou bojovností a dokázal obrat o body dalšího favorita. Třinec, který se do posledního kola strachuje o postup do play-off, na západě Čech nepůsobil příliš nebezpečně a otěže zápasu postupně přebírali domácí. Podařené přesilové hry společně s bezchybným Lukášem Mensatorem v brance vedly k přesvědčivému vítězství. O důvod více k radosti si nadělil mladý útočník Kamil Tvrdek, který vstřelil svou premiérovou branku v extralize dospělých.

Tipsport Extraliga, 51. kolo, ne 5.3.2006, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Oceláři Třinec
4:0
1:0, 2:0, 1:0
Branky a nahrávky: 7. Kumstát (Řezníček, Mensator), 26. Kumstát (Řezníček, Němec), 38. Tvrdek, 56. Kraft (Dobroň, Řezníček). Rozhodčí: Minář, Smeták - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 6:7, navíc Kumstát (K. Vary) 10 minut. Využití: 3:0. Diváci: 2000. Průběh utkání: 4:0.
Karlovy Vary: Mensator - Duben, Dobroň, Kloz, Němec, Řezníček, J. Polák - Dvořák, Kraft, Milan Procházka - Kumstát (od 55. Kuběna), Pech, Košťál - Pavelek, Tvrdek, Selingr
Oceláři Třinec: Biegl - Výtisk, Pácal, Tesařík, Chmelíř, Kroupa, Frolo, od 41. navíc Hunkes - Huna, Skořepa, I. Padělek - Kudrna, Peterek, Hašek - Janků, Polanský, Tomas

Komentář k utkání

Jak liché bývají občas papírové předpoklady! Karlovarští hokejisté už před posledními dvěma koly ztratili naději na jiné než desáté místo v konečné tabulce, čtyři hráči základní sestavy se dávno prohánění po zahraničních kluzištích a v zápise o utkání se objevilo hned před šesti jmény Západočechů „J“ označující hokejové naděje budoucnosti. Navíc po dlouhých třech letech chyběl v domácí sestavě kapitán Skuhravý, jenž o svůj titul železného muže přišel z disciplinárních důvodů za faul v předchozím duelu.

Příliš optimismu nenechával fanouškům ani pohled na soupeře. Třinec v pátek zničil Zlín a případná nedělní výhra by mu zajistila postup do vyřazovacích bojů.

Že všechno bude jinak, naznačil už po třech minutách Selingr, jehož bezstarostné kolečko kolem brány vyústilo zatím jen v ošemetnou ránu nad horní tyčku. Lepší mušku měl ovšem po chvíli Petr Kumstát. V přesilové hře vyčkal na útočné modré, toho si všiml zaskakující kapitán Řezníček a snad třicetimetrovým pasem vyslal vysoké křídlo do brejku. Forhendový blafák zakončený střelou švihem pod vyrážečku neměl chybu.

Inkasovaná branka vybudila hosty k větší aktivitě. Tomas v samostatném úniku na druhé straně selhal v zakončení, osamoceného Peterka zase skvěle vytlačil ze střeleckého úhlu Mensator.

Třinecké myšlenky na úspěch rázně umlčela další přesilovka Karlovarských na začátku druhého dějství. Obránce Němec vykouzlil na modré čáře překvapivou přihrávku na Řezníčka, který opět prokázal obrovský přehled a křížem vybídl ke skórování u pravé tyče volného Petra Kumstáta.

Ani dvoubrankové vedení nedávalo Energii jistotu vítězství. Tím spíš, že Oceláři byli v polovině duelu čím dál tím více nebezpeční. Hodně jim ale uškodila zcela nepovedená přesilová hra. Poté už to totiž nebyl ten bojovný Třinec. Spíše naopak. Moravané dělali v rozehrávce chybu za chybou. Jednu ze špatných kombinací zachytil aktivní mladík Kamil Tvrdek. Jeho následná střela z pravého kruhu roztřepala síť za Bieglem potřetí. Pro mladého karlovarského odchovance to byla premiérová extraligová trefa kariéry.

Rozdrobený úvod třetí části jen oddaloval zákonitý třinecký nezdar. Další razítko mohl přidat obránce Němec. Škoda jen, že pohledná individuální akce, při níž si vytáhl a položil hostujícího gólmana neskončila přesnou střelou po zemi.

Emoce pak trochu přiživil i Frolo s Kumstátem, když se nepohodli u zadního mantinelu. Drobná pěstní vložka vítěze neměla, na ledě však i nadále dominovali energetici. Čtyři minuty před koncem uzavřel skóre Milan Kraft. Ten si svůj šestý zásah sezóny připsal díky dorážce Dobroňovy střely při další přesilovce.

Konec. Děkovačka za výborný výkon i za snahu v průběhu celé sezóny byla možná ještě veselejší než jindy. Zklamání z konečného desátého místa tabulky však v hlavách fanoušků i samotných aktérů utkání určitě ještě nějaký čas zůstane.

Související články