HC Energie Karlovy Vary

Ani bojovný výkon na body z Třince nestačil

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
T ř i n e c - Ani karlovarští hokejisté nedokázali vybojovat v pevné třinecké aréně extraligové body. Daleko k nim ovšem neměli. Po celých šedestát minut vyrovnané utkání rozhodla střelecká forma slovenského forvarda Fabuše, který našel dvakrát cestu za brankáře Přikryla. Další třinecký úspěch přidal kanonýr Peterek. Energetici si přichystali jen dvě odpovědi. V úvodu utkání dostal Západočechy do vedení Duben a ve druhé části ještě vyrovnával vynikající Milan Kraft . Poslední minuty duelu byly ve znamení srdnaté snahy Energie po dalším srovnání stavu. Dokonce ve vlastním oslabení ujížděl do brejku Duben, ale roli hrdiny zápasu mu sebral domácí veterán Biegl.
Tipsport Extraliga, 38. kolo, út 3.1.2006, Zimní stadion Třinec
Oceláři Třinec
Karlovy Vary
3:2
1:1, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 11. Fabuš (Skořepa, Tesařík), 22. Peterek (Hunkes), 46. Fabuš - 4. Duben (Hurtaj, Kumstát), 24. Kraft (Dvořák). Rozhodčí: Husička - Čech, Chytil. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. Diváci: 2997. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Oceláři Třinec: Biegl - Tesařík, Výtisk, Hunkes, Pácal, Kroupa, Hegegy - Huna, Skořepa, Fabuš - Kudrna, Peterek, Martynek - Janků, Polanský, Hašek - Paroulek, Tomas, Zbořil
Karlovy Vary: Přikryl - Dobroň, Duben, Macholda, Ustrnul (22. Krajíček), Němec, J. Polák - Kumstát, Hurtaj, Selingr - Dvořák, Kraft, A. Nedorost - Košťál, Skuhravý, Pech.

Komentář k utkání

První dva otazníky utkání o obsazení brankářských postů zodpověděl už nástup obou mužstev. Vše zůstalo při starém. V maskách a plné výstroji naskočili na led v pátek zraněný Biegl a v karlovarských barvách Petr Přikryl, jenž svými kvalitními výkony dává čas Lukáši Mensatorovi na bezproblémové doléčení.

Přestože se v prvních minutách musel činit při šancích Huny a Tesaříka především gólman Západočechů, udeřilo náhle na druhé straně. Ve čtvrté minutě využil chybného rozestavení soupeře Miroslav Duben, v přečíslení nečekal na aktivitu spoluhráčů a sám se rozhodl ranou přes obránce Výtiska zápěstím vyzkoušet pozornost Radovana Biegla. Puk i k radosti asistentů Hurtaje a Kumstáta zapadl přesně k tyči.

Hosty vedení evidentně povzbudilo, zato Moravané museli velebit umění svých lékařů, kteří uvedli lapací stroj typu Biegl #52 do provozu. Třinecký veterán pěkným skluzem zmařil únik Dvořáka i šanci z pravé strany najíždějícího Krafta. A pak přišel krutý trest. Tesařík narýsoval kolmici směrem na číhajícího Skořepu. Tomu brejk Přikryl ještě zneškodnil, dorážející Fabuš ale prokázal dobrou práci s holí a neposedný puk zametl do sítě.

Psychicky povzbuzení Oceláři se rázem začali prosazovat v útočné třetině mnohem více. Peterkovi by stačilo ke skórování pouze přehodit brankářův beton, Kudrna byl blízko branky při dlouhém obléhání Přikryla v závěru úvodní dvacetiminutovky.

Vedení se domácí mužstvo dočkalo až po dvou minutách druhé části. Peterek poslal bočního mantinelu překvapivou ránu a Přikryl se mohl jen zklamaně ohlížet na spoluhráče. Chmury však brzy zahnal Milan Kraft, když individuální akci zakončil přesnou střelou do mezírky mezi Bieglovými chrániči.

Vzápětí mohl dokonce v přesilovce dostat Vary o krok kupředu, domácí mág si jej ovšem pohlídal. A stejně si poradil i s dělovkou Němce od modré čáry. Vyrovnanost obou týmů ve všech herních situacích dokumentoval na druhé straně Přikryl, jenž úspěšně čelil opět osamocenému Skořepovi, ke konci třetiny si pěkně lapačkou vychutnal i Kudrnu.

Těsně před druhou přestávkou byl vyloučen Peter Fabuš, jenže energetici svou výhodu nevyužili. A co se nepovedlo jim, dokázal ve stejné herní situaci slovenský borec. S pukem nalepeným na hokejce vycvičil bezmocného Přikryla a posunul svoje mužstvo vstříc plnému bodovému zisku.

Další vyrovnání vyselo ve vzduchu až do posledních vteřin. Rekonvalescent Nedorost hledal z levého křídla Kraftovy formace najíždějícího Dvořáka, ten však, stejně jako Polák, volný kout branky nezasáhl. Smůlu měl i vůdce nejlepší karlovarské řady, který neusměrnil skákající puk k levé tyčce.

Sto vteřin před poslední sirénou musel Němec faulovat rozjetého Peterka. Ani oslabení v nevhodnou chvíli ale snahy Západočechů neotupilo. Do brejku se dokonce protlačil i obránce Duben, výborný Biegl své nekoncentrované spoluhráče znovu v rozhodující chvíli podržel. Oddechový čas hostí už třineckou radost odvrátit nepomohl.