HC Energie Karlovy Vary

Dorostencům se nedařilo ani na jihu

Dorost: HC Mountfield - HC Energie 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Karlovarští dorostenci ztratili třetí utkání v řadě. Na ledě Český Budějovic rozhodl o jejich neúspěchu především nepovedený úvod střetnutí, kdy Západočeši inkasovali dvě branky. Přestože byl další průběh duelu vyrovnaný, energetikům se nepodařilo překonat výborného brankáře Hnízdila a navíc v závěru smolně inkasovali potřetí.
Extraliga dorostu, 19. kolo, čt 2.11.2006, Budvar Aréna
České Budějovice
Karlovy Vary
3:0
2:0, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 3. Rezek (Makovský), 8. A. Ježek, (Klement, Soudek), 41. Hudler (Klement, Heřman) Rozhodčí: Stach - Blažek, P. Novák Vyloučení: 6:6 Využití: 1:0 Diváci: 82
České Budějovice: Hnízdil - Budina, Dietz, Makovský, Vráblík, Jank, Klement - Janeček ,Heřman, Hudler - Soudek (34. Marek), Horák, A. Ježek - Vaniš, Rezek, Sumerauer
Karlovy Vary: Hruška - Ryžuk, Dlaba, Tomeček, Rohan, Funk, Špila - Chocholáč, Kelner, Mistorler - Vaněk, Putyera, Chaljavin - Kroupa, Vachovec, Fusek - Hampl

Komentář k utkání

Meteorology očekávané zimní, tedy i hokejové počasí se dostavilo i do Českých Budějovic. Jenže mladí hokejisté nastoupili už k 19. mistrovskému utkání letošní sezóny. Na úvodní gól při souboji domácího HC s Karlovými Vary se nečekalo dlouho. Už po dvou minutách otevřel skóre dnešního zápasu Josef Rezek. Výbornou přihrávkou se na brzkém domácím úspěchu podepsal Jakub Makovský. Ač hákován a nakonec se poroučející k ledu se do horního růžku karlovarské svatyně jihočeský teenager trefil mistrně – 1:0. Karlovy Vary odpověděly šancí Putyery, jenže beton Hnízdilův byl rychlejší. Po osmi minutách již Jihočeši vedli o dvě branky. Karlovarské první provinění proti pravidlům bylo ztrestáno. Od modré pálil Klement a před hostujícím brankářem Hruškou stínící Aleš Ježek lehce tečoval puk mezi betony gólmana – 2:0. Karlovarští mladíci se nehodlali s nepříznivým stavem smířit. Největší šanci vstřelit kontaktní gól měl kapitán David Kellner, ale na brankáře Budějovic si nepřišel. Třetí úder mohl uštědřit karlovarským Ježek, jenže z vyložené šance, kterou mu připravil Horák, nastřelil pouze tyč. Západočeši se ještě pokoušeli kontrovat, ale tečovaná střela Kroupy a Chaljavinova dorážka zůstala bez efektu.

Hrubí Soudek s Ryžukem se „postarali“ o více prostoru na hrací ploše. Při hře čtyř proti čtyřem se lépe cítili domácí. Jihočeská aktivita i byla odměněna rozvlněním síťky za Hruškou, ale rozhodčí Stach branku neuznal pro postavení útočníka v brankovišti. Nutno dodat, že zcela po právu. Začátek druhého dějství přinesl svalové zranění domácího útočníka Robina Soudka. Způsobil si ho po nárazu do mantinelu, naštěstí však není vážné. Ve 26. minutě se opět dostali domácí do samostatného nájezdu. Po spolupráci Vaniše a Sumerauera se na Hrušku řítil Rezek, jenž ale mířil nepřesně. V oslabení dali domácí další gól, jenže ho opět soudce neuznal, ze stejného důvodu jak předchozí. Radost Klementa s Janečkem byla zbytečná. Karlovým Varům se příliš nedařily přesilové hry, ve kterých si často ani v útočné třetině nedokázali pořádně přihrát. Zranil se nám v polovině utkání náš klíčový obránce Rohan. Od té doby nebyly přesilové hry takové, jaké měly být, zdůvodnil špatné přesilovky svého družstva hostující trenér. Poslední hezký hokejový moment druhé dvacetiminutovky připravili pro diváky Ježek, Hudler a v dalším samostatném nájezdu nepřesně zakončující Horák.

Ve třetí třetině, resp. v jejím úvodu se k budějovickému HC přiklonilo štěstí. Smolně tečovaný kotouč si našel mezi hostujícími obránci číhajícího Pavla Hudlera. Budějovický centr vstřelil pojišťovací třetí gól – 3:0. Závěrečné dějství podobně jak to předcházející nenabídlo příliš hokejové krásy. Bitva se odehrávala zejména ve středním pásmu. Českobudějovická obrana pracovala spolehlivě, bez chyb. Solidním výkonem se prezentoval často náhradní brankář Martin Hnízdil, to co málo prošlo až k němu spolehlivě pochytal. Hosté z Karlových Varů ještě zahrozili tečovanou střelou Kroupy. Zvýšenou pozornost musela budějovická defenziva věnovat první karlovarské formaci Chocholáč, Kellner, Mistoler. V závěru ještě zaujala šarvátka Ježka s Mistolerem a Horáka s Tomečkem. HC České Budějovice si zodpovědným výkonem v obraně zasloužil vyhrát.

Ohlasy trenérů

Václav Červený, asistent trenéra HC České Budějovice: V první třetině jsme sice dali dvě branky, ale v celém utkání jsme byli dneska lepším mužstvem. Karlovy Vary jsme přehrávali, ještě jsme řadu šancí nevyužili. Dnešní výkon byl z hlediska obrany daleko kvalitnější, než předchozí utkání na Spartě a doma s Libercem. Zlepšená defenziva rozhodla dnešní zápas a potvrdila přesvědčivé vítězství.

Karel Mlejnek, trenér HC Energie Karlovy Vary: Utkání rozhodla první třetina. Soupeři se podařilo jít do vedení 2:0, přesto si myslím, že 100% šance byly vyrovnané. Nám se bohužel nepodařilo naše vyložené šance proměnit. Zbývající dvě třetiny to bylo spíše čekání na to, kdo dá další gól. Jestli my dáme kontaktní, nebo soupeř odskočí. Po hodně šťastném odrazu ve střední třetině se to podařilo soupeři. Ale samozřejmě, bez gólu nedá vyhrát.