HC Energie Karlovy Vary

Dorost nic nevzdává, překvapil silné Budějovice. Váleli i junioři

Dorost: Č. Budějovice - HC Energie 0:2
Junioři: HC Energie - HC Sparta 5:0
Po reprezentační pauze zbývají poslední čtyři zápasy i v extralize juniorů a dorostu. Přetěžkou situaci má mladší věková kategorie, která na sedmém místě ztrácí na postup jen minimum. Ve čtvrtek čekal výběr trenéra Mlejnka nelehký soupeř z Českých Budějovic. Složitá mise ale dopadla na výbornou a energetici vezou z jihu tři body za výhru 2:0. Podobně odvážný kousek se ale povedl i přímému soupeři o play-off z Liberce, který v Holešovicích udolal Spartu a udržel si dvoubodový náskok. Obě branky dorostu zaznamenal Miroslav Hudák. Skvěle si vedl i brankář Hruška, který jako první v sezóně vynuloval střelce Jihočechů! Hodně zajímavá je situace na špici extraligy juniorů. Energetici dnes doma zválcovali Spartu 5:0, ale i tak zůstávají na druhé příčce s jednobodovou ztrátou na České Budějovice. Blýskl se především čtyřbodový Vít Budínský a se třetí nulou sezóny i brankář Marek Benda.
Extraliga dorostu, 41. kolo, čt 15.2.2007, Budvar Aréna
České Budějovice
Karlovy Vary
0:2
0:1, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 8. Hudák (Fusek), 60. Hudák. Rozhodčí: Mandrysz - J. Mertl, S. Mertl. Vyloučení: 7:10. Bez využití: Diváci: 78.
České Budějovice: Petrov - Jank, Jáchym, Klement, Semrád, Makovský, Dietz - Javůrek, Hudler, Sumerauer - Soudek, Rezek, Heřman - Vaniš, Seidl, Marek
Karlovy Vary: Hruška - Šik, Dlaba, Tomeček, Rohan, Funk, Špila - Mistoler, Hampl, Chaljavin - Frk, Hudák, Fusek - Vaněk, Putyera, Záhora

Komentář k utkání

Hokej bez šancí. Tak lze jednoduše charakterizovat čtvrteční podívanou. Oba celky začaly jakoby se viděly letos poprvé. Opatrně, hlavně neudělat chybu. Jenže ta přišla už v osmé minutě. Budějovické obraně ujel duet Hudák – Fusek a prvně jmenovaný mladík poslal na jihočeskou svatyni do protipohybu brankáře nepříliš prudkou střelu. Petrov puk zachytil lapačkou, jenže až za brankovou čarou – 0:1. Další šanci si vytvořil karlovarský Flieger, tentokrát se ale už slovinec hájící jihočeské barvy překvapit nenechal. Hezkou individuální akci předvedl Rezek. Ve vlastním oslabení obral o kotouč Mistorela a podél brankové čáry se řítil za vyrovnáním. Jenže v karlovarském brankovišti dnes kraloval jediný borec – brankář Hruška. Domácí mohli vyrovnat v přesilovce. Předváděli krásné kombinace, překvapující, ale přesto přesné přihrávky, ale pro Budějovice bohužel žádný kloudný pokus o zakončení.

Vyrovnat chtěli českobudějovičtí pochopitelně i v dějství druhém. Šikovná Markova střela těsně nad ledem, po pasu Heřmana před soupeřovým brankovištěm osamocený Soudek a nakonec i velká možnost hostujícího Mistorela. Všechny tyto situace, s přispěním ukvapených útočníků, vyřešili oba brankáři. Domácí měli dokonce i možnost dvojnásobné přesily. Minutu obléhali karlovarskou bránu, výsledkem byly pouze čtyři neefektivní Dietzovy střely od modré. Koncem třetiny v Budvar Aréně zvonily tyče. Nejprve se do horní konstrukce branky trefil Chaljavin, poté orazítkoval pravou karlovarskou tyčku dělovkou Klement.

Začátek závěrečné třetiny byl hodně nervózní a nečistý. V jejích prvních pěti minutách hlavní rozhodčí vyloučil celkem pět hokejistů. Více možností početních výhod měli nakonec domácí borci. Rezek, Hudler, Klement i Javůrek ale v šancích selhali. Parádní střelou do růžku se prezentoval Rohan, ale hlavní slovo měla nakonec Petrovova vyrážečka. Druhý puk za záda českobudějovického gólmana dotlačili hosté v 50. minutě. Naštěstí pro České Budějovice to nestihli před hvizdem oznamujícím přerušení hry. Kosmetickou úpravu výsledku dodal jediný čtvrteční střelec, Miroslav Hudák. V čase 59:44 se z poloviny hřiště trefil do opuštěné českobudějovické branky – 0:2.

Ohlasy trenérů

Karel Soudek, trenér HC České Budějovice: "Prohráli jsme zcela zaslouženě. Podali jsme mizerný výkon a oprávněně jsme nevstřelili ani branku. Zápas nebyl dobrý ani z jedné strany, celkově bylo málo šancí."

Zdeněk Houdek, trenér HC Karlovy Vary: "Hráli jsme velmi dobrý hokej. Soupeřův výkon asi poznamenaly špatné přesilovky, i když v nich měli i dost smůly. Utkání z naší i budějovické strany bylo ovlivněno tím, že hrálo málo kluků, kteří hrají za dorost druhým rokem, nastoupilo i hodně žáků. Se dnešním zápasem jsme maximálně spokojeni. Kluci se odevzdali, nechali na ledě všechno a za to jim patří dík."