HC Energie Karlovy Vary

Energie v přípravě v normální hrací době stále neporažena

HC Lasselsberger Plzeň - HC Energie 0:0
P l z e ň - Karlovarští hráči si sice stále udržují neporazitelnost, ale dnes bohužel nevědeli jak brankově vyzrát na své plzeňské protivníky. Ti mohou však poděkovat za bezbrankový stav svému brankáři Romanu Málkovi, který byl hlavní oporou Plzeňských. Důvodem, proč zápas skončil bez branek byly i tři nastřelené tyče z holí karlovarských hokejistů. Rovněž se blýskl i karlovarský brankář Lukáš Mensator svým bezchybným výkonem. Nakonec se mohli z dílčího úspěchu radovat domácí, kteří díky bezchybnému blafáku Krále zvítězili v dodatečných trestných stříleních 1:0.
Příprava, přát., út 15.8.2006, Zimní stadion Plzeň
Plzeň
Karlovy Vary
1:0sn
0:0, 0:0, 0:0
Branky: rozhodující nájezd - Král. Rozhodčí: Rejthar. Vyloučení: 6:5. Bez využití.
Plzeň: Málek - Vobořil, Trnka, Malinský, Cartelli, Benák, Trojovský, Nedoma, Mazanec - Fabuš, Král, Ludvík - Zelenka, Rataj, Hobl - Heřman, Kouba, Adamský - Sakata, Kepl, Pulpán
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Hanzlík, Němec, Řezníček, Mudroch, Duben, Brňák, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Balázs - Dvořák, Kraft, Machulda - Procházka, Pech, Košťál - Tvrdek, Bauer, Borovanský

Komentář k utkání

Do prvního přípravného zápasu na vlastním ledě vstoupil Lasselsberger ospale, v úvodu byla jasně aktivnější karlovarská Energie. Slušně zaplněná východní tribuna ČEZ Arény příliš hokejové krásy v první třetině neviděla. Hosté nedokázali využít téměř celé dvě minuty dlouhou přesilovku pět na tři po vyloučení Malinského a Nedomy. Na obou stranách zacinkala jednou tyčka. Do konstrukce Mensatorovy branky svůj projektil po brejku napálil Richard Král, na druhé straně na triangl zahrál Košťál. Ve druhé třetině Plzeňští šlápli na plyn a hra se postupně vyrovnala. Dvakrát před Mensátorem nebezpečně dotíral Rataj. Málek si potlesk vysloužil ve 28. minutě po akci Balázse. V 34. minutě dostala Energie druhou šanci hrát ve dvojnásobné přesile, ani tentokrát ale výhodu nevyužila. Naopak rychlým brejkem zahrozil Martin Adamský. Když do rodícího se přečíslení Plzně vložil Košťál deset sekund před druhou sirénou hůl, bylo jasné, že i prostřední část se bude muset obejít bez gólů.

Třetí třetina nijak nevybočila z nastaveného trendu, i nadále trval brankový celibát, nepřibylo ani pohlednějších akcí. Za zmínku snad stojí akce Kouby ze 44. minuty, plzeňský forvard ale zamířil těsně mimo. Na druhé straně rychlý brejk předvedl v 57. minutě Pech, ani on ale neuspěl. Po 60 minutách tak na světelné kostce svítil stav 0:0.

Rozhodnout o vítězi střetnutí měly samostatné nájezdy, které následovaly hned po konci základní hrací doby. První se puku ujal Machulda, svůj blafák však poslal mimo tyče. Podobně dopadl Trnka před Mensatorem. Blafák zkusil i Kraft, ovšem se stejným výsledkem. Gólový půst prolomil až Richard Král, který po pomalém rozjezdu předvedl nádhernou technickou kličku. Odpovědět mohl Skuhravý, ale neuspěl, stejně jako Cartelli, jenž přestřelil. Balásze vybruslil Málek, Plzeň stále vedla. Blízko potvrzení výhry byl Fabuš, puk však minul klec snad o pět centimetrů. Poslední šanci na korekci skóre měl Řezníček, který se pokusil Málka divošským nájezdem nejspíše zastrašit, plzeňský brankář byl však stoprocentní. Plzeň tak na samostatné nájezdy vyhrála 1:0.

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | út 15.8.2006

Udrží si Karlovy Vary neporazitelnost?