HC Energie Karlovy Vary

Pád Energie pokračuje, na Kladně inkasovala pětkrát

HC GEUS OKNA Kladno - HC Energie 1:5 (2:1, 3:0, 0:0)
Ani napočtvrté nedokázali hokejisté Karlových Varů v play out zvítězit. V souboji s posledním Kladnem sice od páté minuty vedli, branka Lukáše Pecha (na snímku) však ukončení jejich střeleckého trápení nepřinesla. Především díky efektivitě v přesilovkách otočili Středočeši zápas ve svůj prospěch, a na chvostu tabulky se tak bodově srovnali právě s Energií.
O2 extraliga, OUT4, út 16.3.2010
Kladno
Karlovy Vary
5:1
2:1, 3:0, 0:0
Branky a nahrávky: 7. Patera (Diviš, Kaberle), 19. Patera, 32. Bílek (Kalla), 32. Stieler (Bělohlav, Šmach), 38. Eberle (Patera) - 5. Pech (Cyganov, Košťál). Rozhodčí: Svoboda, Turčan - Rozlílek, Pavlovič. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2250. Průběh utkání: 0:1, 1:5.
Kladno: Cikánek - Kameš, F. Kaberle, Toman, J. Mrázek, Trončinský, Šmach, L. Procházka, J. Dlouhý - Eberle, Patera, Diviš - Valský, Kalla, Bílek - Bělohlav, Stieler, Kuchler - Frolík, Gengel, M. Procházka
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Parýzek, Nosek, Čutta, Dobroň, Loginov, Mucha, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Hřebejk - Dej, Melenovský, Skladaný - Cyganov, Pech, Košťál - Balázs, Čachotský, Hluchý

Komentář k utkání

Prvních pět minut utkání patřilo karlovarské Energii. jenže během dvou přesilových her po sobě se neprosadili jak na dvakrát dorážející Hřebejk, tak ani střílející Nosek s Pechem. Deset vteřin po návratu Patery z trestné se Energii její tlak přece jen vyplatil. Cyganov zakryl kladenskému brankáři výhled a Lukáš Pech poslal kotouč do brány.

Kladno karlovarským hráčům ukázalo, jak nemilosrdně trestá fauly svého soupeře. Dvě minuty po inkasované brance si při přesilové hře dokázalo vytvořit tlak, který zužitkoval Diviš přesnou přihrávkou zpoza branky na dorážejícího Pavla Pateru, jenž vyrovnal skóre.

Další kladenský nápor zůstal bez branky, a tak měly Karlovy Vary čas se z obdržené branky vzpamatovat a pustit se znovu do útoku. Vrátit vedení svému týmu mohl Balázs, který však při zaváhání Trončínského narazil na skvěle chytajícím Cikánkovi.

Své střelecké schopnosti hostům znovu předvedl minutu před koncem první třetiny Pavel Patera, který obehrál Dobroně ve středním pásmu a řítil se sám na Mensatora. Při zakončení karlovarského brankáře oklamal naznačenou střelou a kotouč mu poslal mezi nohy.

Do druhé třetiny se Karlovarští pustili z vervou, ale vrátit utkání do nerozhodné stavu se jim nepodařilo. Domácí trpělivě přečkali počáteční tlak soupeře, počkali si na jeho další zaváhání a v polovině utkání uděřili. Nejdříve při útoku dvou hráčů proti jednomu ztrestal pochybení v obraně Vítězslav Bílek trefou do prázdné brány a záhy na to zvedl blafákem David Stieler skóre na 3:1.

Dvě rychlé branky hosty přímo zdecimovaly. Několik minut na to se stav znovu měnil. Paterovu střelu od modré tečoval v těsné blízkosti za Mensatorova záda Jan Eberle a potvrdil stoprocentní využití přesilových her domácích. Další branku mohl přidat Valský, který v boji jeden na jednoho karlovarského brankáře nepřekonal.

Do posledního dějství opět lépe nakročili hosté, jenže stejně jako v předchozí třetině žádnou záchrannou branku nevstřelili. Největší šanci měl Prošek, který nahodil kotouč na bránu a několik hráčů se ho snažilo za Cikánka dorazit. Další porážkou v řadě tak Energie snížila svůj náskok na baráž na jediný bod.

Ohlasy trenérů

Otakar Vejvoda (HC GEUS OKNA Kladno): Navázali jsme v podstatě na zápas v Brně. Bylo to stejné, akorát jsme tam nedávali góly. V Brně to byl z naší strany možná ještě lepší výkon než dneska, ale hraje se na góly. Sám si nedokážu vysvětlit, jak jsme se zvedli v koncovce. V Brně byl opravdu vynikající brankář Hovi.

Václav Baďouček (HC Energie Karlovy Vary): Utkání pro nás začalo dobře, měli jsme v úvodu utkání dvě přesilové hry. Po jedné jsme dokázali skórovat, šli jsme do vedení. Kladno dokázalo v přesilovce vyrovnat a bohužel v závěru třetiny naše fatální chyba poslala Kladno do vedení. To bylo hodně důležité. Ve druhé třetině jsme zbytečně otevřeli hru a prakticky v rozmezí šesti minut jsme ten zápas ztratili, protože domácí dovedli naše chyby velice tvrdě potrestat a po dvou třetinách to bylo rozhodnuté. V posledním dějství si domácí čtyřbrankový náskok v klidu pohlídali a dneska zcela zaslouženě vyhráli.

Související články