HC Energie Karlovy Vary

První rána kapitána vítězství nepřinesla

HC Energie - HC Geus Okna Kladno 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Základní část je minulostí, domácí trápení Energie však trvá. Tak by se ve stručnosti dalo popsat úvodní utkání play out, ve kterém Energie hostila poslední celek tabulky. Nadějný začátek obstarala přesilovková trefa Václava Skuhravého, všechny další útočné aktivity už ale končily na pozorné kladenské obraně a brankáři Cikánkovi. Díky zisku tří bodů se tak Středočeši hned na začátek postarali o dramatizaci skupiny.
O2 extraliga, OUT1, út 9.3.2010
Karlovy Vary
Kladno
1:2
1:1, 0:1, 0:0
Branky a nahrávky: 11. Skuhravý (Hřebejk) - 16. Kuchler (Bělohlav), 35. Patera (Kaberle). Rozhodčí: Šindler, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 1833. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Karlovy Vary: Mensator - Loginov, Čutta, Parýzek, Němec, Dobroň, Nosek - Kumstát, Skuhravý, Hřebejk - Cyganov, Melenovský, Skladaný - Hluchý, Dej, Balázs - Čachotský (34. Zucker), Pech, Kuběna
Kladno: Cikánek - Kameš, F. Kaberle, Toman, J. Mrázek, Trončinský, Šmach, L. Procházka, J. Dlouhý - Eberle, Patera, Diviš - Valský, Kalla, Bílek - Bělohlav, Stieler, Kuchler - Gengel, Melka, Frolík

Komentář k utkání

První vážnější šanci si vytvořili domácí a to už ve druhé minutě. Na branku Lukáše Cikánka se řítil Rastislav Dej, ale jak střelu, tak i dorážku si brankář hostí ohlídal. Hned z protiútoku mohl rozjásat hrstku hostujících fanoušků Radek Bělohlav, ale z otočky netrefil odkrytou branku už ležícího Mensatora.

Úvodního gólu se diváci dočkali v polovině 11. minuty. Při vyloučení Bělohlava dostal puk od Hřebejka Václav Skuhravý. Domácí kapitán obkroužil branku a natřikrát dotlačil puk za tyčku Cikánkovy branky.

Hosté vyrovnali o několik málo minut později. Přesněji v čase 15:21, ale tento gól musel nejprve posvětit videorozhodčí. Ještě ne třiatřicetiletý Jiří Kuchler vystřelil a nešťastný Mensator si zády srazil puk za brankovou čáru.

Druhá třetina nepřinesla ve svých prvních minutách mnoho krásných hokejových momentů. Až ve 29. minutě při hře čtyři na čtyři, když seděli na trestné lavici Čachotský a Stieler, hosté poškádlili Lukáše Mensatora v domácí brance. Přesněji ujíždějící Martin Frolík, jehož střela skončila těsně nad brankou.

V 33. minutě ujel hostující obraně Milan Hluchý, ale trefil jen vyrážečku Lukáš Cikánka. Následně jeli dva na jednoho Hřebejk a Kumstát. Prvně jmenovaný se rozhodl pro střelu a Cikánek byl i tentokrát pozorný. Horní růžek si pohlídal.

Zákonitě tak udeřilo na druhé straně. Kaberle vyslal střelu do skrumáže před Mensatorem, karlovarský brankař si povyjel a už nestačil zareagovat na teč Pavla Patery. Ta změnila dráhu puku přímo mezi betony gólmana. V následné přesilovce dvakrát pálil nebezpečně Trončinský, ale ani jedna střela se neujala. Ještě hůře mohlo být s domácími v čase 36:20. Valský tečoval nahození na branku a puk se zastavil na horní síťce Mensatorovy branky.

Ve třetí části nejprve zahrozila dvojice Bílek – Kalla. Prvně jmenovaný proskočil mezi beky, ale zapomněl puk za sebou. V tandemu jedoucí Kalla zakončoval z první, Mensator se však zaskočit nenechal.

Následně se hrálo nahoru dolu, ale bez šancí, akce obou týmů totiž končily v rozích kluziště. Až v 53. minutě si formace Marka Melenovského vytvořila určitý tlak a před Cikánkem bylo horko. Jenomže ani z tohoto mráčku nezapršelo. Bohužel svěřencům Pavla Hynka nepomohla ani hra bez brankáře v poslední minutě. Energie tak na úvod play out prohrála 1:2.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (HC Energie Karlovy Vary): Bohužel jsme předvedli náš tradiční domácí výkon. V první třetině jsme měli mírnou převahu, ale to bylo jenom tím, že Kladno hrálo několik oslabení. Bohužel po inkasované brance se dostavil, a to se již po několikáté opakuji, strach a ztráta sebedůvěry. Ve třetí třetině jsme trochu hru zvedli. Stáhli jsme hru na tři pětky, ale neměli jsme takové štěstí, jako Kladno.

Petr Kasík (HC Geus Okna Kladno): Jsme rádi, že se nám podařilo dotáhnout zápas do vítězného konce. Na druhou stranu je to teprve začátek. Čeká nás ještě jedenáct zápasů a tohle vítězství bych nepřeceňoval.

Fotogalerie

Související články