HC Energie Karlovy Vary

Střelecké trápení pokračovalo i s Rytíři

Rytíři Kladno - HC Energie 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Hokejisté A-týmu se ani na Kladně nedokázali vypořádat se slabou koncovkou. Podle oficiálních statistik přitom Rytíře přestříleli, ale za záda Chábery nepropadl jediný kotouč. Karlovarští tak z ledu soupeře opět odjíždějí s prázdnou. Nejlepším hráčem Energie byl vyhlášen Milan Kytnár (na fotografii).
Tipsport extraliga, 23. kolo, pá 22.11.2013
Kladno
Karlovy Vary
3:0
1:0, 1:0, 1:0
Branky a nahrávky: 13. Hlaváč (Majeský), 29. Treille (Dragoun), 42. Dalecký (Hlaváč, Majeský). Rozhodčí: Jeřábek, Hrubý – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 2874. Střely na branku: 17:28. Hity: 25:32. Vhazování: 31:32. Průběh utkání: 3:0.
Kladno: Chábera – Kaberle, Růžička, Procházka, Doudera, Majeský, P. Hořava – M. Hořava, Patera, Tenkrát – Machač, Dragoun, Treille – Hlaváč, Dalecký, Bajaruns – Rudovský, Lukáč, Strnad
Karlovy Vary: Závorka – Bičánek, Rýgl, Drtina, Rohan, Gulaši, Dresler – Kytnár, Zaťovič, Pohl – Dlouhý, Vlach, Hovorka – Koblasa, Vachovec, Zucker – Doležal, Balán, Tomeček.

Komentář k utkání

Kladenští do zápasu vlétli jako uragán. Již ve třicáté vteřině nastřelil tyčku kladenský útočník Hořava. Úvodní tlak domácích pokračoval i díky faulu Gulašiho. Domácím se ale přesilová hra příliš nevydařila. Hostům se podařilo několikrát vyhodit, útočník Dlouhý dokonce zaměstnal Cháberu tvrdou střelou. Velmi agilní byl v úvodu také hostující Balán, jenž se vrátil do sestavy po zranění, a chuť do hry se mu rozhodně nedala upřít. Hosté sehráli svou první přesilovku v zápase o poznání lépe než domácí. Ve slibných šancích však zklamali Pohl s Kytnárem, a proto přišel trest. Majeský se vracel z trestné lavice a odvedl velký kus kvalitní útočné práce. Natlačil se před karlovarského obránce, objel branku a kotouč naservíroval přímo na hůl najíždějícího Jana Hlaváče, který se v podobných situacích nemýlí. Domácí vstřelená branka povzbudila a i nadále byli aktivnější. Energie mohla srovnat v závěru úvodního dějství, kdy byl vyloučen kladenský kapitán Patera. Rytíři však své druhé oslabení ubránili zodpovědně a udrželi energetiky na uzdě. I proto odcházeli do šaten o něco spokojenější.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji hosté. Především čtvrtá karlovarská formace dělala starosti vysokým obráncům Kladna. S bojovností to ale přehnal Balán a musel jet pykat k časoměřičům. Přesilovka domácích ale netrvala dlouho, síly na ledě se srovnaly po nedovoleném zákroku Tenkráta. Ani jeden ze soupeřů však nikam nespěchal. Především domácí pozorně bránili a čekali na protiútoky, kterých ale hostující hráči příliš nenabídli. Svůj náskok domácí navýšili až po nešťastném zásahu hostujícího Doležala. Karlovarský útočník vložil hůl do přihrávky Dragouna a zaměstnal vlastního brankáře Závorku, který ještě stihl puk zastavit před brankovou čárou, nejrychleji se k němu ale dostal Sacha Treille a v poklidu dorazil do poloprázdné branky. Následně se vrhli do útoku hosté. Kladenská obrana však fungovala bezchybně, a když už se přece jen dostal někdo ke střele, připravený byl pozorný brankář Chábera. Toho doslova trefil po dalším závaru hostující centr Kytnár, kterého parádně vybídl kapitán Zaťovič. V závěru druhé třetiny se blýskl krásným hokejovým hitem Gulaši. Místo potlesku si ale vyslechl pískot, jelikož si vybral domácího kapitána Pateru. Více už ale druhé dějství nenabídlo.

Vstup do poslední části se domácím příliš nevydařil. Hned v úvodu totiž zvyšoval již na tři nula Jan Dalecký, který se dostal za obránce a bekhendovým pokusem překonal Závorku. Zdálo se, že o vítězi utkání je rozhodnuto. Vzápětí se však proti pravidlům provinili hned dva domácí hráči a Energii se naskytla dlouhá přesilovka pět na tři. V té však svěřenci trenéra Mlejnka selhali a vážněji neohrozili Cháberovu branku. Kladenští následně mysleli na svou defenzivu a nepouštěli se do žádných riskantních akcí. Hosté se snažili vsítit alespoň čestný gól, prodrat se ale přes výbornou obranu Kladna bylo na jejich síly. Dohrávalo se proto především ve středním pásmu, oba dva brankáři byli bez práce. V úplném závěru ještě střílel Treille, jeho dělovka však mířila mimo. Rytíři se proto mohli radovat z vítězství a brankář Chábera z vychytané nuly.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Vojta (Rytíři Kladno): V utkání mužstev, která se snaží dostat do desítky, nechtěl logicky nikdo udělat chybu a utkání bylo opatrné. Upozorňovali jsme hráče na to, že musíme být perfektní dozadu a nesmíme dovolit, aby šli hosté do vedení, protože by se nám to pak těžko otáčelo. Povedlo se to a gól jsem dali my, navíc v momentě, kdy je to pro soupeře po přesilovce hodně bolestné. Myslím, že ve druhé třetině jsme měli více štěstí, protože jsme ji neodehráli dobře. I přesto jsme dokázali dát na 2:0. Ve třetí části jsme chtěli hrát dobře v defenzivě a pomoci Cháberovi, aby měl první nulu v sezoně, což se nám podařilo. Myslím, že tam nám ještě více než ten třetí gól pomohla ubráněná přesilovka pět na tři.

Jaromír Kverka st. (HC Energie Karlovy Vary): Ze začátku bylo utkání opatrnější z obou stran. My jsme měli docela dobrou přesilovku, ale po jejím skončení jsme inkasovali. Ve druhé třetině jsme udělali chybu a spadl nám tam doražený puk. Ve třetí třetině už hrálo Kladno v pohodě a skoro k ničemu nás nepustilo. Naše produktivita je žalostná. Bez gólu se prostě vyhrávat nedá.

Související články

Preview k zápasu | čt 21.11.2013

Energii čeká bitva na ledě Rytířů