HC Energie Karlovy Vary

V posledním přípravném utkání Energie porazila Kladno

HC Energie Karlovy Vary – Rytíři Kladno 3:2sn (0:0, 2:2, 0:0)
Karlovaráci v přípravě nepoznali hořkost porážky na domácím ledě ani proti žádnému českému týmu. Energetici odehráli proti Kladnu dobrý zápas, a i když byl tým Richarda Žemličky oslaben o Martina Zaťoviče a trojici juniorů cestující s juniorským týmem. Povedený výkon předvedl v domácí premiéře Stanislav Balán, který se jednou trefil a také přihrál na gól Martinu Parýzkovi. V několika akcích byl vidět i David Buc, hráč, který je v Energii na zkoušce ze slovenského Popradu.
Příprava na sezonu, přát., pá 6.9.2013
Karlovy Vary
Kladno
3:2sn
0:0, 2:2, 0:0
Branky a nahrávky: 23. Balán, 33. Parýzek (Balán, Buc), rozh. náj. Koblasa – 22. Treille (Dragoun, Doudera), 24. Černošek (M. Hořava, Patera). Rozhodčí: Kostourek, Florián – Hynek, Gerát. Vyloučení: 5:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 1979. Střely na branku: 35:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Karlovy Vary: Závorka – Bičánek, Šmach, Drtina, M. Rohan, Grman, Gulaši, Parýzek, J. Látal – Dlouhý, Hruška, Hovorka – Doležal, Vlach, Zucker – T. Rohan, Vachovec, Koblasa – Harkabus, Balán, Buc
Kladno: Chábera – Černošek, Růžička, Doudera, Majeský, P. Hořava, L. Procházka, Jankovič, Kolařík – P. Hořava, Patera, Tenkrát – Bajaruns, Dragoun, S. Treille – Dalecký, Kuchler, Eberle – Machač, Lukáč, Rudovský

Komentář k utkání

Jaromír Jágr vyhlásil na čtvrteční tiskové konferenci svého „Kladýnka“ boj o mety nejvyšší vyjádřené mistrovským titulem. A dalším týmem, na který měl tradiční středočeský klub v přípravě narazit, byla karlovarská Energie.

Obzvlášť ze začátku utkání ale kladenská družina slova svého majitele příliš nenaplňovala. Energie oslabená o svého lídra Martina Zaťoviče předváděla od prvních minut útočný hokej plný ostrých soubojů. Několika pěknými střelami se prezentoval nováček David Buc.

V druhé části první periody ale Kladno zuby vycenilo. Sacha Treille v přesilovce Závorku tvrdou střelou pěkně protáhl. Domácí brankař měl pak plno práce i s prchajícím Eberlem, jeho střelu však nakonec pohotovým zákrokem vyrážečkou vytlačil mimo tři tyče.

První branky tak přinesla až dvacetiminutovka s pořadovým číslem dvě. V rozmezí tří minut se rychle trefili hned tři hráči. Skóre zápasu otevřel po chybě domácí obrany Sasha Treille. O 72 sekund později se prosadil Stanislav Balán a srovnal skóre. Do třetice se pak do střelecké listiny zapsal Marek Černošek, který v rychlé akci překonal Závorku bekhendovým blafákem pod břevno.

Domácí tak zaostávali o jednu trefu, což se snažili aktivní hrou změnit. Roman Vlach ještě napoprvé v zakončení na Cháberu nevyzrál. Martin Parýzek pak byl ve 33. minutě úspěšnější. Po přihrávce od pravého mantinelu si zpracoval puk a parádní střelou nad ledem jej poslal za záda kladenského brankaře. Do konce druhé dvacetiminutovky ještě pozlobil Závorku agilní Sasha Treille, brankou však jeho snažení neskončilo.

Do třetí třetiny nastoupily oba týmy s vidinou vítězství, ke kterému měly stejně daleko. Tato část hry však byla velmi rozkouskována vyloučeními, hlavně těmi na straně hostí. Energie ale nedokázala své početní výhody využít, i když k tomu měli její hráči několik příležitostí. David Buc například selhal na masce Jana Chábery. K vedoucí brance měl blízko domácí Balán, ale v samostatném úniku, ani v následně nařízeném trestném střílení Cháberu nepřekonal. Rozhodnout pak mohl Machač, když jeho střela přepadla přes Závorku. Domácí brankař nakonec puk zastavil a zápas po šedesáti minutách skončil nerozhodně.

Na řadě tedy byly samostatné nájezdy, ve kterých se prosadil jako jediný domácí Petr Koblasa. Na domácí straně byl neúspěšný Radim Hruška, z hostujícího týmu se neprosadili Černošek, Dragoun ani Treille.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Pro nás to bylo velice náročné. Na celý tým dolehla únava z turnaje v ruské Ufě. Měli jsme problém s fyzičkou a bylo vidět, že nám chybí síly. Všude jsme byli o půl kroku nebo o krok později nežli soupeř. Vzhledem k tomu, že se nám nedařilo a chyběl nám pohyb, tak jsme s výsledkem spokojeni. Chybí nám hned pět útočníků, kteří patří do kádru A-týmu. Martin Zaťovič a Martin Látal jsou zranění. Trojice Kverka, Flek a Vojta Tomeček odletěla s juniorku do Ruska. Proto jsme se rozhodli povolat narychlo ze slovenského Popradu útočníka Davida Buce, který v loni udělal padesát kanadských bodů. Byl s námi na dvou trénincích a odehrál jedno utkání. Během příštího týdne se rozhodne, zda ho budeme angažovat.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 6.9.2013

Dávid Buc: Je vidět, že kluci tu mají cíl