HC Energie Karlovy Vary

Kladno využívalo přečíslení a má 3 body

HC Energie - Rytíři Kladno 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Hokejisté Energie ve 3. kole play-out nestačili na soupeře z Kladna. O osudu utkání rozhodla prostřední třetina, ve které Kladenští dvěma góly potrestali četná okénka karlovarské defenzivě. Za Energii skórovali Martin Rýgl a David Zucker.
Tipsport extraliga, OUT3, ne 16.3.2014
Karlovy Vary
Kladno
2:4
1:1, 0:2, 1:1
Branky a nahrávky: 15. Rýgl (Bičánek), 42. Zucker (Hruška) – 11. Rudovský (Patera), 25. Strnad (Bílek, Majeský), 29. Rudovský (Eberle, Patera), 60. Tenkrát. Rozhodčí: Lacina, Wagner – Kostka, Bláha. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:2. Diváci: 1180. Střely na branku: 32:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.
Karlovy Vary: Závorka – Rýgl, Bičánek – Kubka, Gulaši – Dresler, Šmach – Pohl, Balán, Zaťovič – Buc, Vlach, Kytnár – Zucker, Hruška, Dlouhý
Kladno: Chábera – Majeský, Gutwald – Černošek, Procházka – Hořava P., Kolařík – Hořava M., Havlíček, Tenkrát – Bílek, Lukáč, Strnad – Eberle, Patera, Rudovský – Bajaruns, Machač, Dalecký

Komentář k utkání

Utkání třetího kola play-out se odehrálo v tempu odpovídajícímu jeho významu. Na hráčích byla znát určitá uvolněnost, která dávala vzniknout zajímavým situacím před oběma brankami. Více práce měl v prvních deseti minutách brankář Chábera, který si ale poradil jak s bekhendem Vlacha v 5. minutě, tak s únikem Pohla a dorážkou Zuckera v minutě desáté. O chvilku později se ale skóre paradoxně měnilo na druhé straně. Rytíři v přesilové hře při vyloučení Gulašiho pěkně vyšachovali domácí obranu a Jan Rudovský z úhlu pohodlně skóroval do odkryté branky. Faul soupeře pak ke skórování pomohl i domácím. V 15. minutě se během signalizovaného vyloučení dostal puk na modrou čáru k Martinu Rýglovi a jeho pohotová rána znamenala vyrovnání.

Ve druhé třetině šli důrazněji za vítězstvím hosté, což se projevilo jak na herním projevu, tak na skóre. V obraně Energie se až příliš často otvírala okénka, kterými Rytíři ujížděli do přečíslení. Aktivita hostů brzy vedla i k přesilové hře, kterou ve 25. minutě využil Jakub Strnad, když šikovně vymíchal Závorku. Z domácího týmu dělal hostům starosti jen první útok, to však bylo málo. Středočeši ve 29. minutě zaslouženě navýšili své vedení, Jak Rudovský ve spolupráci s Eberlem proměnil přečíslení dvou na jednoho. O chvíli později se do stejného úniku dostali i Bílek s Lukáčem, tentokrát však Závorka svou branku uhájil, stejně jako proti Machačovi ve 33. minutě. Se skóre druhé třetiny pak už nepohnula ani vyloučení domácího Balána a kladenského Bajarnuse.

Na začátku třetí periody energetici ještě dohrávali přesilovou hru. Tu sice neproměnili, ale krátce po jejím konci se přece jen dočkali snížení. Po vyhraném buly se ujala střela Davida Zuckera. Vyrovnání pak mohlo energetiky přiblížit další vyloučení hostů, Kytnárovi ale při střele do odkryté branky na poslední chvíli zblokoval cestu pohotový Hořava. Slovenskému forvardovi pak nebylo přáno ani ve 49. minutě, kdy v samostatném úniku nedokázal zvednout kotouč, a ten se zastavil o Cháberův beton. Kytnár se pak stal i obětí zpřísněného metru rozhodčích, Energie však oslabení přečkala, a mohla tak naděje na vyrovnání živit až do samotného závěru. V něm se domácí odhodlali ke hře bez brankáře. K vyrovnání se však už nepřiblížili, naopak do prázdné klece pečetil vítězství hostů Petr Tenkrát.

Ohlasy trenérů

Jaromír Kverka (HC Energie Karlovy Vary): První třetina byla z naší strany dobrá, zápas jsme ztratili v té druhé, kdy jsme nechali soupeře odskočit. Snažili jsme se pak s výsledkem něco udělat, přidali jsme a vstřelili kontaktní gól. Hráči se až do konce snažili o vyrovnání, bohužel se nám to nepovedlo.

Jan Neliba (Rytíři Kladno): Kromě první třetiny jsme dnes sehráli kvalitní zápas. Je to pro nás pořád hlavně příprava na baráž, pro domácí musela být motivace na zápas asi o něco těžší. Doufám, že se připravíme tak, abychom se v KV Areně objevili i příští rok.

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | so 15.3.2014

Do KV Areny míří Rytíři