HC Energie Karlovy Vary

Pardubice otočily zápas s Energií třemi góly ve třetí třetině

HC Energie - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:3 (0:0, 2:0, 0:3)
Karlovy Vary sehrály v neděli odpoledne zápas proti Pardubicím. Po výborné druhé třetině to vypadalo, že si domácí připíší tři body, ale Východočeši byli proti a ve třetí třetině si třemi brankami zajistili zisk tří bodů.
Tipsport extraliga, 37. kolo, ne 11.1.2015
Karlovy Vary
Pardubice
2:3
0:0, 2:0, 0:3
Branky a nahrávky: 23. Vachovec (Balán), 34. Balán (TS) – 41. Zohorna (Marcinko, Píša), 48. Nahodil (Kaut, Ščotka), 52. Marcinko (Sýkora, Benák). Rozhodčí: Šindler, Svoboda – Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 3745. Střely na branku: 35:36. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
Karlovy Vary: Habal – Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Bičánek, Dvořák – D. Hruška, Balán, Vachovec – V. Tomeček, R. Hruška, Duda – Koblasa, Skuhravý, Micka – Gorčík, Heizer, Pšurný
Pardubice: Kristan – Čáslava, Gregorc, Havlík, Benák, Ščotka, Píša, Korím, Čutta – Zohorna, Špaček, Sýkora – Tybor, Nahodil, Radil – Starý, Marcinko, Gašparovič – Cetkovský, Kaut, Voženílek

Komentář k utkání

První třetina začala ve vysokém tempu. Více ze hry měli domácí, kteří si dokázali vytvořit i první velkou šanci zápasu, ve které se ocitl Václav Skuhravý, jehož bekhendovou dorážku ale stihl Kristan se štěstím pokrýt. Pardubice se také nenechaly zahanbit. Nahodil vybojoval v rohu kotouč, najel si před Habala, ale nedokázal propasírovat kotouč skrz ležícího domácího gólmana. Přibližně v polovině třetiny se v závaru před bránou Kristana objevil dorážející Duda s Vojtěchem Tomečkem, ale pardubický gólman měl pevně přitisklý beton u své tyče. Ani ne o minutu později přišla další velká šance Energie. Micka přenechal puk do tandemu Koblasovi, který tvrdou střelou provětral pohotovou lapačku Kristana. Domácí se dočkali i přesilové hry, která se jim ale vůbec nepovedla. Největší příležitost měl David Hruška, který těsně před brankářem tečoval kotouč, jenž jen o pár centimetrů minul pravou tyč. O chvilku později se prokličkoval až před Kristana Vojtěch Tomeček, ale hostující gólman nenechal žádnou mezírku ke skórování. Na konci první třetiny ještě dostala Energie možnost druhé přesilové hry, ale ani tato nebyla využita, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhé třetiny vlétli domácí stejně jako do té první, což se jim vyplatilo a ve dvacáté třetí minutě se dokázal prosadit Michal Vachovec, který si vybruslil z rohu až před Kristana a přesnou střelou mezi ruku a tělo poslal Energii do vedení. I nadále Vary tlačily, ale nedokázaly přidat další branku. Ve dvacáté osmé minutě měli domácí k dispozici další přesilovou hru, když si na trestnou lavici šel sednout Petr Sýkora. Jenže ani třetí početní výhodu nedokázala Energie přetavit v branku, a tak se pokračovalo stále za jednobrankového vedení domácích. Velká šance ovšem přišla při hře pět na pět. Skuhravý projel až na útočnou modrou čáru, odkud vypálil dělovku, která se odrazila od zadního mantinelu přímo na hůl Vojtěcha Tomečka, který ale nedokázal usměrnit kotouč do odkryté brány. Ve třicáté čtvrté minutě byl na modré čáře podražen Stanislav Balán a sudí po krátkém váhání rozhodl o trestném střílení, které sám faulovaný, přesnou střelou nad vyrážečku, proměnil. Tři minuty před koncem třetiny dostali domácí možnost, po faulu na Radka Dudu, dalšího trestného střílení. Karlovarský kapitán předvedl artistické zakončení, které se zastavilo o tyč Kristanovy brány.

Třetí část načaly po dvaceti vteřinách Pardubice snižující brankou. Tomáš Zohorna si nabruslil před Habala a dokázal zasunout kotouč ke vzdálenější tyči branky domácího gólmana. I po obdržené brance měli více ze hry domácí, kteří se tlačili do velkých šancí, ale Kristan Pardubice držel. Ve čtyřicáté deváté minutě přišel trest a vyrovnávací branka Lukáše Nahodila, který využil toho, že Habal neudržel puk a zametl ho do prázdné brány. O dvě minuty později šla Energie do tří, po přísných vyloučeních Redlihse a Skuhravého. Domácí se dlouho dobře bránili, ale nakonec Pardubice stejně skórovaly, když se opět k dorážce dostal Tomáš Marcinko a dokonal obrat perníkářů. Energetici již vyrovnat nedokázali ani v power-play, a tak si Pardubice odvezly domů tři body.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Opět se nám projevily naše staré bolesti. Víc jak dvě branky jsme naposledy vstřelili Spartě ještě před Vánoci, dnes to byly opět jen dvě, ačkoli příležitosti jsme měli. Před třetí třetinou jsme hráčům říkali, že soupeř se s porážkou nebude chtít smířit, že změní sestavu. Přesto jsme rychle inkasovali branku, která pramenila z naší malé koncentrace na začátku třetiny. U druhé inkasované branky měl soupeř štěstí a třetí branku jsme Pardubicím doslova darovali po naší nedisciplinovanosti. V závěru to z naší strany už byla křeč.

Miloš Říha ml. (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): Přijeli jsme povzbuzeni vítězstvím nad Spartou, ale přesto jsme v prvních dvou třetinách vůbec nehráli to, co jsme si zadali. Stav 2:0 pro nás byl ještě dobrý. Směrem dopředu jsme vůbec nic nevyprodukovali a měli jsme problémy i v obraně. Důležité bylo, že jsme neinkasovali z druhého trestného střílení a z přečíslení tři na jednoho. Před třetí třetinou jsme přeházeli sestavu, dali jsme si jednoduché cíle a úkoly. Chtěli jsme Vary dostat pod tlak a hodně se tlačit do branky. Samozřejmě nám pomohlo i rychlé snížení. Pak jsme i s trochou štěstí vstřelili další dva góly a skóre otočili. V závěru jsme urvali velkou bojovností, hráčům patří dík.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 11.1.2015

Jan Tomeček: Udělali jsme hrubé chyby

Preview k zápasu | so 10.1.2015

Pardubice s tandemem Říhů míří do KV Areny