HC Energie Karlovy Vary

Z vyrovnané partie bez bodu

HC Energie - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Čtyřzápasová série domácí neporazitelnosti A-týmu skončila na hokejkách Pardubic. Ty v KV Areně předvedly trpělivý výkon a ve vyrovnaném utkání rozhodovala drobná zaváhání v obraně, která hosté trestali efektivněji. Branky Energie vstřelili Skuhravý a Radim Hruška.
Tipsport extraliga, 11. kolo, ne 12.10.2014
Karlovy Vary
Pardubice
2:4
1:1, 1:2, 0:1
Branky a nahrávky: 16. Skuhravý (Kverka, D. Hruška), 30. Hruška R. (Deyl) – 11. Sýkora (Gregorc, Benák), 32. Nahodil (Benák, Tybor), 36. Kaut (Mojžíš, Endál), 59. Čáslava. Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Ondráček, Komárek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváci: 3526. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4.
Karlovy Vary: Habal – Sičák, Harant, Redlihs, Tomeček J., Deyl, Šmach, Dvořák – Hruška, Skuhravý, Heizer – Tomeček, Balán, Pšurný – Koblasa, Kverka, Vachovec – Gorčík, Hruška R., Štals.
Pardubice: Kristan – Čáslava, Sčotka, Havlík, Benák, Kočí, Gregorc, Mojžíš – Voženílek, Kaut, Endál – Semorád, Špaček, Kolář – Tybor, Nahodil, Radil – Marcinko, Zohorna, Sýkora

Komentář k utkání

Karlovarští v neděli odpoledne nastoupili k utkání 11. kola Tipsport extraligy. Jejich soupeřem byly ambiciózní Pardubice. Domácí do utkání nastoupili v pozměněné sestavě, když se do brány postavil Vladislav Habal a na centru první formace se objevil Václav Skuhravý.

Karlovarští do utkání vlétli plni sil a málem se to ihned projevilo. Prvotní tlak se snažil zužitkovat jak Skuhravý, tak Gorčík, avšak ani jeden svými střeleckými pokusy na brankáře Kristana nevyzrál. Podobně jako v Třinci však energetici nedokázali hrát přesně podle pravidel a přišlo jedno, následně hned druhé vyloučení, a hosté tak nabídnutou dvojnásobnou hrou nepohrdli. Gregorc na sebe natáhl obránce a Petr Sýkora už se svou dělovkou nemýlil. Přesilovou hru si však zahrály také Karlovy Vary a také ji využily. V rohu kluziště se uvolnil Václav Skuhravý a jeho lehké nahození propadlo až za Kristanova záda.

Druhá perioda začala od domácích stejně aktivně jako ta první, když se hned ve dvaadvacáté minutě dostali do úniku Balán s Tomečkem. Druhý jmenovaný však skákavý kotouč netrefil a Kristan nemusel zasahovat. Energetici na svého soupeře dále tlačili a Pardubičtí měli chvílemi plné ruce práce. Oba týmy si zahrály přesilovou hru, v té však branka nepadla. Ta přišla o pár vteřinek později z nenápadné akce. Deylovo nahození před bránou lehce tečoval Radim Hruška a Kristan neměl šanci zasáhnout.

I zbytek druhé třetiny byl na branky bohatý a během krátké chvíle se diváci dočkali vyrovnání. Benák přesným pasem vysunul do útočného pásma Lukáše Nahodila, který ač měl kotouč na dlouhou hokejku, slabým dloubnutím Habala překonal. Pardubičtí poté byli nabytí energií a drali se stále více a více do útoku. Vedení mohl přehoupnout na stranu hostů Radil, s jeho střelou si však Habal ještě dokázal poradit. Z další akce už ale Pardubice skórovaly. Před bránou se s pukem otočil Tomáš Kaut a pohotově zasunul kotouč za bezmocného Habala.

Do poslední části nastoupili domácí energetici s jasným cílem, srovnat skóre, případně ho i otočit. Od úvodních minut závěrečné dvacetiminutovky se Karlovarští tlačili do útoku a na Kristana pálili ze všech možných i nemožných úhlů. Ten však dokázal všechny střely zlikvidovat, často mu k tomu dopomohli i obětaví obránci. V polovině třetiny přišel útlum z náporu domácích, jelikož došlo k vyloučení. Tuto nabídnutou šanci ale nedokázali pardubičtí hokejisté využít, a museli se tak opět bránit. Karlovarští střelci však měli problémy seřídit svá mířidla. Do konce zápasu zbývalo už jen pár minut a domácí měli drtivý tlak, odhodlali se tedy ke hře bez brankáře, to se jim ale nakonec nevyplatilo. Petr Čáslava byl tím šťastným, který uklidil kotouč do prázdné brány. Pardubice tak zvítězily 4:2 a přerušily sérii Karlových Varů v domácích vítězstvích.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Stejně jako v pátek ve Zlíně rozhodla naše nedisciplinovanost, měli jsme příliš mnoho vyloučených. Z toho pramenila i první inkasovaná branka. Na góly se hodně nadřeme a když jsme vedli 2:1, chtěli jsme si vedení pohlídat do konce třetiny. To se nám bohužel nepovedlo. V závěru nemohu upřít našim hráčům shahu o vyrovnání. Tomáše Závorku do utkání nepustilo drobné zranění.

Miloš Říha (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): Věděli jsme, že Karlovy Vary hrají nepříjemný hokej a že se jim v poslední době daří. Podle mého rozhodly tři důležité okamžiky. Nejprve když jsme přežili úvodní tlak, pak když jsme využili dvojnásobnou přesilovku a zřejmě zlomovým okamžikem bylo, když jsme dokázali odpovědět na vedoucí branku domácích. Ve zbytku třetiny jsme pak sehráli naší nejlepší pasáž v zápase a mohli jsme dát ještě víc branek.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | út 14.10.2014

Máme co zlepšovat, říká Radim Hruška

Preview k zápasu | so 11.10.2014

Smlsnou si energetici na pardubickém perníku?