HC Energie Karlovy Vary

Na Spartu se Energii daří, z O2 areny veze dva body

HC Sparta Praha - HC Energie 1:2 sn (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Energetici zavítali v rámci předehrávky sedmnáctého kola do O2 areny k vzájemnému utkání se Spartou Praha, tedy jediným týmem, který na své domácí půdě Energie v právě probíhající sezoně zatím porazila. Od první třetiny sice prohrávala kvůli nešťastně sraženému kotouči o jednu branku, ve druhé ale vyrovnal perfektní střelou do šibenice Michal Vachovec, a tento stav už zůstal až do konce prodloužení. O tom, který tým si nakonec připíše na své konto zbylý bod, musely nakonec rozhodnout až nájezdy a v nich úspěšný Rostislav Marosz.
Tipsport extraliga, 17. kolo, st 14.10.2015, O2 Arena
Sparta
Karlovy Vary
1:2sn
1:0, 0:1, 0:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 14. Cingel – 28. Vachovec (Duda, Marosz), rozh. náj. Marosz. Rozhodčí: Fraňo, Hejduk – Flegl, Frodl. Vyloučení: 3:5. Diváci: 3520. Střely na branku: 46:24. Zblokované střely: 7:5. Hity: 19:22. Vhazování: 39:22. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Sparta: Pöpperle – Barinka, Čajkovský, Eminger, Piskáček, Mikuš, Hrbas, Polášek – Kumstát, Pech, Sabolic – Buchtele, Hlinka, Přibyl – Hamilton, Cingel, Réway – Klimek, Černoch, Kudrna
Karlovy Vary: Závorka – Bičánek, J. Tomeček, Dvořák, Benák, Rodney, Harant – Rachůnek T., Marosz, Duda – Rachůnek I., Haščák, V. Tomeček – Vachovec, Bulík, Gríger – Rohan, Osmík, Gorčík.

Komentář k utkání

Do zápasu s posledním celkem tabulky vstoupila Sparta o poznání aktivněji. Závorka měl plné ruce práce hlavně během přesilové hry domácích a následně i po ní, kdy Pražané zůstali v útočné třetině a vytvořili si tlak. V největší šanci se ocitl Klimek, jehož střelu z bezprostřední blízkosti zlikvidoval karlovarský gólman svými betony. To na druhé straně kluziště zachránila Pöpperleho tyčka, když prověřil jeho pozornost Gorčík

Po čtrnácti minutách hry šli sparťané do vedení po hodně kuriózní brance. Lukáš Cingel nahodil z nulového úhlu kotouč do předbrankového prostoru, trefil hostujícího obránce a následně samotného Závorku, a ten si puk nešťastně srazil do sítě.

Ve druhé třetině se hrál vyrovnaný hokej. Hra se přelévala ze strany na stranu. Hosté ale zanedlouho dali svěřencům trenéra Jandače najevo, že nejsou lehkým soupeřem. Duda od modré adresoval kotouč Michalu Vachovcovi, který dělovkou z levého kruhu vymetl pavučinu v růžku sparťanské svatyně.

Třetí perioda nabídla divákům v O2 areně šance na obou stranách. Brankáři však nekompromisně odvraceli i sebemenší hrozbu. Sparta si necelých devět minut před koncem zápasu vyžádala oddechový čas, po něm se ale hra nijak významně nezměnila.

O vítězném celku nerozhodla ani základní hrací doba, ani následné prodloužení, a utkání tak dospělo až do čtvrtých samostatných nájezdů sparťanského týmu v této sezoně, energetici si tuto disciplínu vyzkoušeli poprvé. Šťastnější byli hosté, rozhodující nájezd proměnil Rostislav Marosz.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (HC Sparta Praha): Z naší strany to byl upracovaný výkon. Bojovný, ale upracovaný. Chyběla nám lehkost při řešení herních situací v poli a samozřejmě i při zakončení. Ještě ve třetí třetině jsme měli několik slibných brankových situací, které jsme bohužel nedokázali proměnit. Proto máme jen jeden bod.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Jsme velmi rádi, že se nám podařilo získat body s tak silným soupeřem, jako je Sparta. Přestáli jsme úvodní tlak Sparty, kdy měli domácí několik příležitostí a nás podržel gólman Závorka. Dalším klíčovým faktorem bylo, že jsme přestáli obávané přesilovky Sparty. Byli jsme velmi obětaví a myslím si, že za obětavost a pracovitost jsme si bod zasloužili. Že jsme získali druhý v dovednostní soutěži, je jen bonus navíc.

Související články