HC Energie Karlovy Vary

Třetí výhra v řadě, z přestřelky proti Boleslavi bere Energie tři body

Bojovnost a urputnost se vyplácí, to se energetikům potvrdilo v utkání proti Mladé Boleslavi, svého soupeře ani jednou nepustili do vedení a z osmigólové přestřelky nakonec odcházejí jako vítězové. Od těžkého oponenta z vrchu tabulky tak urvali tři body.
Tipsport extraliga, 11. kolo, pá 18.10.2019, KV Arena
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
5:3
1:0, 2:2, 2:1
Branky a nahrávky: 5. O. Beránek (Raška I, T. Mikúš), 32. Koblasa (Kohout, T. Knotek), 34. T. Rachůnek (Gríger, Flek), 51. T. Mikúš (T. Rachůnek, Graňák) – 31. Hrbas (Skalický, Zbořil), 39. R. Zohorna (Hrbas, Najman), 43. Skalický (Zbořil).
Rozhodčí: Svoboda, Pražák – Hynek, Gerát
vyloučení2:3
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku29:27
zblokované střely1:9
hity6:3
vhazování44:32
diváci3531
Karlovy Vary: F. Novotný – Šenkeřík, Stříteský, Graňák, Plutnar, M. Rohan, Eminger, Kubka – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, Raška I, O. Beránek – V. Polák, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý, Vondráček
Ml.Boleslav: Krošelj – Ševc, Kurka, Hrbas, Fillman, Dlapa, Pláněk, Klikorka – Skalický, Zbořil, Vondrka – R. Zohorna, P. Musil, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal – Maršoun, Pabiška, Houška.

Komentář k utkání

Do úvodního dějství naskočili domácí velice energicky a bojovně, to evidentně soupeř z Mladé Boleslavi nečekal a s rychlou hrou Karlových Varů měl problém. I díky této skutečnosti se hrálo hlavně před Krošeljem a v páté minutě slavili zelenobílí první gól, Adam Raška ve středu ledové plochy vybojoval puk a vysunul do útočné třetiny Ondřeje Beránka, který zkušeně trefil levý horní roh brány hostí. Necelou minutu poté byl blízko gólu i kapitán Skuhravý, ten však z pravého kruhu jen rozezněl tyč mladoboleslavské klece. Na druhou stranu se ale po chvíli vydal Zohorna, plánovaná klička mu ale nevyšla a puk skončil za bránou. Následně si vysloužil dvouminutový trest Novotný, hosté ale přesilovku neproměnili, na jejím konci mohl vsítit Raška, který trest odpykával, parádně si totiž počkal na modré a po obdržení přihrávky vyrazil na Krošelje. Stahovačka v pravém kruhu mu ale nevyšla a puk převzali bruslaři. Ti se dokázali částečně sžít s karlovarskou hrou a nebylo až do sirény k vidění moc šancí.

Začátek prostřední periody nebyl nijak výrazný, obě mužstva se potýkala s nezdarem při rozehrávkách. První větší šanci si vytvořil Vondráček, svůj únik na branku však v gól proměnit nedokázal. Zhruba v polovině třetiny se energetici přesunuli před Krošelje a kombinovali, tlak v útočném pásmu se stupňoval a hosté se neubránili faulu. První přsilovka se domácím ale nevydařila a v jednatřicáté minutě inkasovali. Pavol Skalický nabil zprava Marku Hrabasovi, a ten propálil z druhé strany Novotného. Z vyrovnaného stavu se ale mladoboleslavští hráči dlouho radovat nemohli, přesně minutu po své brance se dostala Energie znovu do vedení, Kohout ze svého úniku poslal puk přesně na Petra Koblasu, ten rychlou střelou poslal puk za hostujícího gólmana. Bruslaři po inkasované brance znovu faulovali a ve čtyřiatřicáté minutě Karlovy Vary jejich nedisciplinovanost potrestaly. Tomáš Rachůnek si při početní výhodě sjel mezi kruhy a následnou přihrávku pohotově poslal do sítě. Necelé dvě minuty před koncem třetiny se málem Mladoboleslavským podařilo snížit, po nahození se puk pohyboval v brankovišti, Šenkeřík ho ale na poslední chvíli vyšťouchl zpoza Novotného betonu za bránu, následně se ale dopustil hákování a v přesilovce se již hosté prosadit dokázali. Konkrétně v devětatřicáté minutě nahození od modré tečoval mezi betony domácího gólmana Radim Zohorna, a prostřední perioda tak skončila za stavu 3:2.

Poslední dvacetiminutovka byla dosti vyhrocená, Kohout se sice v jejím úvodu dostal před Krošelje a vypálil, hostující gólman ale jeho pokus zastavil. Ve třiačtyřicáté minutě pak bruslaři vyrovnali, po vhazování se ke kotouči dostal Pavol Skalický a rychlou střelou poslal puk do rohu Novotného brány. Následně se dopustil podrážení Dávid Gríger, verdikt se mu ale nelíbil a za své počínání dostal navíc desetiminutový osobní trest za nesportovní chování. Početní výhodu ale mladoboleslavští hráči nevyužili a hrálo se za vyrovnaného stavu. To se ale změnilo v jednapadesáté minutě, karlovarští energetici rozebrali soupeře a na konci kombinace stál Tomáš Mikúš. Ten z pravého kruhu trefil odkrytou síť brány hostí. Mladá Boleslav pak do sirény tlačila před Novotného za každou cenu a ještě domácím zatopila, vyrovnání se však nedočkala ani při hře bez brankáře. Naopak ještě sedmadvacet sekund přes koncem inkasovala, do odkryté sítě se přes celé hřiště trefil Tomáš Vondráček, Energie tak bere tři body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, hráli jsme to, co jsme chtěli. Paradoxně jsme po vstřelení gólu zbytečně faulovali, díky našim oslabením jsme dostali soupeře do hry. Zvládli jsme vyhrát první třetinu a dobře jsme vstoupili i do té druhé. Měli jsme několik příležitostí, udělali jsme ale zbytečné chyby a soupeř nás poté potrestal z toho v čem je nejsilnější, z protiútoku. Chvíli jsme nehráli dobře, dostali jsme se ale zpátky díky přesilovkám a odskočili jsme. Byla škoda, že jsme si nechali dát gól do šatny na konci druhé třetiny. Jsme rádi, že i když pak Boleslav srovnala se z toho naše mužstvo nesložilo a dokázalo vstřelit ještě vítěznou branku. Odehráli jsme to týmově a možná jsme chtěli vyhrát o malinko více než soupeř.

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Do utkání jsme nevstoupili dobře, začali jsme hrát až za stavu 0:1. Myslím si, že se hra poté srovnala. Po našem vyrovnání, když jsme byli na konci jsme dělali hloupé chyby, Karlovy Vary tak šly zaslouženě do vedení. My jsme se tlačili před bránu a pak srovnali, dostali jsme se ale kvůli zbytečnému faulu do oslabení a byli jsme za to potrestáni. Domácí vyhráli zaslouženě.

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | čt 17.10.2019

Těžká prověrka, přijíždí Mladá Boleslav