HC Energie Karlovy Vary

Těžká prověrka, přijíždí Mladá Boleslav

Energetici povzbuzeni cennými třemi body z ledu hradeckého Mountfieldu se vracejí do domácího prostředí. Poprvé v letošní sezoně se svěřenci Martina Pešouta utkají s Mladou Boleslaví. Páteční duel začne v 17:30 a vy jste na něj srdečně zváni.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Mladoboleslavští mohou být se vstupem do sezony spokojení. Po deseti odehraných kolech okupují třetí místo v extraligové tabulce. Získali již 20 bodů, čímž vytvořili nový klubový rekord. V extraligové historii nepamatují Středočeši takto vydařený start. Spolehnout se mohou na oba brankáře, kteří chytají ve velké formě. Janu Růžičkovi patří v procentuální úspěšnosti zákroku první, a jeho zkušenějšímu kolegovi, Gašperu Krošeljovi, třetí místo. Skvěle ale funguje celá mladoboleslavská defenziva. Ta je v rámci extraligy úplně nejlepší. Mladoboleslavští hokejisté inkasovali pouze dvacetkrát. Inkasují tedy v průměru dvě branky na zápas. Podaří se Energii nasázet více gólů?

Změny v kádru Mladé Boleslavi

Příchody:
Radek Haas, Martin Ševc, Marek Hrbas, Mitchell Fillman, Sabahudin Kovačevič, David Cienciala, Jan Stránský, Adam Zbořil.

Odchody:
Dominik Groh, Oldrich Kotvan, Jan Hanzlík, David Němeček, Tomáš Knotek, Martin Látal, Dominik Pacovský, Lukáš Volf, Martin Procházka.

Jisté je, že proti Karlovým Varům nebude strážit svatyni Jan Růžička. Brankář Bruslařů se zranil a klub místo něj přivedl teprve devatenáctiletou naději, z Finska se vrátil Radek Haas. Do pátečního utkání nenastoupí ani Lukáš Žejdl. Boleslavský forvard vyfasoval stopku na jeden zápas za zákrok na Ondřeje Romana z Vítkovic.

Nejproduktivnějším Bruslařem je desetibodový Pavol Skalický (5+5). Tomu zdatně sekunduje mladičký Ondřej Najman, jenž získal již osm bodů (3+5) a je pro mladoboleslavské trenéry milým překvapením. Poslední zápasy ale rozhodují také zkušení Michal Vondrka (4+1) s Jakubem Klepišem (3+3). Více než pět kanadských bodů stihl posbírat ještě Radim Zohorna (2+4).

Z karlovarských řad

Energetici přivedli den před duelem s Mladou Boleslaví dvě posily. Do lázeňského města se vrátil zdejší odchovanec a velezkušený útočník Vojtěch Polák, z brněnské Komety pak v rámci hostování přišel i Dalimil Mikyska. Dle slov asistenta trenéra Tomáše Marišky by měl být Polák s velkou pravděpodobností v sestavě Energie.

Sestavy z předešlého utkání

Mladá Boleslav: Krošelj (21. Růžička) – Ševc, Kurka, Dlapa, Pláněk (A), Hrbas, Fillman – Cienciala, Žejdl, Klepiš (A) – Skalický, Zbořil, Vondrka (C) – Zohorna, Musil, Stránský – Flynn, Najman, Kousal
Karlovy Vary: Novotný – Šenkeřík, Eminger, Graňák, Plutnar, M. Rohan, Kubka, A. Rulík – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, Raška I, O. Beránek – Hlava, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý, Vondráček

Související články