HC Energie Karlovy Vary

Energie přejela Vítkovice a připsala si čtvrtou výhru v řadě!

Hezčí nedělní odpoledne si fanoušci v Karlových Varech ani nemohli přát. Rychlý a dobrý vstup do utkání, kvalitní a zodpovědný výkon celých šedesát minut - takový byl souboj s Vítkovicemi. Energetici navázali na výborné výkony z posledních zápasů a soupeři na dalekou cestu domů nadělili hned čtyři branky. První brankou po návratu do Energie se navíc prezentoval Vojtěch Polák. Karlovarští tak natáhli vítěznou šňůru už na čtyři utkání!
Tipsport extraliga, 12. kolo, ne 20.10.2019
Karlovy Vary
Vítkovice
4:1
2:1, 1:0, 1:0
Branky a nahrávky: 1. Beránek (Polák), 8. Gríger (Rachůnek, Stříteský), 40. Polák (Skuhravý, Graňák), 52. Rachůnek (Gríger) - 20. Zdráhal (Lakatoš, Výtisk).
Rozhodčí: Hodek, Bejček – Malý, Pešek
vyloučení3:9
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku43:31
zblokované střely10:12
hity5:5
vhazování39:22
diváci3487
Karlovy Vary: F. Novotný – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, Eminger, Kubka – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Hlava, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.
Vítkovice: Mi. Svoboda – Gregorc, D. Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Výtisk (C), Trška – Schleiss, O. Roman, P. Zdráhal – Baláž, E. Němec, Mallet – Lakatoš, Š. Stránský (A), Kurovský – Werbik, Guman.

Komentář k utkání

Pokud někdo vynechal nedělní utkání Energie s Vítkovicemi, mohl toho zcela jistě litovat. Energie šla do duelu s moravským celkem se třemi výhrami v zádech a zcela jistě se tuto statistiku chystala prodloužit. Jen s jednou změnou v sestavě pak domácí nastoupili do první třetiny a to v opravdu velkém stylu. Diváci si ještě ani nestačili sednout na svá místa a už si mohli zase stoupat a radovat se. Polák totiž od modré čáry našel v mezikruží Ondřeje Beránka, který po rychlém zpracování prostřelil Svobodu. Takový start do zápasu v KV Areně snad ani nepamatují.

Energetici byli nadále mnohem aktivnější, drželi puk na hokejkách, drali se kupředu a vytvářeli si šance. Díky tomu dostali k dispozici i možnost přesilové hry a po přesné teči Dávid Grígera se v osmé minutě už radovali z dvoubrankového vedení. Kdo by čekal, že se Vítkovice zvednou, tak by se mýlil. Domácí nadále jasně dominovali hře, přispěla k tomu následně i dvojnásobná početní výhoda. Karlovarští se snažili najít pro puk tu nejlepší cestu za brankáře, ale prováhali několik dobrých příležitostí, a Vítkovice tak nakonec dvouminutovku hrůzy přežily. Na herním projevu se ale nic neměnilo, Vítkovice moc nezahrozily ani při přesilovce, a tak opět útočili domácí. Flek měl minutu a půl před koncem druhé části jasnou šanci, dlouho si ale zpracovával kotouč a nakonec právě z protiútoku udeřili hosté. Krásná střela z levé strany vyčarovala na tváři Patrika Zdráhala a všech hostů veliký úsměv.

Kdo si užíval první třetinu, tak se v té druhé asi trochu nudil. Hlavní rozdíl byl v herním projevu hostů, ti povzbuzeni brankou z konce první části nastoupili zcela jinak a hlavně aktivněji. Hra tak byla podstatně více vyrovnaná, problém byl ale především ve vylučování na straně Vítkovice. Další čtyři tresty jim totiž zkazily všechny plány, které si o přestávce určili. Vítkovičtí tak hodně přitvrdili, ale právě i z toho pramenily zmíněné tresty. Domácím se ale přesilovky během třetiny moc nedařily, zlepšení přišlo až v samotném závěru. Druhá dvojitá početní výhoda totiž v tomto případě už úspěch přinesla, svou první branku po návratu do Energie totiž vstřelil Vojtěch Polák a 13 vteřin před sirénou poslal Energii do dvoubrankového vedení.

Před třetí částí bylo jasné, že Vítkovice musí do poslední části odkrýt veškeré své trumfy. Bylo to znát ale jen na aktivitě, kvalita předvedené hry hostujícího celku nahoru nešla. Hned na začátku měli Vítkovičtí možnost snížit v přesilové hře, ani v té se jim ale nedařilo. Jakmile se přesunula poslední třetina do své druhé poloviny, tak přišlo prakticky rozhodnutí. Nejproduktivnější hráč Karlových Varů Tomáš Rachůnek dostal nabito do mezikruží a svou střelou se nemýlil. Vítkovice poté musely svou obranu ještě více otevřít, vidina rychle utíkajícího času a vysokého rozdílu ve skóre jim ale příliš klidu nepřinesla a už se jim nepodařilo ani korigovat skóre. Karlovy Vary tak vyhrály už počtvrté v řadě a posunují se dále tabulkou.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Měli jsme dobrý vstup do utkání, hráli jsme to, co jsme chtěli, ale za stavu, kdy jsme měli zápas rozhodnout, jsme začali hrát hrozně lehkovážně a Vítkovice nás zaslouženě potrestaly. Věděli jsme, jak jsou extrémně nebezpeční z protiútoků, ale nepohlídali jsme si to. Nechali jsme je vrátit do zápasu, ve druhé třetině jsme neměli na začátku dobrou pasáž. Až přesilová hra nám poté pomohla odskočit a dát trošičku klid na hokejky. Ve třetí části už si myslím jsme hru měli nějak pod kontrolou.

Pavel Trnka (HC Vítkovice Ridera): Budu se snažit být stručný. Na začátek samozřejmě gratuluji soupeři k zisku tří bodů. Nemyslím si, že jsme byli horším týmem, bohužel hokej takový občas je. Řeknu to opravdu stručně – okolnosti, které tu kolem jsou a které se dějí, tak jsme i po zápase klukům řekli, že je to boj, který musíme zvládnout. Je to boj, který se děje a my to víme, je to opakované a my se toho nebojíme. Kluci to ví, jsou si toho vědomi a v této sezoně budeme bojovat s větrnými mlýny. Jsem si vědom, že budu za toho uplakaného, na to už jsme si zvykli a jsem s tím schopný žít. Děkuji.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 20.10.2019

Beránek: Zápas jsme rozhodli v přesilovkách