HC Energie Karlovy Vary

První zápas po karanténě Energie nezvládla a podlehla Spartě

První zápas po nucené karanténě se energetikům nevydařil úplně dle jejich představ. Zápasy proti Spartě nebývají jednoduché nikdy a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Zpočátku zápas ovlivnila častá vyloučení, i to se ale obrátilo, přesilovky se však domácím využívat nedařilo. Tlak ve třetí části kýženou vyrovnávací branku také nepřinesl a Energie tak podlehla pražské Spartě o jeden gól.
Tipsport extraliga, 3. kolo, út 6.10.2020
Karlovy Vary
Sparta
2:3
1:1, 1:2, 0:0
Branky a nahrávky: 9. Flek (Šenkeřík, Kotvan), 39. Černoch (O. Beránek, Kohout) – 7. Řepík (Horák, Tomášek), 24. Pech (Kudrna), 35. Řepík (Rousek).
Rozhodčí: R. Svoboda, Pražák - Lhotský, J. Svoboda
vyloučení6:4
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku26:25
zblokované střely13:11
hity5:6
vhazování32:27
Karlovy Vary: Novotný – Kotvan, Šenkeřík, Graňák, Plutnar, Pulpán (A), Zábranský, M. Rohan (A) – Lauko, D. Kaše, Flek – T. Mikúš, Vildumetz, O. Beránek – Osmík, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček.
Sparta: Machovský - Kalina, M. Jandus, T. Pavelka, Jeřábek, Tomáš Dvořák (A), Mikliš, Chvátal – Rousek, Horák, Řepík (C) – Chlapík, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Kudrna – Dvořáček, Říčka, Vitouch.

Komentář k utkání

Se dvěma změnami a prázdnou halou nastoupili energetici v úterý do zápasu s pražskou Spartou. Ticho v hale sice hře na atraktivitě nepřidávalo, špatný hokej to ale nebyl. Od začátku zápasu bylo ale problémem energetiků vylučování, což také způsobilo první branku. Beránkovu trestu se nejprve ještě domácí ubránili, následného Novotného vyloučení za vyhození puku už ale znamenalo inkasovanou branku. Sparťané předvedli krásnou kombinaci, kterou zakončil střelou do odkryté branky Michal Řepík. Stačilo ale pár minut a skóre bylo vyrovnáno, Jakub Flek proměnil svůj únik na branku bekhendovým blafákem. Karlovarští se snažili s hosty hrát vyrovnanou partii, jak již ale bylo zmíněno, srážela je častá vyloučení, v první periodě byly hned čtyři a to už je na herním projevu znát.

Druhou periodu začali energetici nejhůře jak mohli, inkasovaným gólem. Před brankou zůstal trestuhodně neobsazený Lukáš Pech a v klidu doklepl puk za bezmocného Novotného. Prostřední část poté naopak přinášela přesilové hry spíše pro Karlovarské, těm se ale ani za nic nedařilo je využívat. A jelikož neskórovali energetici, chopili se toho hostující hokejisté.

NEJLEPŠÍ HRÁČ UTKÁNÍ
JakubFlek
útočník
G 1
A 0
+/- 0
TM 0

Pár vteřin po uplynutí trestu najeli Pražané do pásma, vytvořili střeleckou pozici pro Michala Řepíka, který zapsal již druhou přesnou ránu. Energetici ale s přibývajícím časem zatlačili a nakonec se jim podařilo alespoň snížit. Beránek našel před brankou Jiřího Černocha, jehož branku ještě musel posvětit videorozhodčí. Ta nakonec ale platila a energetici šli do třetí části jen s jednobrankovou ztrátou.

Tu se energetici snažili dohnat od prvních vteřin, na soupeře tlačili a vytvářeli si spoustu šancí. Hosté se v obraně vůbec nestíhali přesouvat a energetici díky tomu často zůstávali sami pro střelu. Machovský byl ale všude, chytal i to, co nechtěl, energetici za něj puk prostě dostat nemohli. Vytvořený tlak však energetikům zhatilo vyloučení, už podruhé v zápase byl puk vyhozen přímo do sítě, tedy trest z kategorie zcela zbytečných. Po něm se karlovarští hokejisté už nedostali do takového tlaku, ačkoliv nějaké šance stále měli. Energetici to ještě v závěru zkoušeli bez brankáře, ani to ale nezabralo a energetici tak podlehli Spartě těsně o jednu branku.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Po dvou dnech, které jsme měli na přípravu, jsme do první třetiny vstoupili špatně. Nevím, jestli z přemíry snahy, nebo proč jsme udělali úplně zbytečné fauly a dostali jsme Spartu do hry a do vedení. Ve druhé třetině jsme zlepšili pohyb, hra se vyrovnala a paradoxně jsme my v této fázi udělali dvě chyby, které soupeř potrestal a odskočil o ten jeden gól, který nám poté ve třetí třetině chyběl. Myslím, že tam se zápas zlomil. Ačkoliv jsme ve třetí třetině udělali všechno, tak jsme na to bohužel neměli dostatek síly a štěstí, abychom ten gól dali.

Miloslav Hořava (HC Sparta Praha): Věděli jsme, že jsou domácí po karanténě, že dlouho nehráli, což byla myslím jejich nevýhoda. V první třetině nám pomohly přesilovky, kdy jsme se dostali do vedení, do lepšího tempa. Druhou třetinu zase byli lepší domácí, i díky těm jejich přesilovkám. Zápas byl vyrovnaný, myslím, že jsme byli šťastnější, že jsme získali tři body.

Fotogalerie

Související články