HC Energie Karlovy Vary

Černoch: Naše hra mě překvapila, předvedli jsme dobrý výkon

Po dlouhé desetidenní pauze čekal Energii náročný duel se Spartou. V první polovině zápasu se domácí trochu hledali, ke konci už měli trochu navrch a dokázali svého soupeře potrápit, padli ale těšně 2:3. O druhý gól se postaral právě bývalý Sparťan Jiří Černoch.

Jiří, po desetidenní pauze hned proti takovému těžkému soupeři, jak se vám hrálo?
Bylo to velmi těžké. Nikdo z nás vlastně nevěděl, co od toho čekat a jak bude naše hra po té pauze vypadat. Myslím, že jsme předvedli dobrý výkon. Mám radost zejména z toho, že jsme byli ke konci zápasu lepším týmem, z čehož musíme do budoucna těžit.

Stála karanténa i za četnými vyloučeními? Dvakrát to bylo i vyhození puku mimo hřiště
To si úplně nemyslím. To vyhození kotouče bývá spíše smůla nebo náhoda, nikdo to nedělá naschvál. Musím říct, že jsem byl z naší hry příjemně překvapený.

Jak se cítíte po karanténě, co se fyzické stránky týče?
Takhle dlouhou pauzu jsem v sezoně ještě neměl. Je to něco nového a dalo se to zvládnout. Teď už to je docela dobré, ale první trénink byl špatný. Byl asi na půl hodiny a byl svižný. Museli jsme se do toho zase dostat a osahali si puk. Myslím, že to bylo klíčem k našemu výkonu.

Jaké bylo hrát před prázdným hledištěm?
Já měl tolik starostí sám se sebou, že jsem to ani nijak nevnímal. Ovšem když sedíte na střídačce a vidíte prázdnou halu, tak je to smutné. Ale nedá se nic dělat, je špatná doba a my to musíme jen respektovat.

V produktivitě se vám moc nedařilo, jak to?
Kdybych to věděl, tak vám to řeknu. Bohužel měl soupeř pár šancí, které proměnil. Příležitostí jsme měli dost, ale prosadili jsme se jen dvakrát.

V utkáních se Spartou padá obvykle hodně branek, připravovali jste se proto hlavně na ofenzivu?
Věděli jsme, že má Sparta letos jeden z nejlepších kádrů v lize a že na nás bude tlačit. To se potvrdilo, na třetí část hru zavřeli a tlačit jsme začali my. Za to, že jsme donutili takového soupeře bránit, jsem velmi rád.

Má pro vás utkání s nimi nějaký zvláštní náboj?
Určitě ano. Hrál jsem tam asi osmnáct let, takže je to pro mě vždy velmi specifické a vždy se na souboj s nimi těším.

Má ještě při hře bez fanoušků nějakou roli, že se hraje doma, či venku?
Jediná výhoda asi je třeba cesta na Moravu. Jinak při sporném zákroku lidi začnou řvát, což může domácí tým nabudit. Teď je to jako kdyby se hrálo na nějaké neutrální půdě.

Má podle Vás tedy ještě smysl hrát?
Myslím si, že určitě má. Kdybychom to nyní zakončili, tak můžeme o hokej přijít. Kdyby se nehrálo tak týmy ukončí spolupráce s hráči. Po přerušení by poté bylo obtížné to znovu obnovit. Za mě je určitě pozitivní to, že se muže alespoň hrát. Diváci to aspoň mohou sledovat v televizi.

Energie má se zápasem bez diváků zkušenosti už z loňského předkola, bylo to tentokrát v něčem jiné?
Byli jsme to připraveni. Loni jsme se to dozvěděli teprve ráno a byl to strašně divný zápas, protože jsme ani nevěděli, jestli se vůbec odehraje.

Proti Spartě za tři utkání dva góly, je to pro vás nějaká speciální motivace?
Nevím. Proti Spartě jsme vždy nervózní. Na druhou stranu se také velmi těším. Paradoxně mám docela dost šancí, takže jsem rád, že to tam konečně padlo. Nevím, jestli se mi daří, pro mě je to spíše takové zadostiučinění. Odešel jsem ze Sparty, kde jsem nehrál, tady jsem poté dostal obrovskou šanci a chci jim dokázat, že třeba udělali chybu.

Tušil jste u toho svého gólu, že bude platit? Když Machovský vykopl svoji branku…
Hned po vstřelení té branky jsem se podíval na rozhodčího, který ukázal, že platí. Pak jsem si všiml, že tam soupeř ještě něco reklamoval, ale trenér gólmanů mi řekl, že se pravidlo ohledně posunuté brány změnilo. Takže jsem doufal v gól a naštěstí byl uznán.

Související články