HC Energie Karlovy Vary

Energie propadla s Motorem, inkasovala šest branek

Propadák. Páteční zápas s Motorem nepřinesl kromě návratu Jakuba Fleka do sestavy nic pozitivního. V počátku zápasu se energetici sice snažili, stříleli ale pouze hosté. Ti v kanonádě pokračovali celý zápas a počet branek se zastavil až na čísle šest. Energetici tak i nadále pokračují ve špatných výkonech a opět dlouho čekají na výhru.
Tipsport extraliga, 43. kolo, pá 5.2.2021
Karlovy Vary
České Budějovice
1:6
1:2, 0:1, 0:3
Branky a nahrávky: 13. Skuhravý (Pulpán) – 5. Z. Doležal (Štencel), 8. Z. Doležal (Jonák), 22. Alderson (M. Novák), 45. Pýcha (Karabáček, R. Přikryl), 52. Gilbert, 52. Beránek (Toman, Plášil).
Rozhodčí: Hradil, Veselý – Hynek, Votrubec
vyloučení5:4
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku35:32
zblokované střely17:8
hity6:3
vhazování26:29
Karlovy Vary: Novotný (53. Hamrla) – Weinhold, Šenkeřík, Kowalczyk, Plutnar, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – O. Beránek, Hladonik, Flek – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček (A) – Koblasa, Černoch, Kohout – T. Mikúš, Vildumetz, Osmík.
České Budějovice: Strmeň – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Kubíček, Štencel, Slováček – Jonák, D. Voženílek, Holec – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Toman, Ville – M. Novák (A), Gilbert, Alderson.

Komentář k utkání

Po dlouhé době se energetici představili na domácím ledě, nezačali ale vůbec ideálně. Samotný start sice byl od Karlovarských velmi aktivní a snažili se ihned si vytvořit šanci, ale brzy inkasovali. Už v páté minutě totiž Zdeněk Doležal obehrál Plutnara, objel Novotného a zakončil do zcela odkryté branky. Energetici se ani nestačili vzpamatovat a Motor už tam posílal druhou branku. Zdeněk Doležal potřeboval jen tři minuty ke vstřelení dalšího gólu. Sjel si s pukem na střed hřiště a přesnou střelou proměnil. Karlovarští ale nic nezabalili a o pár minut později se jim podařilo snížit, Václav Skuhravý přesně tečoval Pulpánovu střelu a zaznamenal třetí branku v letošním sezoně.

První třetina byla i nadále pořádně divoká, energetici hned dvakrát ujeli v přečíslení na soupeře, ani jednou se jim ale nepodařilo šanci proměnit. Skórovalo se naopak na druhé straně, videorozhodčí ale branku nakonec zrušil. Před dovršením gólu totiž byla již posunuta Novotného klec. Jak Motor dobře a aktivně skončil první část, tak načal tu druhou. Už po dvou minutách totiž Brandon Alderson zaskóroval přesně z mezikruží. Domácí poté měli několik šancí na snížení čí dokonce vyrovnání, nedařilo se jim je ale proměňovat. Vondráček v samostatném úniku, či akce Tomáše Vildumetze radost z branky nepřinesla, energetici tak po druhé třetině ztráceli už o dvě branky.

Třetí část mohla přinést mnoho, Motor totiž závěry zápasů moc nezvládá, a tak mohli energetici svůj cíl směřovat tímto směrem. Dobrý vstup do třetiny, tlak a inkasování branky, tak by se dal popsat výkon Energie v reálu. Po několika šancích domácích přišla střela Pavla Pýchy od modré čáry, která propadla až za Novotného. Karlovarští se sice snažili, byli aktivní, ale nedařilo se jim vůbec nic. Puky odskakovaly, přihrávky byly nepřesné, prostě nic. Naopak se znovu skórovalo na druhé straně, David Gilbert po chybě v obraně prošel až před Novotného, vymíchal ho a zavěsil bekhendem. O chviličku později si vybral slabší chvilku Filip Novotný, když propustil střelu Martina Beránka od modré čáry. Do branky se poté postavil Patrik Hamrla. Motor měl do konce zápasu ještě mnoho šancí, dvojnásobnou přesilovku, další branka už ale nepadla. Energie tak prohrála i další zápas a pokračuje ve špatných výkonech.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Odehráli jsme špatné utkání ve všech směrech. Špatně jsme do něj vstoupili, Budejovice dnes byly lepší ve všech aspektech hry. Lepší pohyb, byly obětavější, dohrávaly souboje. Nám se dnes nedařilo nic, hra s kotoučem, nehráli jsme ani dobře týmově, byli jsme horším týmem po celé utkání, Budějovice zaslouženě vyhrály. Pokud se nevrátíme ke hře, kterou jsme praktikovali, tak nemůžeme uspět. V žádném utkání s žádným soupeřem.

Václav Prospal (Madeta Motor České Budějovice): Kromě prvního střídání předvedli kluci dobrý výkon. Měli jsme výborný pohyb, dostali jsme se do vedení, které jsme postupně dokázali zvyšovat. Solidní výkon podpořený výborným gólmanem a samozřejmě radost z vítězství po dlouhé době. Škoda, že tohle nejsme schopní zahrát víckrát, protože jsme úplně jiný tým, když dáme první gól.

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | čt 4.2.2021

Čas opět vyhrát. Přijíždí poslední Motor!