HC Energie Karlovy Vary

Energie stáhla ve třetí třetině dvougólové manko, z Olomouce veze bod

Karlovarští hokejisté vezou z olomouckého ledu bod za porážku v prodloužení. Po čtyřiceti minutách sice svěřenci Martina Pešouta prohrávali 0:2, pak se ale Karlovarští herně výrazně zvedli a ve třetím dějství vyrovnali, čímž poslali utkání do prodloužení. Na bonusový bod už však Energie nedosáhla.
Tipsport extraliga, 5. kolo, ne 19.9.2021
Olomouc
Karlovy Vary
3:2p
2:0, 0:0, 0:2 - 1:0
Branky a nahrávky: 4. Krejčí (J. Káňa, Kucsera), 10. J. Káňa (Ondrušek), 65. Kolouch (Strapáč) – 43. Vondráček (Redlich), 50. Flek (T. Rachůnek, Plutnar).
Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Kajínek, Axman
vyloučení2:5
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku33:23
zblokované střely19:12
hity1:3
vhazování12:14
diváci4450
Olomouc: Lukáš – T. Černý, Ondrušek (C), Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner – J. Káňa, Krejčí (A), Kucsera – Klimek, Nahodil, Kunc – Ostřížek, J. Knotek (A), Navrátil – Strapáč, Kolouch, Bambula.
Karlovy Vary: Novotný (Habal) – Plutnar, Parkkonen, Pulpán (A), Dlapa, T. Hanousek, T. Havlín, M. Rohan – T. Rachůnek (A), Hladonik, Flek – Průžek, Kulich, O. Beránek – Koblasa, Miškář, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

Komentář k utkání

Energie nevstoupila do utkání příliš dobře. Důležitý moment první třetiny přišel v čase 3:33, kdy si z levé strany vybruslil hvězdný David Krejčí, jenž si šikovně udělal prostor a přesnou střelou do Novotného protipohybu otevřel skóre utkání. Od té chvíle diktovala tempo hry Olomouc. Opaření energetici měli ze hry daleko méně a v 10. minutě dokonce inkasovali podruhé. Karlovarští přišli v útočném pásmu o kotouč, Ondrušek zahlédl najíždějícího Jana Káňu a domácí devítka vyřešila samostatný únik přesnou střelou nad lapačku karlovarského gólmana. Ještě před pauzou mohlo být z pohledu Západočechů hůře, nicméně Hanousek předvedl fantastický obranný zákrok a nedovolil jednomu z Olomouckých najít volného spoluhráče před odkrytou brankou.

I ve druhé třetině si více vyložených šancí připravovali domácí Kohouti. Vidět byl tradičně David Krejčí, jenž ve velké rychlosti objel hostující svatyni, ale proti byl dalším skvělým zákrokem čaroděj Novotný. Maskovaný muž ve službách Energie. Jednoznačně muž zápasu z pohledu Karlových Varů pak poslal ve 39. minutě svou žádost o Zlatou helmu. Dva hráči Mory se dostali do přečíslení dvou proti jednomu, Navrátil našel Strapáče a brilantní Filip Novotný koncem své hole zamezil takřka jistému gólu. Hlavně díky němu zůstali Karlovarští po druhé třetině stále ještě ve hře.

Do třetího dějství nastoupila úplně jiná Energie, která se dočkala i prvního gólu. Na konci 43. minuty se k odraženému puku dostal kapitán Tomáš Vondráček, jenž rozvlnil síť a výrazně povzbudil svůj tým na cestě za vyrovnáním. To měl na holi mladičký Jiří Kulich, ten však v těžké situaci nedokázal zvednout kotouč nad betony Jana Lukáše. V čase 49:49 se energetici přeci jen dočkali druhé trefy. Jakub Flek se svou první střelou neuspěl, nicméně na druhý pokus už se nemýlil a v důležitý moment se mohl radovat ze svého prvního gólu sezony. Při vlastním oslabení mohl celek z lázeňského města obrat dokonat. Domácí obraně prchl Ondřej Beránek, jenže toho na hraně faulu zastavil Ondrušek, a tak karlovarský forvard nemohl zakončit.

Utkání šlo za vyrovnaného stavu 2:2 do prodloužení. Olomouc mohla rozhodnout už po dvou minutách, Energii ale pomohla proti Švrčkově střele tyč. Domácí Kohouti přeci jen bonusový bod uhájili, dvacet vteřin před koncem prodloužení se trefil Petr Kolouch.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (HC Olomouc): „Mé pocity jsou smíšené. Mám radost z toho, jak jsme se prezentovali první dvě třetiny. Hráli jsme dobře jak směrem dopředu, tak i dozadu. Musím říct, že jsme se trochu báli rychlonohých karlovarských útočníků, nicméně zvládali jsme je dobře pokrývat a měli jsme naopak několik opravdu vyložených příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Třetí třetina ale byla z naší strany ustrašená a soupeři se podařilo vyrovnat. Bonusový bod pro nás byl ovšem zasloužený a chtěl bych za něj klukům poděkovat.“

Tomáš Mariška (HC Energie): „Utkání bylo velice těžké, jelikož domácí hráli výborně. Měli dobrý pohyb a zaslouženě vedli o dvě branky. Nás držel ve hře hlavně Filip Novotný, díky kterému se ten náskok Olomouce nezvýšil. Jsem ale velmi rád, že naši hráči zabojovali a vrátili se do zápasu. Bod je pro nás po celkovém průběhu zlatý a kluci si hlavně za tu třetí třetinu zaslouží velkou pochvalu.“

Související články