HC Energie Karlovy Vary

Další zápas venku. Energie vyzve Krejčího Olomouc


Letos je to zatím velká bitva. Z dosavadních čtyř ligových zápasů Karlových Varů skončil jen jeden více než jednogólovým rozdílem. V cestě teď Energii stojí další urputný soupeř, navíc posílený o nejzvučnější jméno v aktuálním ročníku Tipsport extraligy – řeč je samozřejmě o Davidu Krejčím. Utkání na ledě Olomouce startuje v 17:00.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos

O soupeři

Olomouc tradičně patří mezi nejnevyzpytatelnější soupeře v lize. Mora sází na pevnou obranu a dokáže potrápit takřka kohokoliv, mnozí ji pasují do role černého koně soutěže.

O to nebezpečnější jsou teď Kohouti s novou akvizicí, která se během léta na Hanou přesunula. Domů se vrátil bývalý forvard Bostonu David Krejčí. Chtěl hrát před rodinou, a tak se přesunul do mateřského klubu, byť výkonnostně stále patřil k důležitým článkům sestavy Bruins, zájem o něj navíc jevily i další týmy z National Hockey League.

Krejčího presence je znát. Pětatřicetiletý střední útočník nastřílel v dosavadních třech olomouckých zápasech čtyři branky a na další se podílel asistencí.

Moru nyní čeká, počínaje souboje s Karlovými Vary, série čtyř domácích duelů v řadě. Cíl je jasný, využít svého prostředí k postupu v tabulce, kde v tuto chvíli patří Olomouci desáté místo s pěti body na kontě. Naposledy zapsali svěřenci trenéra Motáka první porážku, když prohráli na ledě Českých Budějovic 2:5. Před tím ale dokázali porazit Mladou Boleslav i Plzeň.

Sestavy z předchozího utkání

HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek (C), Černý, Švrček, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Rašner – Káňa, Krejčí (A), Kucsera – Klimek, Nahodil, V. Tomeček – Ostřížek, J. Knotek (A), Navrátil – Strapáč, Kolouch, Bambula.
HC Energie: Novotný – Plutnar, Parkkonen, Pulpán (A), Dlapa, Hanousek, Havlín, Rohan – Flek, Hladonik, Rachůnek (A) – Beránek, Kulich, Průžek – Kohout, Černoch, Osmík – Vondráček (C), Miškář, Redlich.

Z karlovarské kabiny

Jedna dobrá zpráva, druhá zase špatná. Ne, to opravdu není scénář žádného hollywoodského snímku, nýbrž aktuální situace v kádru Energie. Martinu Pešoutovi se po odpykání si disciplinárního trestu vrací útočník Petr Koblasa, který je důležitou postavou přesilových her a rovněž členem úderné třetí formace.

Jenže zmíněná lajna kompletní nebude ani v Olomouci. Během utkání s Hradcem Králové se totiž zranil centr Jiří Černoch, jenž zároveň patří do první přesilovkové formace. Černochův stav aktuálně není známý, po bolestivém ataku u mantinelu zamířil do nemocnice.

Související články