HC Energie Karlovy Vary

Čisté konto a skvělá čtvrtá formace. Energie veze výhru ze Zlína

Karlovarští hokejisté začali venkovní trip tím nejlepším možným způsobem. Na ledě zlínských Beranů zvítězili energetici poměrem 3:0, k čemuž výrazně přispěla čtvrtá formace – trio Redlich, Vondráček a Osmík, která dohromady zapsala pět kanadských bodů. První čisté konto sezony vychytal Filip Novotný.
Tipsport extraliga, 7. kolo, pá 24.9.2021
Zlín
Karlovy Vary
0:3
0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Hladonik (Flek), 11. Vondráček (Redlich, Osmík), 31. T. Rachůnek (Vondráček, Osmík).
Rozhodčí: Hradil, Vrba – Rampír, Bohuněk
vyloučení4:4
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku31:30
zblokované střely14:6
hity4:3
vhazování29:26
diváci3113
Zlín: Kašík – Trška, M. Novotný, Žižka, Suhrada, Gazda, Dluhoš, Hamrlík – Fořt (C), T. Mikúš, Kubiš (A) – Köhler (A), Honejsek, R. Veselý – Okál, Hejcman, Fryšara – Karafiát, P. Sedláček, Šlahař
Karlovy Vary: Novotný – Parkkonen, Plutnar, Dlapa, T. Havlín, Pulpán (A), T. Hanousek, M. Rohan – T. Rachůnek (A), Hladonik, Flek – Průžek, Kulich, O. Beránek – Koblasa, Šik, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

Komentář k utkání

To, co energetiky trápilo v dosavadním ročníku Tipsport extraligy, se konečně svěřencům Martina Pešouta povedlo. Energetici vstoupili do utkání podle svých představ a už v čase 05:04 vedli. Jan Hladonik se vrátil z trestné lavice, první střelu sice ještě Kašík zlikvidoval, ale následně se Jakubu Flekovi podařilo vrátit puk svému spoluhráči, který našel skulinku ve výstroji zlínského brankáře. Hladonik se trefil poprvé v této sezoně. V 11. minutě se Karlovým Varům povedlo náskok zdvojnásobit. Osmík vyhodil kotouč na polovinu soupeře, kde se jej zmocnil Tomáš Redlich. Obrana ševců v tu chvíli propadla a společně s Redlichem se na bránu řítil Tomáš Vondráček, jenž dostal puk od spoluhráče a bekhendovou kličkou překonal bezmocného Kašíka. S první třetinou mohli být hosté více než spokojeni a byť je Zlín přestřílel, Filip Novotný zůstal nepokořen.

Také start druhé třetiny se Energii vyvedl. Ve 24. minutě se pokoušel prostřelit brankáře Beranů pokusem mezi betony aktivní Tomáš Redlich, jenž na Kašíka si nepřišel. Toho o necelou minutu později překonal po tvrdé střele Tomáš Havlín, avšak k jeho smůle zazvonil puk pouze o tyčku. Karlovarští ale přeci jen přidali další trefu. V čase 30:59 zůstal nehlídaný před klecí svého mateřského klubu Tomáš Rachůnek, jemuž předložil perfektní nabídku na zlatém podnose jeho jmenovec Vondráček. Západočeská třicítka příležitostí nepohrdla a s klidnou hlavou rozvlnila síť za zády přesouvajícího se Kašíka.

Třetí perioda se nesla ve znamení Filipa Novotného. Karlovarský kouzelník mezi třemi tyčemi likvidoval vše, co jeho směrem šlo. Nejprve vykopl pokus Tomáše Žižky, následně si poradil i se Skuhradovou nadějnou střelou. Ševci už se ale k odporu nenadechli a kouzlo brankáře Energie neprolomili. Závěr ještě vyšperkovala potyčka za hostující brankou, kterou odstartoval Žižkův zákrok na Novotného. To se pochopitelně hokejistům z lázeňského města nelíbilo, a tak kapitán Tomáš Vondráček domácímu veteránovi několika ranami připomněl, že na gólmana se v žádném případě nesahá. Energetici podruhé v řadě získali tři body a úspěšně tak odstartovali venkovní sérii.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Po předchozím vyhraném zápase jsme byli optimističtí, navíc se nám vrátili do sestavy Tonda Honejsek a Zdeněk Okál. Nastoupili jsme do utkání s velkým odhodláním, ale bohužel se nám nepodařilo vstřelit první gól. Inkasovali jsme slepený gól, který tým hodně srazil dolů. Věděli jsme, že soupeř má dobrý pohyb, má spoustu brejkových situací v oslabení. Chystali jsme se na to, přesto jsme tomu nezabránili. Šance byla ve druhé třetině, přišly samostatné nájezdy Veselého a Okála, ale zůstaly bohužel neproměněny. Škoda, duel se mohl ještě zdramatizovat. Zápas rozhodl dominantní výkon gólmana Novotného. Soupeř vyhrál zaslouženě."

Tomáš Mariška (asistent trenéra HC Energie Karlovy Vary): "Věděli jsme, že Zlín sehrál v týdnu velmi dobré utkání v Liberci. Čekali jsme těžké utkání, což se potvrdilo. Rozhodně jsme nebyli na začátku zápasu a v první třetině lepší než domácí. Prakticky z ničeho jsme se dostali do vedení. Šťastná branka nás uklidnila a vlila klid na hokejky do dalšího průběhu. Poté se hra vyrovnala, ale přidali jsme na tempu a byli úspěšnější při hře na kotouči. Ve druhé třetině jsme měli velmi dobré pasáže v ofenzívě, ale domácí hrozili z brejkových situací a přesilových her. Jsme rádi za tříbodovou výhru s příjemným bonusem. Brankář Novotný zaslouží velkou pochvalu za čisté konto."

Související články

Preview k zápasu | čt 23.9.2021

Venkovní sérii načne Energie na ledě Zlína