HC Energie Karlovy Vary

Venkovní sérii načne Energie na ledě Zlína

Svěřence trenéra Pešouta čeká čtyřzápasová venkovní série, ze které by si rádi přivezli co nejvíce bodů. O ty první se porvou v pátek na ledě předposledního Zlína, který doma ještě nevyhrál. Utkání začíná v 17:30.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos

O soupeři

Už před sezónou bylo jasné, že Zlín nebude v letošním ročníku extraligy patřit k favoritům. Podařilo se mu v kádru udržet své opory z předchozích let. Žádnou zvučnou posilu se ale do města Tomáše Bati přivést nepodařilo. Obranu přišli vyztužit zkušený Ondřej Němec a ofenzivní Peter Trška. Útočné řady doplnil exkarlovarský Tomáš Mikúš a Darek Hejcman, který dorazil z prvoligového Přerova. Zprvu ani nebylo jasné, kdo bude Berany trénovat, nakonec ale u mužstva pokračuje duo Robert Svoboda - Martin Hamrlík. Zatím! Úvod sezóny totiž jeho svěřencům vůbec nevyšel.

Nutno podotknout, že měli Berani velkou smůlu. Hned v prvním utkání nové sezóny totiž přišli o elitního centra Honejska a asi největší předsezónní posilu, obránce Němce. Obejít se navíc museli také bez loňského kapitána Žižky, jehož zkušenosti v defenzivě chyběly. Zřejmě i proto získali Ševci z úvodních pěti utkání pouhé dva body. Bilance je to o to horší, že hned čtyři duely sehráli na svém ledě. První vítězství, byť jen za dva body, si připsali až v minulém kole. Když v neděli překvapivě zvítězili 4:3 po prodloužení v Liberci. O všechny čtyři branky se postaral zkušený Bedřich Köhler.

Nejproduktivnějším Beranem je po šesti odehraných kolech Tomáš Mikúš. Hbitý útočník, který do Zlína přišel právě z karlovarské Energie, má na kontě již 8 kanadských bodů (2+6). A bude to právě on, na koho si energetici musejí dát pozor. Po 5 kanadských bodech mají na kontě útočník Bedřich Köhler (4+1), jenž je zároveň nejlepším střelcem Zlína a obránce Peter Trška (1+4).

Z kabiny Energie

Karlovarská Energie prožívá zatím opačné pocity, než její páteční soupeř. Energetici jsou po odehraných šesti kolech na 3. místě tabulky. Naposledy porazili na domácím ledě Kladno 7:4 a značně si zvedli sebevědomí. V tomto utkání vstřelil svůj první letošní gól Tomáš Redlich, první bod v karlovarském dresu zase zapsal Patrik Miškář. Hvězdou utkání byl ale sedmnáctiletý Jiří Kulich, jenž dal gól, dvakrát trefil tyč a byl na ledě hodně vidět. Po zásluze se stal nejlepším hráčem zápasu, k čemuž mu pogratulovat osobně i Jaromír Jágr. Čtyři asistence proti Kladnu zaznamenal Martin Kohout, který díky nim aktuálně vede kanadské bodování lázeňského celku.

O utkání s Tomášem Mariškou

S dosavadním bodovým ziskem panuje na střídačce Energie spokojenost. Nyní však přijde série čtyř náročných utkání venku, jejich důležitost si karlovarský asistent velmi dobře uvědomuje. "Čekají nás čtyři velmi těžká venkovní utkání. Na úvod máme Zlín, který nevstoupil do sezóny ideálně. Ale vyhrál poslední utkání v Liberci, což mu jistě nalije energii do žil".

Progresivní kouč ale svému týmu věří a doufá, že jeho svěřenci na venkovním tripu zabodují. "My se koukáme na sebe. Pokud budeme hrát svou hru, navážeme na výkon s Kladnem a zlepšíme defenzivu, věřím, že budeme úspěšní. Jsme přesvědčeni, že pokud nám zápas sedne, budeme hrát týmově a obětavě, můžeme se měřit úplně s každým," dodává Mariška na závěr.

Související články