HC Energie Karlovy Vary

Vítězné rozloučení s rokem 2021, Energie vyhrála ve Zlíně

Energetici opět zvládli první třetinu skvěle. Šlo sice o klidnější utkání než proti Kladnu, i tak se muselo čekat do posledních chvil na to, jak zápas dopadne. Nakonec to svěřenci Martina Pešouta zvládli a poslední utkání roku 2021 vyhráli rozdílem dvou branek 4:2
Tipsport extraliga, 37. kolo, čt 30.12.2021
Zlín
Karlovy Vary
2:4
1:3, 1:0, 0:1
Branky a nahrávky: 0. O. Němec (Okál, O. Flynn), 39. Hejcman (Michasjonok) – 1. Flek, 10. Černoch (Kohout, Vondráček), 20. Černoch (Flek, Koblasa), 60. T. Mikúš (Vondráček).
Rozhodčí: Hejduk, Sýkora – Rampír, Bohuněk
vyloučení3:2
využití0:2
oslabení0:0
střely na branku31:21
zblokované střely22:6
hity8:2
vhazování36:62
diváci1000
Zlín: Kašík – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), Žižka, Ferenc, M. Novotný – Kubiš (C), Honejsek, Mallet – Zabusovs, Hejcman, Michasjonok – Okál, Karafiát, O. Flynn – Fryšara, R. Veselý, Vopelka.
Karlovy Vary: F. Novotný – Martin Rohan, Plutnar, Pulpán (A), D. Mikyska, Dlapa, L. Doudera, Tureček – Koblasa, Černoch, Kohout – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, Flek – Vondráček (C), Hladonik, O. Beránek – Redlich, Osmík, Jiskra.

Komentář k utkání

Skóre v první třetině otevřel po necelé minutě Jakub Flek, který využil chyby v rozehrávce Beranů a rychle tak poslal Energii do vedení. Domácím se podařilo srovnat v čase 9:20, konkrétně to byl Ondřej Němec, kterému se po souhře jeho týmu podařilo překvapit brankáře Filipa Novotného. Jen třiadvacet sekund poté ale Jiří Černoch využil přesilovou hru po kombinaci s Martinem Kohoutem a Lukášem Pulpánem a skóre tak změnil na 2:1 z pohledu karlovarských. V závěru třetiny, po vyloučení hostujících Tomáše Žižky a krátce poté i Jiřího Karafiáta, se vyskytla příležitost vedení ještě navýšit během přesilové hry pěti proti třem. Toho se ujal šestadvacet sekund před první sirénou opět Jiří Černoch a střelou ze stejného místa, jako v případě jeho prvního gólu, poslal Zlínu gól do šatny.

Prostřední dvacetiminutovka se vedla ve velkém tempu Beranů, kteří se drali do útoku hned po vyhraném úvodním vhazování. Na Novotného vyslali během třetiny hned jedenáct střel. Úspěšná byla jen jedna z nich, a to ta, který letěla z hole Dareka Hejcmana. Domácí útočník se postaral o jedinou branku ve druhé třetině a ve devětatřicáté minutě přiblížil svůj tým na rozdíl jednoho jediného gólu.

V závěrečné třetině se domácímu Zlínu nepodařilo utkání vyrovnat. Několika střelami se pokoušeli překonat brankáře Novotného, jenže marně. Na začátku si dokonce zahráli přesilovou hru po faulu Pulpána, kterou se jim využít nepodařilo. Dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby se pokoušeli dokonce o hru bez gólmana, ale marně. V čase 59:16 se do prázdné brány trefil Tomáš Mikúš a tím zapečetil třetí výhru Energie proti Beranům v sezoně.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Rozhodla první třetina a kvalita v přesilových hrách. Soupeř využil našich hloupých vyhození puku do hlediště. Nemám slov, důležitý zápas pro nás a hrůzostrašný začátek. Navíc k tomu ještě to první střídání... . Chceme ani Jirka Suhrada hrál, ale tohle si nesmí dovolit, když namazal soupeři kotouč hned v první minutě. Dvě vyhození ven a poté už pouze dotahujeme náskok soupeře. Sice jsme byli na dostřel po krásném gólu Darka Hejcmana, ale už tam byla v naší hře křeč. Nebylo nám přáno, něčím urážíme hokejového pána Boha. Když se vezme celý zápas komplet, tak jsme si body nezasloužili. Jsem z prohry velmi zklamaný."

Tomáš Mariška (asistent trenéra HC Energie Karlovy Vary): "Před zápasem jsme měli respekt k síle soupeře a věděli jsme, že souboj se Zlínem bude hodně těžký. Pomohla nám rychlá branka na začátku utkání. Ta nás uklidnila, ale domácí byli po celý zápas hodně nebezpeční. Kdybychom nevyužili přesilové hry, byl zápas pro nás extrémně těžký. Zlomovým momentem bylo, že jsme ubránili dvě oslabení a pomohli jsme si dvěma góly. Zlín byl až do posledního střídání velmi nebezpečný, tlačil se do brány. Jsem rád, že jsme ve Zlíně vyhráli. Ze tří duelů mezi svátky jsme získali sedm bodů,což nás velmi těší."

Související články