HC Energie Karlovy Vary

Máme tři body a to je pro nás důležité, hodnotí výhru nad Zlínem Černoch

Ideální zakončení kalendářního roku 2021. Energetici zvládli po souboji s Kladnem i další důležitý zápas, tentokráte vybojovali tři body proti zlínským Beranům. Vítězství režíroval dvěma góly centr Jiří Černoch, jenž nastupuje v elitní lajně mezi Koblasou a Kohoutem.

Jirko, vydřená výhra ve Zlíně. Jak byste zápas zhodnotil?
Asi bych to zhodnotil tak, že máme tři body a to je pro nás teď důležité. Z naší strany to nebyl úplně dobrý zápas. Po první třetině, kdy jsme vedli 3:1, nemůžeme čtyřicet minut čekat, co s námi Zlín předvede. To se bohužel stalo. Jediné pozitivum z toho jsou tři body.

Co se stalo v té druhé třetině?
Měli jsme v hlavě, že jsme ztratili zápas v Olomouci a i s Kladnem jsme si to zavařili. Tak jestli jsme to měli nějak podvědomě v hlavě a báli jsme se o výsledek. Musíme si to rozebrat, tohle se nám stávat nesmí. Musíme diktovat tempo, když vedeme, a hrát celý zápas.

Jak důležité je šest bodů z tohoto týdne?
Samozřejmě to jsou hrozně důležité body. Posunulo nás to v tabulce nahoru. Tam pochopitelně chceme taky koukat, ale víme, že pod námi je nějaká situace a je důležité, že těch šest bodů za tento týden máme.

Přesilovky si poslední zápasy také sedají…
Ano, tak je plus, že jsme si pomohli tou přesilovkou. Ty zápasy, co jsme prohrávali před tím, jsme nebyli schopni dát gól z přesilovky. To nám strašně pomůže, je to super.

Je tam podpis Václava Skuhravého, který s vámi teď přesilovky trénuje?
Tak samozřejmě. Venca to tu hlavně zvedl, umí to výborně odlehčit, je s ním sranda. I do těch přesilovek a oslabení nám hrozně pomůže, protože to hrál celý život. Máme to nově postavené, co přišel Venca, a od té doby dáváme góly.

Vy osobně jste se na výhře podílel dvěma góly. Vaše formace navíc nastupuje jako první, je to nějaká změna?
Ono to je v podstatě jedno. Teď jsme první, tak samozřejmě máme nějaké jiné povinnosti, začínáme zápas a musíme se na to víc soustředit. Pak to je stejné, promíchá se to. Nevnímám v tom zásadní rozdíl.

Chodíte na buly proti těm elitním centrům, naposledy třeba David Krejčí z Olomouce…
Je to asi nejlepší hráč, proti kterému jsem kdy hrál. Neuvěřitelný hráč, jsem rád, že jsem proti němu mohl hrát a změřit s ním síly na buly. Myslím, že jsem si nevedl vůbec špatně. Je dobře, že hraje v této lize, je to obrázek pro ty kluky a můžou se porovnat se světovou špičkou.

Čeká vás krátké volno. Jak si užijete na silvestr?
Já se strašně těším domů na rodinu. Ty svátky jsme byli hodně na cestách, jsem rád, že si užiju dcerku aspoň čtyři dny. Pak zase zpátky do práce a jede se až do konce. Takové poslední volno před tím kolotočem.

Související články