HC Energie Karlovy Vary

Energetici ve vyrovnaném utkání padli s Kladnem v prodloužení

Karlovarští se představili na vyprodaném stadionu v Berouně proti kladenským Rytířům. Západočeši měli mírně navrch, do 50. minuty ale s domácími prohrávali. Poté se obě mužstva o vedení přetahovala a vyostřený zápas plný šarvátek dospěl za stavu 2:2 do prodloužení. V tom byli úspěšnější Kladenští a energetici tak domů odjíždějí s prázdnou.
Příprava na sezonu, přát., út 17.8.2021, ZS Beroun
Kladno
Karlovy Vary
3:2p
0:0, 1:0, 1:2 - 1:0
Branky a nahrávky: 21. Kubík, 56. Plekanec, 64. Beran (Hlava) – 51. Koblasa, 54. Flek
vyloučení9:8
využití0:0
oslabení0:1
diváci999
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Ticháček, Baránek, Suchánek, Nilsen – Ciampini, Plekanec, Kristo – Melka, Kubík, Hajný – Račuk, Pitule, Hlava – Jágr, Filip, Beran – Bílek
Karlovy Vary: Habal – Parkkonen, Plutnar, Pulpán (A), Dlapa, Rohan, Havlín, Weinhold – Flek, Kulich, Rachůnek (A) – Beránek, Miškář, Průžek – Kohout, Černoch, Koblasa – Šik, Osmík, Redlich

Komentář k utkání

Úvod utkání patřil energetikům. Domácí gólman Landon Bow měl plné ruce práce zejména v prvních deseti minutách utkání, kdy ho Karlovarští plně zásobovali střelami. V deváté minutě měl velmi blízko ke gólu rychlík Jakub Flek, který se po chybě soupeřovy obrany dostal do samostatného úniku, kladenský brankář si však poradil i s jeho pokusem. V druhé polovině třetiny se hra srovnala a šance tak byly rovnoměrně na obou stranách. Co ale začalo ustupovat, bylo tempo hry. Do konce třetiny se už tak nikomu nenaskytla větší šance ke skórování a do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

Z druhé dvacetiminutovky uběhlo pouhých 37 vteřin a už padl první gól zápasu. Krátce po vhazování u Habalovy svatyně se ke kotouči dostali Rytíři, kteří dostali kotouč do předbrankového prostoru. Tam se nejlépe zorientoval Adam Kubík, který bekhendem poslal svůj tým do vedení. Poté byl na delší dobu trochu klid, co se brankových příležitostí týče. Na ledě to vřelo mezi oběma soupeři a rozhodčí musel nejednou vylučovat. Strkanice mezi hráči pokračovaly i nadále, spousta trestných minut už ovšem k žádné další brance nevedla.

V duchu nedisciplinovanosti se nesl i začátek třetí části. V přesilovce 4 na 3 byla teč těsně vedle Bowovy brány od Jiřího Černocha asi nejnebezpečnější šancí. Ke změně stavu schylovalo deset minut před koncem, kdy Beran nastřelil tyč. Ke smůle Rytířů se ještě potvrdilo pravidlo „nedáš – dostaneš!“, když Petr Koblasa nejprve ze samostatného úniku nedal, po přihrávce Martina Kohouta už ale stav srovnal. V čase 51:37 si však energetici zkomplikovali hru, když nabídli soupeři přesilovku. Ten ji ovšem vůbec využít nedokázal. Naopak, zpoza pravého kruhu vyslal na kladenskou bránu tvrdou střelu Martin Weinhold, Landen Bow poté vyrazil před sebe přesně na hůl Jakuba Fleka, jenž převzal pro Energii vedení. Radost ale Západočechům nevydržela dlouho. Danny Kristo pláchl do přečíslení dva na jednoho s Tomášem Plekancem, který hraničně ze vzduchu sklepl odražený kotouč po střele prvního jmenovaného. Další branka už nepadla a zápas tak pokračoval do prodloužení.

V prodloužení rozhodl po třech nastavených minutách Matěj Beran, jenž bekhendovou střelou vymetl pravý horní roh Habalovy svatyně.