HC Energie Karlovy Vary

Derby je naše! Dorost vynuloval Plzeň

Karlovarští dorostenci zvládli západočeské derby s Plzní. Na domácím ledě porazili odvěkého rivala 4:0 a po dvou prohrách se opět radují z výhry. Brankář Adam Ebenstreit vychytal první čisté konto v sezoně.
Extraliga dorostu, II. 11, st 9.2.2022
Karlovy Vary
Plzeň
4:0
1:0, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 19. M. Adámek (Csabi), 39. Csabi (Mähler, M. Adámek), 49. Pavelec (Pastor), 54. Pastor (Šmíd).
Rozhodčí: Žižka - Belko, Baxa
vyloučení5:4
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku32:21
diváci67
Karlovy Vary: Ebenstreit – Kočí (A), Kubíček, Anton, Mähler, Postl, Smykal – Mikeš, Adámek, Csabi (C), Pavelec, Šmíd, Handl, Váňa M. (A), Pastor, Váňa V.
Plzeň: Mařík – Lučan (A), Hromádka, Eichler, Jiříček, Buzek (A), Prošek – Hořejší (C), Mazanec, Benák, Reiser, Řehoř, Makovec, Titlbach, Kučera, Pittr, Beran, Bílek

Komentář k utkání

V první třetině se hrála dlouho vyrovnaná hra. Hrálo se ze strany na stranu, týmy chybovaly v rozehrávkách a ze strany domácích se hrálo do těla. Ani jeden tým ovšem neměl k dispozici přesilovou hru. Tomu odpovídá i počet gólů – byl vstřelený pouze jeden a o ten se v čase 18:52 postaral Matyáš Adámek po chybné komunikaci ze strany hostů a váhání s rozehrávkou.

Do druhé třetiny naskočilo lépe družstvo domácích. Ze začátku hráli aktivněji a byli více na puku. Později ve třetině se síly vyrovnaly a na kotouč si sáhli i hosté. Těm se podařilo vytvořit si šance, největší z nich měl Antonín Lučan, ale ani jednu kádr z Plzně nevyužil. Skóre pozměnil až domácí kapitán Adam Csabi, který skóroval v čase 38:11. Hosté si ještě přenesli něco málo přes minutu a půl oslabení do závěrečné části, do šaten se šlo ale za stavu 2:0 pro domácí Energii.

V závěrečné třetině jsme viděli několik přesilových her a rovnou dvě branky. Nejdříve se po sólu trefil v čase 48:13 Petr Pavelec . Poslední dnešní gól nakonec zajistil Tobiáš Pastor, a to v čase 53:35. Plzeňští se naopak nedostali ani do větších šancí, které by mohly skončit gólově.

Ohlasy trenérů

Martin Gombár (HC Energie Karlovy Vary): „Máme málo možností hrát s týmem, na který bychom se chtěli připravit do play-off. Chtěli jsme toho trošku využít, jelikož na Slavii se nám to úplně nepovedlo. Po zápase se Slavií jsme si pár věcí řekli, kluci to pochopili. Řekl bych, že tohle byl jeden z mála zápasů, kde jsme dokázali hrát celých šedesát minut a celou týmovou práci, podpořenou gólmanem, se nám povedlo hrát tak, jak jsme si představovali. Jsme rádi za tyhle tři body, speciálně proti Plzni.“